Wysłana - 16 czerwca 2008 08:07 Usunięty przez obliques za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.
1213596447000
Redis
Wysłana - 16 czerwca 2008 10:02
Ech... te niektóre rady to se można... Przy tej wadze żadnych ćwiczeń obciążających stawy typu bieganie czy skakanka. Osoby, które radzą HIIT czy bieganie niech najpierw kilka razy przemyślą to co chcą napisać. W wieku 16 lat taka waga o ile nie jest spowodowana chorobą to wynik obżarstwa przy praktycznie zerowej aktywności fizycznej. Czyli już wyeliminowanie słodyczy i ograniczenie ilości spożywanych kalorii powinno przynieść efekt. Na początek proponuję zmienić dietę i chociaż trochę się poruszać np pieszo do i ze szkoły, spacery, basen - wystarczą w zupełności na zrzucenie 20kg. Po zrzuceniu ok 20kg można myśleć o większej aktywności - np dołożyć rowerek stacjonarny. Bluzy, ortaliony itp wynalazki to są dobre jak zimno i deszcz pada a nie przy odchudzaniu. Wydalanie wody w postaci potu nie ma nic wspólnego ze spalaniem tłuszczu.
Aktywny fizycznie jestem bardzo ... a zaraz strasznie obżarty :) ale juz przestałem jesc słodycze , pic gazowane i słodzone napoje oraz jest czipsy i inne tego rodzaju produkty .. staram sie jest wiecej warzyw ... czyli skakance stanowczo nie ? to co moge robic w domu aby schudnąc ? jakie cwiczenia ? mozna to jakos rozpisac ?
Wszelkiego rodzaju ćwiczenia, które nie wymagają że tak się wyraże 'mocnego tupania' czyli rower, spacery, jeśli się nie wstydzisz, to basen. Coś w tym stylu, a rozpisywać nie ma co raczej, jak najwięcej i tyle.
1213619524000
GG1992
Wysłana - 16 czerwca 2008 17:01
Devi - przecież już Ci napisali w poprzednim temacie, po co kolejny? Zacznij się ruszać i czytać o diecie zamiast pytać ciągle o to samo IMO
1213628480000
Kiku_
Wysłana - 16 czerwca 2008 17:25
Hmm Panowie, 18 lat, 116 kilo- czy ja mogę skakać na skakance? Uprawiałem futbol amerykański, to dość hardcorowy sport, ale wiadomo skakanka jak sama nazwa wskazuje- skakanie