Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 8607 razy
słowa kluczowe: skutki  braku 
Autor

Skutki braku snu.

K.i.l.e.r

Wysłana - 03 kwietnia 2006 12:37    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Gdzień na stronce przeczytałem że długi maraton filmowy( 5 dni ) a zatem 5 dniowa bezsenność może prowadzić do stałych uszkodzeń kory mózgowej. Czy jest to możliwe ażeb brak snu powodował uszkodzenia mózgu ?

Beż bólu nie ma przyrostów ;]

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 03 kwietnia 2006 12:56 
W większości przypadków polecamy:

Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Charon ZASŁUŻONY

Wysłana - 03 kwietnia 2006 12:56    Edytuj Cytuj

Zmieniony przez - Charon w dniu 2006-04-03 12:56:58

Beatus, qui prodest, quibus potest

numberone

Wysłana - 03 kwietnia 2006 13:03    Edytuj Cytuj
ta ale raczej nie takie, kiedys czytalem ze jakis typ wytrzymal 11 dob bez snu, nie wiem czym sie wspomagal, po przespanych 12h wszystko take rzeczy jak refleks, percepcja itd. wrocily do normy a to chyba wyklucza jakiekolwiek uszkodzenie zaleznie od tego jak to sprawdzili oczywiscie i wiarygodnosci tego newsa bo serio ciezko mi sobie to wyobrazic, ponoc jest jakas choroba. Mi sie zdazalo nie sypiac ~72h, wiecej nie da rady ;). Ogolnie w odpowiedzi na twoje pytanie, brak snu faktycznie ujemnie wplywa na mozg szczegolnie u dzieci, u doroslych pewnie tez ale raczej nie 5 dobowe, tzn. nie trwale, tak mysle. Pozdro

K.i.l.e.r

Wysłana - 03 kwietnia 2006 13:59    Edytuj Cytuj
Właśnie mnie to bardzo zaciekawiło jak na maratonie filmowym z powodu braku snu może zostać trwale uszkodzona kora mózgowa. Też czytałem o gości co nie spał 11 dni i się przespał i wszystko wróciło do normy, więc wydaje mi sie że żadnych trwałych skutków to nie mogło mie, ale cieżko znaleźć cokolwiek na ten temat w necie.

UnderBoy

Wysłana - 04 kwietnia 2006 01:06    Edytuj Cytuj
Moze sie cos stac, nie musi. Co jednego zabiej to drugiego nawet nie naruszy. Najdluzej nie spalem okolo 64 godziny i po tym czasie tracilem powoli kontakt z rzeczywistoscia pomalu =) ale przespalem sie 7 godzin i wszystko bylo ok. Znam autentyczna historie pewnej osoby ktora po nieprzespanych 4 nocach nie byla pewnego dnia w stanie wysiasc z autobusu i krazac po miescie dzwonila z komorki zeby jej ktos pomogl. Skonczylo sie w szpitalu i do tej pory chyba bierze leki.

paganini_s

Wysłana - 04 kwietnia 2006 17:14    Edytuj Cytuj
może nie uszkodzeniem mózgu, ale jakąś psychozą napewno, jeśli masz wrażliwy układ nerwowy
słyszałem o kolesiu, który nie spał 11 dób, po tym czasie nie poznawał swojego odbicia w lustrze i miał wrażenie, że płomienie ma na rękach, po przespaniu parunastu godzin wszystko wróciło do normy
a jakiś koleś wskutek jakiejs choroby nie spał przez 2 miesiące, zabił go stres

K.i.l.e.r

Wysłana - 04 kwietnia 2006 22:52    Edytuj Cytuj
Dzięki za odpowiedzi, czyli fizyczne uszkodzenia mózgu nie występują nawet przy estremalnym czasie bez snu.

Bahamut

Wysłana - 04 kwietnia 2006 23:45    Edytuj Cytuj
Co za durnoty. Spróbuj najpierw wytrzymac 5 dób bez snu haha. Tak sie znęca nad ofiarami Ruska mafia, nie pozwala ludziom spac az tracą zmysły. Po 4-5 dniach juz ludziom bylo wszystko jedno, gotów byli nawet organy sprzedac zeby zasnąć. Czym ty sie martwisz. Nie wytrzymasz 5 dni bez snu chocbys na glowie stawał. Chyba ze bys sie faszerowal dragami ale to po takim czasie prawdopodobnie bys sie przekręcił albo wylondowal na OIOMIE z takim osłabieniem ze nie wypuscili by cie w tydzien.

Sen to obok oddychania i jedzenie najwazniejszy fizjologiczny stan bez ktorego nima zycia

Zmieniony przez - Bahamut w dniu 2006-04-04 23:47:08

DORADCA DZIAŁU ZDROWIE
DORADCA DZIAŁU COMBAT&SAMOOBRONA
MODERATOR DZIAŁU ZDROWIE
Nieaktywny Moderator Combat&Samoobrona
Znawca -

Krzabr

Wysłana - 09 kwietnia 2006 00:57    Edytuj Cytuj
Wiem ze neidosypianie sie np spanie ponizej 6 godzin na dobe , powoduje znaczne osłaienie i zmeczenie organizmu . Siła znacznie spada , rosnia poziom hormonów stresu , prolaktyny , kortyzolu i adrenaliny a to tez ma złe skutki dla organizmu

Ekspert w dziale Doping
14 ..

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.