Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Stanalem sobie przed chwila przed lustrem, popatrzylem na siebie i stwierdzilem, ze nie jest fajnie. Niby masa idzie, robie sie coraz wiekszy, ale nie podobam sie sobie. Coraz bardziej nalany, brzuch tez coraz wiekszy, miesnie coraz mniej wyraziste :/
Nie chce juz tak. Chce sie do maja/czerwca mega, ale to mega wyciac. Mam byc zylka. I chocbym mial miec 38 w lapie to***** z tym. Po wakacjach przymasuje sobie ponownie, ale juz na insie i gh, a to juz inna bajka.
Jak to zaplanowac? jakie srodki? Obecnie lecialem: enan(teraz przeskoczylem na blenda) e2d 250 mg npp e2d bold e2d 200 mg
npp i bold sie koncza, wiec to chyba bedzie koniec z nimi na ten czas. Testo blenda ciagnac dalej?
Ogolnie, ze srodkow to caly asortyment lecimy tren/masteron/wino desma/prop/clen/t3/eca i co tam jeszcze wymyslicie zeby bylo dobrze.
Co z treningiem i areobami? Wrocilem znowu do opcji trenowania 3x w tygodniu po 2 partie. Tak mi jednak wygodniej. Czyli 3 pozostale razy moglbym jezdzic zeby robic same areo + brzuchy. Starczy? Po ile minut? Trening z ciezarami w jaki sposob rozplanowac?
No i teraz dieta. Co ciac? ile ciac? i dlaczego?
Do tej pory wygladala mniej wiecej prosto i wchodzila dzieki syropowi megalia(rozumiem, ze teraz mam to odstawic?):
rano: jaja + vextargo pozniej 4 razy pod rzad 100g ryzu i 250g kuraka i jakies warzywa po treningu vextargo na noc bialko lub twarog chudy.
Mniej wiecej tak to mialo wygladac z dieta. Roznie bywalo. Teraz ma sie to zmienic.
1-17 prop - 150mg e2d(wiem, ze dlugo, ale nie przeraza mnie klucie zwlaszcza ze i tak reszta srodkow tez leci co dwa dni) 1-8 tren 100mg e2d 7-14 masteron dawka do ustalenia 9-16 wino desma 50 e2d
Nie bardzo wiem jak w to wszystkow "wtapetowac" t3, clen i co tam jeszcze uwazacie za sluszne to zrobienia ze mnie fitnesmana ;)
Jeszcze jedno pytanie co do srodkow. Ogolnie mialem je oprzec na nastepujacych "firmach"
ALE.... rozmawialem 2 dni temu ze znajomym z Wloch i mowi, ze ma tam jakas nowa firme dostepna. Nazwa Elite hormone Pharmaceticals czy jakos tak, w kazdym badz razie skrot jest EHP. Mowi, ze narazie testowal tylko propa i wszystko jak najbardziej w porzadku. zero bolu, ladna pompa, libido, no typowe dla propa. Przede wszystkim na co zwrocil uwage, to wykonanie flakonow, opakowan. PODOBNO za***iste. Spotkal sie ktos z ta firma? Maja niby jeszcze tren, cypio, npp, deke, bolda. Nie wiem jak narazie co z reszta. Tak czy siak ma mi za 2 tygodnie dac jakies wieksze info, bo narazie sie gnojek urlopuje.
Prosilbym o info czy ktos o tym slyszal, bo moze sie skusze.
Oprocz treningu silowego 3 x w tygodniu, dochodzi 3 x w tygodniu bieg 45-60 min + brzuszki po.
I jak widzicie ogolnie ta redukcje? Co zmienic, poprawic, dorzucic?
Znawca -
1267440049000
stereoide
Wysłana - 01 marca 2010 13:32
Ja myśle żebyś nie katował się tyloma srodkami i dał odpocząć organizmowi. Jeden srodek jako ant.kat. i do tego te cleny & co Dużo pżecież nie masz do zrzucenia.
1267446745000
rev84
Wysłana - 01 marca 2010 13:42
Jest troche, zwlaszcza w pasie.
Chcialbym do tego zbic to co mam, bo spodziewam sie ze po redukcji nie wiele ze mnie zostanie
Znawca -
1267447336000
sqrwielll
Wysłana - 01 marca 2010 13:57
witam na pokładzie
redukcja coraz modniejsza na forum widze
Na twoim miejscu tak jak chłopak wyżej napisał wrzuciłbym propka jako antykatabolik do tego clen, t3, joha i wycinaj na low carb spokojnie
3g białka 1,5-2g węgli 1-1,5g tłuszczu
I jak ty to robisz ?? Z cyklu na cykl wskakujesz ?? Jakieś czyszczenie robisz, hcg+clen czy to już niemodne ??
Znawca -
1267448247000
rev84
Wysłana - 01 marca 2010 14:05
Wegle chcialem trzymac na poziomie, 2,5-3. Ze wzgledu ze jest to spory okres czasu wiec, mozna by bylo powoli to wycinac.
Jakie czyszczenie? Gdzies tam pisali, ze to tak naprawde bzdura, wiec jade ciagnac cykl ;) w wakacjie odpoczne.
Jak dawkowac clen i t3? kiedy brac kiedy nie?
Znawca -
1267448717000
stereoide
Wysłana - 01 marca 2010 14:22
T3 daj do 50mcg na podkrecenie metabolizmu max 8 tyg a clen /efka tradycyjnie. Bez gh to i tak dieta tu tu bedzie kluczem do sukcesu no chyba ze tren.
1267449730000
Joy
Wysłana - 01 marca 2010 14:54
dokladnie revi jak wyzej napisal karlos, to dieta bedzie kluczem.Moja mala rada taka, zebys nie obcinal nagle wegli!! Zrob tak ze jak juz masz te 400 to zostaw w dni treningowe a obnizaj w nietreningowe do dawki tych 250 potem zmniejszysz w treningowe, dodajac tluszczy.Mysle ze zrobilbym sam prop wino i t3 przez 8-10 tyg pauza i bomba na lato tren prop
Nie wiem czy w 8 tyg wytne sie tak jak bym chcial :/
Znawca -
1267452399000
Phoneme
Wysłana - 01 marca 2010 15:16
Diete zmodyfikuj. Nie obcinaj od razu wegli, ale stopniowo z tygodnia na tydzien az dojdziesz do zamierzonego przez ciebi poziomu. Pierwszy posilek bez sensu. Zamiast 4 calych jaj daj 8 bialek (bez zoltek!) platki owsiane gorskie i orzechy (najlpeiej laskowe lub wloskie). To Vextargo to jesli juz, to tylko potreningowo - nie dawaj tego rano. Warzywa - do kazdego z glownych posilkow dawaj co najmniej 150g brokulow/fasolki szparagowej/brukselki/ kalafiora. Tluszcze sobie tak rozloz do posilkow, zeby wyszlo Ci kolo 0,8 - 1g na kg/mc. Nie dawaj w przedtreningowym. Co do srodkow to faktycznie strasznie tego duzo, ale w sumie nie bede Cie odwodzic bo sam na podobnym zestawie bede w tym roku lecial. Mysle jednak, ze sam prop+wino+clen+ECA+Joha spisalyby sie doskonale, jesli dopialbys diete i aero.
1267452999000
Joy
Wysłana - 01 marca 2010 15:25
rev chodzi mi o to zebys zrobil cos w stylu wycinki przed wycinka , zobaczysz jak reagujesz na miche na aero itd bez koniecznosci marnowania soku.8 tyg z pomoca t3 to kupa czasu.