Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Sauna-wpływ na organizm

maricnias

Wysłana - 16 marca 2010 21:09    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam, troche poszukalem i poczytałem, ale męczy mnie jedno pytanie. Czy odpoczynek w sałnie 1-2 razy w tygodniu może jakoś pozytywnie wpłynąć na regeneracje mięśni i na siłe. I czy przebywanie tam może jakoś spalić mięsień albo może zajść tam katabolizm, albo wręcz przeciwnie?
Wpływa to jakoś na mięśnie pozytywnie albo negatywnie ??

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 marca 2010 22:31 
W większości przypadków polecamy:

Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

marceliono

Wysłana - 16 marca 2010 22:31    Edytuj Cytuj
same pozytywy. pospedziesz sie gowna z organizmu, bedziesz zdrowszy, nie mowiac o tym ze od samego siedzenia na saunie sie humor poprawia (wytwarzanie sie dopaminy).

czy w plynie to negatywnie na przyrosty masy ? watpie. jedyne co mozesz byc to odwodniony po wyjsciu (ale dziwota ) ale napijesz sie wody i po problemie.

Sila jest bogiem, trening nalogiem, rzezba zabawa a masa podstawa
moje aktualne foto: [http://www.sfd.pl/marceliono_podsumowanie_masowania_s66-t359237-s68.html]
prawdziwy problem, to taki na temat ktorego nie zrobisz opisu na GG
Znawca -

Kover

Wysłana - 16 marca 2010 22:37    Edytuj Cytuj
Ja tylko dodam,że nie każdy może korzystać z sauny,nie będę przeklejał tej litanii przeciwwskazań,łatwo to w google znaleźć

cyryl1992

Wysłana - 16 marca 2010 22:37    Edytuj Cytuj
no po ciezkim treningu sauna rozszerza Ci naczynia krwionosne wiec zakwasow sie mzoesz szybciej pozbyc

marceliono

Wysłana - 16 marca 2010 23:11    Edytuj  Cytuj
kover- oczywiscie, ale takie informacje zazwyczaj wisza przed wejsciem do sauny nawet miedzy innymi chodzi o ludzi majacych problemy z ukladem krazenia, na zamalamce itp itd

moje aktualne foto: [http://www.sfd.pl/marceliono_podsumowanie_masowania_s66-t359237-s68.html]
Znawca -

Igas2609

Wysłana - 17 marca 2010 14:26    Edytuj Cytuj
Sauna nie jest wskazana zaraz po treningu siłowym ponieważ tracisz napięcie mięśni (czyli tracisz to co właśnie zbudowałeś, a przynajmiej jakąś część).

To nie sztuka walki walczy, to człowiek!

cyryl1992

Wysłana - 17 marca 2010 15:00    Edytuj Cytuj
nie zgodzilbym sie no ale moze jestes bardziej doinformowany wiec nie bede sie spieral

Gothiic

Wysłana - 17 marca 2010 15:08    Edytuj Cytuj
Igas2609 czyli ciepla kapiel po treningu moze wplynac podobnie?

Tak ! Jestem Zbieraczem Sog'ów!
Zaglosuj na mnie,Prosze! =(

marceliono

Wysłana - 17 marca 2010 16:41    Edytuj Cytuj
igas- Twoja teoria mi nie pasuje. przeciez miesnie nie buduja sie poprzez spiecie tylko przez mikrouszkodzenia wlokien miesniowych ktore pod wplywem podawania odpowiednich wartosci odzywczych sa regenerowane i odbudowywane mocniejsze. dodam tez ze przeciez po treningu ZALECANE jest porzadne ROZCIAGANIE trenowanych grup miesniowych.
jedyne co jest niedobrego w saunie po treningu to podniesienie podniesionego wczesniejszym treningiem cisnienia. jak poszedlem na saune po treningu to za szybko zaczelo mi sie krecic w glowie.

gothic- goraca kapiel napewno podziala odprezajaco ale moim zdaniem sa to same plusy a nie minusy

Zmieniony przez - marceliono w dniu 2010-03-17 16:42:59

Zmieniony przez - marceliono w dniu 2010-03-17 16:43:26

Znawca -

cyryl1992

Wysłana - 17 marca 2010 19:10    Edytuj Cytuj
popieram wlasnie przedmowce , tak dziala podobno a jak juz masz zkwasy to beirzesz prysznic i na zmiane zimna woda ciepla zimna ciepla po 30s i cos tam pomaga

bronkz

Wysłana - 17 marca 2010 22:50    Edytuj Cytuj
udowodnil to ktos? moze poprostu wydaje Ci sie ze pomaga bo sobie to wmawiasz?
ja w to nie wierze bo jaki to moze miec wplyw na odbudowe miesni?
bzdura

Give me some SOG, Gimmie Gimmie some SOG :D
Znawca -

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Sauna-wpływ na organizm

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.