Od czegoś trzeba zacząć, lepsze takie niż żadne. Możesz spróbować negatywów - do góry z pomocą nóg lub odbicie w dół powoli całym ciężarem. Marta nie porównuj się do facetów, kumpli z judo, dziewczynom podciąganie na drążku idzie trudniej. Jeszcze jedno piszę o podciąganiu w kontekście bolących pleców, ćwiczysz klatę - pomijasz plecy budujesz dysproporcje siły przód - tył, co może skutkować kolejnymi bólami pleców. powodzenia.
Zmieniony przez - żbik_74 w dniu 2008-11-05 14:16:08
Zmieniony przez - żbik_74 w dniu 2008-11-05 14:41:57
Zmieniony przez - żbik_74 w dniu 2008-11-05 15:00:28
1225890830000
Saida
Wysłana - 05 listopada 2008 21:01
To porównywanie się do facetów to jest moja bolączka od zawsze - głupio mi było od nich odstawać jako jedynej w grupie i starałam się jak najbardziej za nimi nadążyć.
Żbiku,a takie pytanie,jak mówimy o tych dysproporcjach - to na to własnie nie jest lepsze wchodzenie na linę?
Podobno niezaleznie czy kobieta czy mezczyzna kazda wytrenowana osoba powinna podciagnac sie 12x... Ale polecam negatywne podciaganie, glupie 3serie po 1 negatywie, jezeli utrzymujesz sie dluzej niz 20sek dodajesz ciazar i szybciutko sie podciagniesz. W sumie jezeli dajesz rade waska to warto podwyzszac ta ilosc, Ja cwicze oba, bo waska juz moge sie podciagnac, a szeroko nie potrafilam, ale w ciagu miesiac zaczelam Jak sie podciagasz pare razy, bardzo polecam ta metode (sama, dzieki niej w ciagu 2 tygodni z 2 na 5 podciagniec wasko zwiekszylam) "This was invented by strength training guru Pavel Tsatouline and involves doing fewer reps in one set but doing sets more often. The rule of thumb is to do 50% of your max reps every time you go near a pull-up bar. If you have one at home, this can be several times in a day. This method is most useful for people who can already do a few pull-ups but want to increase their reps."
Z drążkiem nie ma problemu,mam do niego dostęp na treningu
Rozmawiałam z Bodkiem na temat zastoju. Zalecił Thermo Shape - trzy kapsułki dziennie na raz i l-karnitynę w dni treningowe godzinę przed treningiem (2 kapsułki po 1000mg).
Zaraz idę zrobić trening Obli Padnę po nim I mam małe pytanie,bo chciałabym go robić czasem przed wyjściem na zajęcia,ale wtedy nie mogę korzystać ze stadionu. czy spirnt i trucht można zastąpić np. szybkimi skipami i wolnym biegiem w miejscu?