Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 3098 razy
słowa kluczowe: siłownia 
Autor

Siłownia

Hendel92

Wysłana - 24 listopada 2007 14:51    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam. Mam 15 lat 179 wzrostu i waże 68 kg. Jestem dobrze umięśniony . OD jakiego wieku najlepiej cwiczyc na silowni ? Jakie parti miesnie radzicie cwiczyc w moim wieku ? Wiecie moze od jakiego wieku cwiczy C.Ronaldo ? Pozdro

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 24 listopada 2007 15:05 
W większości przypadków polecamy:

Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł
Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

cygan132

Wysłana - 24 listopada 2007 15:05    Edytuj Cytuj
Pomyliłeś chyba działy

Zajrzyj do działu Trening

HALA MADRID !!!
Znawca -

KafarXXL

Wysłana - 24 listopada 2007 15:14    Edytuj Cytuj
nie ten dzial

a co Ronaldo to twoj ideal umiesnienia ?

Zmieniony przez - KafarXXL w dniu 2007-11-24 15:14:46

Scio me nihil scire. - Sokrates

We will never die, because we are UNITED !

Znawca -

r1920r

Wysłana - 24 listopada 2007 15:20    Edytuj Cytuj
dlaczego pomylił działy jesli gra w noge to tutaj powinien dostac odpowiednie info :)

moim zdaniem w wieku 15 lat siłownia ok ale osobiscie skupiłbym sie bardziej na plyometryce cwicznenia siłowe raczej na małych cieżarach w wieku 15 lat najlepiej cwiczyc :
1.szybkosc reagowania
2.wytrzymałosc tlenowa
3. trening siłowo-szybkosciowy
tak wiec najlepiej poprostu isc na siłownie rozgrzac sie bardzo dobrze (rozgrzac stawy pozniej orbitreki na koniec cwiczonka z pilką lekarska np przysiady wyrzuty piłki do góry itp, delikatne rozciąganie) pozniej pocwiczyc na siłowni w takiej kolejnosci np przysiady ze sztanga np 25kg(sztanga plus cizar=25kg , wyciskanie na barki np sama sztanga, podciąganie lub sciąganie wyciągu górnego do brody , wyciskanie na klate np 25kg tj wyzej na koniec bicepsik na zmiane z tricepsem i brzuszki). ilosc powtórzen ok 20 w jednej serii po 3 serie kazdego cwiczenia oprócz bicka i tricka i brzuszka tam 2 serie wystarcza. na zakonczenie rowerek albo orbitrek tak z 15-20 min i rozciąganie :)

i tak sobie cwiczysz np 1 w tyg a 2 raz najlepiej zrób plyometryke info znajdziesz na forum (zaczynaj od najłatwieszych cwiczen)

pozdRawiam :)

Zmieniony przez - r1920r w dniu 2007-11-24 15:20:53

Zmieniony przez - r1920r w dniu 2007-11-24 15:21:54

dawny uzytkownik 369258 :D

Michalinho

Wysłana - 24 listopada 2007 15:30    Edytuj Cytuj
Nie raczej nikt ci nie tu nie powie od jakiego wieku zaczął ćwiczyć na siłowni C.Ronaldo.

Kafar przecież C.Ronaldo jest dobrze umięśniony mógłby jeszcze troche nabrać masy max. 5 kg ale takto ma bardzo dobrą budowe jak na piłkarza.

www.trenuj.com - TRENING PIŁKARSKI !
Znawca -

Hendel92

Wysłana - 24 listopada 2007 15:46    Edytuj Cytuj
Dzięki r1920r. Nom Ronaldo jest świetnie umięsniony jak na piłkarza. a i jeszcze do r1920r 25 kg wyciskając to troszke malo bo nie ćwicząc wogole pol roku temu 55 kg wziolem 10 razy ;) Myśle ze na razie chyba jeszcze odstawie silownie poczekam z rok :) A moglbys szerzej opisać te wszystkie treningi które zalecasz r1920r? byłbym bardzo wdzięczny. A umieściłem ten temat tutaj ponieważ gram w piłke pozdro

bodymaker

Wysłana - 24 listopada 2007 16:35    Edytuj Cytuj

Sklep kibica www.ISS-sport.pl sponsorem Ligi Typerów! Zagraj z nami!
[http://www.sfd.pl/Liga_Typerów__VII_Edycja-t567860.html]
Specjalista -

r1920r

Wysłana - 25 listopada 2007 13:14    Edytuj Cytuj
co do umiesnienia piłkarzy poprostu sa oni bardzo odtłuszczenia zoabczcie sobie ile oni waza ???? naprawde bardzo mało jak na swoj wzrost wiec dlatego wyglądają w niektórych przypadkach bardzo kulturystycznie .

do autora tematu co mam wyjasnic ???
zasada zawsze jest taka zeby w odpowiednim wieku cwiczyc odpowiednie cechy motoryczne np jaki sens ma cwicznenie u 5-6 latka na siłowni ??? zaden w tym wieku przedewszystkim nalezy cwiczyc kordynacje ruchowa poprzez gry i zabawy w Twoim wieku cwicz to co podalem wczesniej
natomiast w wieku 16-18 lat nalezy trening ukierunkowac na :
1.sprawnosc siłowo-szybkosciowa
2.wytrzymałosc tlenowa
3.szybkosc reagowania
oraz nieco mniej intensywnie na
1.szybkosc w ruchach cyklicznych i acyklicznych
2.wytrzymałos beztlenowa
3.wytrzymałosc siłowa
4.Siłe maxymalną

jak widac wraz ze wzrostem wieku wzrasta intensywnosc treningu oraz zmienia sie jego ukierunkowanie .

dlatego moim zdaniem siłownia tak w ten sposób co podalem wyzej a co do cięzarów dobierz taki ciezar abys swobodnie był w stanie wykonac 20 powtórzen plus ok 5 powtórzen zapasu :)

pozdrawiam a plyometryka jak pisałem poszukaj na forum jak nie SFD to innym ale nazyw tutaj niemoge chyba wymienic :)

pozdRawiam :)

dawny uzytkownik 369258 :D

Hendel92

Wysłana - 25 listopada 2007 21:40    Edytuj Cytuj
Serdeczne dzięki za wskazówki ;) A mógłbyś jeszcze podać coś na koordynacje ruchową? Konkrente ćwiczenia pozdro ;)

Hendel92

Wysłana - 25 listopada 2007 21:42    Edytuj Cytuj
a i jeszcze jakieś typowe ćwiczenia na szybkość reagowania :)

malar92

Wysłana - 02 grudnia 2007 10:26    Edytuj Cytuj
Co do siłowni dla piłkarza...
Mam 15 lat, przygodę z piłką bardziej na poważnie rozpocząłem od roku. I rok temu chodziłem takżę w tym samym czasie na siłowinię.
Doszedłem do rekordu wycisku 55kg. Jeżeli chcesz być ,,kabanem''
To ćwiczysz np. klatę powoli 4x10 albo progresem.
Dla piłkarza nie wskazane są jednak takie ćwiczenia.
Wskazane są krótkie serie robione szybko np 3x6
koordynacje możesz ćwiczyć w lasku zmieniając tor biegu , biegając pomiędzy drzewamy. Jest też przekładanka i takie tam.
Pozdro.
Teraz mam pytanie do innych co sądzicie na temat przysiadów, pąpek, brzuszków dla piłkarza?

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Siłownia

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.