Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

SZPAGAT - JAKI TRENING ?

OloKK www.olokk.pl

Wysłana - 20 czerwca 2005 23:26    Edytuj Cytuj
Nie rozciągaj się codzień.
Jeśli cię bolą od stania w rozkroku - usiądź.

OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie

ZAPRASZAM NA MOJE PORTFOLIO: [http://olokk.pl]

daro_85

Wysłana - 21 czerwca 2005 08:38    Edytuj Cytuj
jaszczur k:"Rozciągam się tak jak dawniej na treningach Tae-kwon-do ,tylko rozgrzewke robie krótszą.
dzięki za wszelkie rady"

Im jestes starszy tym bardziej intensywna i dłuzsza powinna byc rozgrzewka, musisz niestety poswiecic wiecej czasu na rogrzanie miesni stawow itd.
"starosc nie radosc"

najważniejsza jest determinacja!

PrzemekTKD

Wysłana - 13 lipca 2007 10:29    Edytuj Cytuj
Jeżeli bolą Cię kolana to coś nie tak z Twoimi ćwiczeniami. Mięśnie nóg podczas rozjazdów powinny być napiętę ponieważ muszą chronić stawy i daje to lepszy efekt.
Jeżeli rozjezdżasz się to koniecznie stopy muszą być ustawione na piętach z palcami do góry - to uchroni więzadła krzyżowe w kolanach przed naciąganiami i w konsekwencji bólami kolan. Rozciąganie wg. mnie powinno być systematyczne, ale nie codzienne. Co dwa, najdalej 3 dni.

michal4749

Wysłana - 13 lipca 2007 11:44    Edytuj Cytuj
Ja rozciągałem się co dziennie(lekko przed i troche mocniej po treningu, bez szarpania) i dawało to dobre efekty, po około 3 michach robiłem szpagat.Wydaje mi się, że troche też zależy od wrodzonych predyspozycji, znam kolesia co w 1 miech zrobił szpagat a wcześniej się nie rozciągał.

robsonek

Wysłana - 13 lipca 2007 18:52    Edytuj Cytuj
teraz powiem cos, jako ostrzezenie - od mojego ostatniego posta w tym temacie minely 2 lata. wtedy byl to lekki bol kolan - kilka miesiecy temu okazalo sie, ze to artroza (zmiany zwyrodnieniowe stawow). tak wiec nie lekcewazcie dolegliwosci waszych stawow - szczegolnie tych dlugotrwalych.

"...Wherever I may roam..."

michal4749

Wysłana - 13 lipca 2007 19:19    Edytuj Cytuj
Też kiedyś mnie kolana bolały i już się bałem, że to coś poważnego(źle się wtedy odżywiałem i dużo łaziłem po górach) ale po zmianie diety na lepszą przeszło i teraz(odpukać w niemalowane by pasowało ale ni cholery nie mogę takiego w domu znaleźć) jest ok.

ryba21

Wysłana - 27 marca 2008 00:26    Edytuj Cytuj
rowniez poprosze o program grzegorzryba21@wp.pl :) dzieki wielkie z gory:)

Odpowiedzi jest na 5 stron.      poprzednia 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

SZPAGAT - JAKI TRENING ?

Strony:  pierwsza  1  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.