Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

Skakanie na skakance

Kikimora

Wysłana - 10 maja 2004 21:22    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Ten problem jest zapewne banalny, jednakze zastanawia mnie i chcialabym zapytac profesjonalistow:) Pytanie dotyczy skakania na skakance-czy w powazny sposob moze zagrozic stawom, kosciom? (kolana, kosci stepu) Chodzi mi o codzienne skakanie 2000 razy (w czasie 20 minut). Jakie miesnie pracuja przy takim wysilku i czy skaczac w domku mozna wyrobic sobie jakies nieproporcjonalne umiesnienie...? Czy w ogole, taka codzienna, polgodzinna gimnastyka - na pupe, brzuch, nogi - w domu, oprocz spalania kolorii, moze "zagrozic" wyrobieniem jakiego nieproporcjonalnego umiesnienia? Mam nadwage 15 kg (stad to pytanie o skakanke) i moim glownym celem, jest rozruszanie ciala do spalania kalorii. Wybaczcie tak naiwne pytania...ale kogoz mam sie poradzic

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 10 maja 2004 23:15 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 379.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

koks20

Wysłana - 10 maja 2004 23:15    Edytuj Cytuj
ja zawsze skacze na skskance pzed reningiem boxerskim około 15minut. Skaczac na skakance poprawiasz zwinnosc i dynamike, a takze wzmacniasz miesnie nóg, a w szczególnosci łydki

koks20, a w zasadzie 21

Robson69

Wysłana - 10 maja 2004 23:49    Edytuj Cytuj
tak jak ci powiedzial koks20, a skakanka jest na wyterzymalosc
jak chcesz schudnac to uloz sobie dietke, to jest podstawa

AXEL97

Wysłana - 21 maja 2004 13:30    Edytuj Cytuj
zalezy od wagi ja sie kiedys przez skakanke nabawilem zapalenia okostnej

Shadowx

Wysłana - 22 maja 2004 19:47    Edytuj Cytuj
No tak, ale czy i tu mozna sobie tak skakac codziennie ?? Jak to sie ma do odpoczynku miesni ??

Robson69

Wysłana - 23 maja 2004 05:39    Edytuj Cytuj
skakanka to jak aeroby, z tym ze na skakance wyrabiasz sobie wytrzymalosc lydek i miesni nog, sprobuj poskakac caly czas z 2 minuty a poczujesz sie zmeczony na calym ciele, zobaczysz, ja musze sobie kupic jakas skakanke bo chce byc bardzo wytrzymaly

Shadowx

Wysłana - 23 maja 2004 17:00    Edytuj Cytuj
czyli to znaczy, ze dobrze jest skakac codziennie.. i odpoczynek dla nog w postaci 2 dni nie ma tu racji bytu ?? czy jak, bo nie lapie.

Robson69

Wysłana - 26 maja 2004 04:00    Edytuj Cytuj
dokladnie tak, ale tez nie za duzo, skakanka to ma byc taka rozgrzewka a nie cwiczenie

chasland17

Wysłana - 27 maja 2004 21:17    Edytuj  Cytuj
skakanka to dobra rzecz, ale nie dla ludzi z dużą nadwagą (pow.20kg), wtedy to stawy są nadmiernie zuzywane, powstają kontuzje.

Ale zwykły człowiek może swobodnie skakać. Jest to nie tylko dobry sposób na spalenie tłuszczu, ale i dobra zabawa. No jest czym się chwalić jeśli robi się takie podskoki bardzo szybko.
Nie pamiętam dokładnie, ale tłuszcz zaczynamy spalać dopiero po 20 minutach ciągłego ruchu.

SFD

Wysłana - 30 czerwca 2004 23:53    Edytuj Cytuj
ja bym ci odradzał skakanke na tym poziomie nadwagi, a jeśli już to pamiętaj żeby zawsze rozgrzać mięśnie i przede wszystkim stawy przed skakaniem...a tak pozatym, może to brzmieć troche śmiesznie dla niektórych, ale jeśli masz możliwość to spróbuj ściągnąć sobie z netu jakieś video z aerobic w tytule (najlepiej pare dla urozmaicenia), może być np Tae Bo, i spróbować się przy tym pogibać - powinien tłuszczyk troche spaść (a jeśli dodasz do tego rower to już radze wybrać się od razu do sklepu po nowe ubrania, chyba że chcesz wyglądać jak ziomson :) no i dieta, dieta, dieta....

ryba_

Wysłana - 02 lipca 2004 17:57    Edytuj Cytuj
Jesli chcesz skakac na skakance to skacz ale nie przesadzaj z iloscia bo przy duzej nadwadze mozesz sobie krzywde zrobic i nie skacz normalnym sposobem (zlaczone nogi i podskoki) tylko zmieniaj style (zabka, konik, itp itd)
Aerobik takze duzo daje ale ja od siebie (naprawde polecam) basen , ale nie siedzenie w wodzie tylko plytanie... jesli nie umiesz to masz takze pretekst zeby sie nauczyc.
I nie skacz codziennie po 2000 razy bo wysiadziesz :) i twoje nogi takze :)

SFD FIGHT CLUB
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Skakanie na skakance

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.