Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

SZPAGAT - JAKI TRENING ?

mlody_84

Wysłana - 05 stycznia 2005 12:20    Edytuj  Cytuj

Przeniesiony przez Fuckmaster z działu 'Trening'.

Sprawdź swoje BMI

Witam wszystkich.

Jestem nowym userem na sfd.pl

Szukam czegos na temat szpagatu a dokladnie chodzi mi o jakis konkretny trening - jakie wykonywac cwiczenia na poczatku, co pozniej i jakie na koncu. Moze ma ktos z Was wyprobowany, efektywny trening i chcialby sie nim podzielic.

Co prawda znalazlem na forum na temat szpagatu http://www.sfd.pl/temat28540/strona1 ale jak widze 108 stron wypowiedzi :( to mnie naprawde rece opadaja, dlatego tez stworzylem tego posta

Pozdrawiam i czekam na Wasze wypowiedzi.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 05 stycznia 2005 12:24 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

_YaKuZa_

Wysłana - 05 stycznia 2005 12:24    Edytuj Cytuj
Rozciagaj nogi co 2-3 dni , z pomoca kolegi . OCzywiscie musi to byc poprzedzone dobra rozgrzewka . Musisz miec nogi na podwyzeszniach (krzysłach) stabilne musza byc zeby nie doszło do upadku. Kolega chwyta Cie za pas i powoli naciska do dołu -> bardzo wazne zeby nie robił tego balistycznie tylko statycznie zwiekszał nacisk. I to chyba na tyle . Mysle ze jesli chcesz wiecej sie dowiedziec to 108 stron mozesz przejzec

Zmieniony przez - _YaKuZa_ w dniu 2005-01-05 12:24:58

SCDriver

Wysłana - 05 stycznia 2005 15:40    Edytuj Cytuj
Ja rozciagam sie intensywnie godzine. 6x w tyg oprucz niedzieli.

<; (R)
._. (R)
Założyciel Mafii / Masa RulezZ /
"Żyje aby umrzeć, przecież i tak umrzemy WSZYSCY!" (R)

_YaKuZa_

Wysłana - 05 stycznia 2005 16:07    Edytuj Cytuj
ryzykownie . Sciegna i wiezadła tez chca odpocząc.

iloczyn

Wysłana - 05 stycznia 2005 16:24    Edytuj Cytuj
A po jakim srednio czasie wykonywania takiego treningu mozna zrobic szpagat? Chodzi mi juz o 100% porfekcje, czyli takie wytrenowanie zeby mozna sie bylo juz rozkraczyc na zawolanie, bez rozgrzewki.

fiacik

Wysłana - 05 stycznia 2005 17:03    Edytuj Cytuj

www.pajacyk.pl - Kliknij w brzuszek Pajacyka,
a pomożesz nakarmić głodne dziecko.

Pavlo

Wysłana - 06 stycznia 2005 21:57    Edytuj Cytuj
ja sie obecnie rozciagam 4x w tyg przed treningiem (intensywnie ale dosc krotko bo ok.15 minut) i tak ze 2 lata (kiedys 2x w tyg) teraz jestem w stanie zrobic szpagat (taki ze jedna noga z przodu druga z tyłu) bez rozgrzewki ale szpagat (nogi na boki) to duzo mi brakuje

dobrze robi takie ćwiczenie ze siedzisz w maxymalnym rozkroku przez około 20-30 minut , a potem to juz mozesz pokoleji wszystkie ćwiczenia rozciagajace jakie ci przyjda na myśl , podobnie stosuje przed treningiem tyle ze ten rozkrok mam z 5 minut
Znawca -

OloKK www.olokk.pl

Wysłana - 08 stycznia 2005 16:24    Edytuj Cytuj
1. Nie słuchaj YaKuZy. Rozwalisz sobie w ten sposób kolana. W ogóle raczej unikaj rozciągania z partnerem.

2. Daj MIĘŚNIOM odpocząć (ponieważ rozciągasz głównie mięśnie a nie ścięgna czy inne więzadła ) i nie rozciągaj się codzień jak to radzą coponiektórzy.

3. Rozciągaj się PO treningu. PRZED tylko lekkie naciąganie, dociąganie. Nie musisz osiągać swojego maksymalnego naciągu już na rozgrzewce - to bardzo męczy Twoje stawy i ogólnie cały aparat ruchu.

OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie

ZAPRASZAM NA MOJE PORTFOLIO: [http://olokk.pl]

Pavlo

Wysłana - 08 stycznia 2005 22:31    Edytuj Cytuj
OloKK owszem masz racje ale akurat w moim sporcie mocne rozciagniecie jest potrzebne bo jak słabo sie rozciagniesz to na drugi dzień boli wszystko takze ja sie rozciagam na maxa a na koniec treningu jeszcze mocniej
Znawca -

donald

Wysłana - 09 stycznia 2005 11:19    Edytuj Cytuj
Mi zrobienie szpagatu zajęło ok. roku z miesięczną przerwą z powodu operacji. Rozciągałem sie codziennie, jednak od niedawna za poradą innych rozciągam sie co drugi dzien

SFD FIGHT CLUB
www.polskieserce.pl
www.pajacyk.pl
[http://*******/lc22]

rauf

Wysłana - 09 stycznia 2005 11:52    Edytuj Cytuj
kupilem to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38475110 na allegro ... spoko program opisane ciwiczenia itp itd ktos chce ?
to walic do mnie na gg to podesle na emial ... moge sog ?:P

rauf =]

Odpowiedzi jest na 5 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

SZPAGAT - JAKI TRENING ?

Strony:  pierwsza  2  3  4  5   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.