Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

SUPLEMENTACJA ANTYTRADZIKOWA !!!

shaemuu

Wysłana - 02 marca 2010 10:21    Edytuj Cytuj

Przeniesiony przez nioonia z działu 'Uroda'.

Sprawdź swoje BMI

Witam.
Chcialbym sie podzielic a zarazem poradzic w sprawie suplementacji antytradzikowej. Chodzi mi tutaj oczywiscie o witaminy i minerały.
Otoz borykam sie z problemem tradziku juz dosyc dlugi czas. Kiedys nie przykladalem do tego az tak wielkiej wagi moze tez dlatego ze nie byl on w takim stadium jak teraz. Postanowilem powalczyc z tym od wewnatrz i zadbac o odpowiednia suplementacje. Opisze teraz dokladnie caly moj zestaw witamin ktore zazywam. Mianowicie:

Rano:

-1 tab. Chela-Cynk firmy OLIMP (1kap. zawiera 150mg chelatu aminokwasowego cynku w tym cynku 30mg (200% realizacji dziennego zapotrzebowania)
-1 tab. Witaminy PP (200mg)
-1 tab. Vitaminum B-complex (tutaj nie bede wypisywal skladu bo chyba bez sensu)
-1 tab. Vitaminum A+E Firmy GSK (Vitaminum A 2.500j.m, Vitaminum E 50mg)
-1 tab. Wapna musujacego z vit. C (300mg - 38% realizacji dziennego zapotrzebowania)
-3 tab. Drozdzy + skrzyp i pokrzywa firmy Humavit

Po południu:

-1 tab. Wapna musujacego z vit. C (300mg - 38% realizacji dziennego zapotrzebowania)
-2 tab. Drozdzy + skrzyp i pokrzywa firmy Humavit
-1 tab. Vitaminum B-complex

Na noc:

-1 tab. Chela-Cynk firmy OLIMP (1kap. zawiera 150mg chelatu aminokwasowego cynku w tym cynku 30mg (200% realizacji dziennego zapotrzebowania))
-1 tab. Vitaminum B-complex
-1 tab. Vitaminum A+E Firmy GSK (Vitaminum A 2.500j.m, Vitaminum E 50mg)
-3 tab. Drozdzy + skrzyp i pokrzywa firmy Humavit

I teraz pytanie do was. Czy ten caly zestaw jest odpowiednio dobrany i zbilansowany. Moze ktos by cos do tego dorzucil albo odrzucil. Troche czytalem o tym wszystkim ale wszedzie pisza co innego i juz nie wiadomo na co patrzec. Wydaje mi sie ze suplementacja jest wazna w tym przypadku dlatego przykladam do tego taka wartosc. Dermatolodzy przepisywali by tylko masci ktore nie do konca zalatwiaja sprawe. Prosze o komentarze i pomoc.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 02 marca 2010 13:14 
W większości przypadków polecamy:

ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

shaemuu

Wysłana - 02 marca 2010 13:14    Edytuj Cytuj
Prosze o jakas odpowiedz. Nie chcialbym narobic sobie kuku przez te witaminy bo napewno co za duzo to nie zdrowo. A nie znam sie na tyle zeby ocenic poprawnosc tego zestawu ...

frisky

Wysłana - 02 marca 2010 13:36    Edytuj Cytuj
ja bym to wszystko zamienil na jeden porzadny kompleks witaminowy np vita min multiple sport olimpu, wywalil drozdze, zaczal brac sylimaron i poldanen
po dwoch miesiacach zero tradziku

Słabą genetykę można zrekompensować wiedzą i doświadczeniem

kits

Wysłana - 02 marca 2010 15:21    Edytuj Cytuj
Skoro tak długo, ja bym radził iść zdrobić badania ze zmiany trądzikowej, moze byc tak ze ci wykryja okreslona bakterie i bedziesz lykac dokladne witaminki przeciw niej, badz tez inne leczenie, o wiele prostrze i skuteczniejsze.

shaemuu

Wysłana - 02 marca 2010 23:51    Edytuj Cytuj
Ja odwiedzalem juz roznych dermatologow. Kazdy przepisywal mi inne masci antytradzikowe. Bylo tego naprawde duzo a pomagaly moze 2 do ktorych teraz powrocilem. Wiadomo ze tradzik to choroba ktorej nie da sie wyleczyc w przeciagu paru dni ale trzeba jakos sie bronic. Moj tradzik nie jest az taki powazny. Czasem jest tak ze twarz mam jak niemowle a czasem tak ze wysypie mnie dosc konkretnie. Unikam artykułow spozywczych mogacych nasilac tradzik no i stosuje ta suplementacje. Nie wiem czy jest odpowiednio dobrana i zbilansowana a niechcial bym narobic sobie problemow z watroba i nerkami. Ostatnio wyczytalem ze do cynku potrzebne jest zazywanie miedzi ale probowalem znalezc na internecie czy takowa istnieje w tabletkach i nie znalazlem nic ... a co do kompleksow witaminowych to niebardzo sie to u mnie sprawdza poniewaz wydaje mi sie ze u mnie Witamina B12 nasila tradzik. Kiedys mialem taki kompleks i wydaje mi sie ze pogorszylo mi to stan mojej cery. Z ta witamina roznie jest. Czytalem ze jednym pomaga innym szkodzi. Mi raczej szkodzi. Tak wiec tu sie zweza jajco weza ; ) mysle ze ta moja suplementacja jest dobra aczkolwiek nie jestem pewny do konca czy odpowiednio dobrana zbilansowana i czy czegos nie brakuje.

frisky

Wysłana - 03 marca 2010 10:01    Edytuj Cytuj
tradzik jest wywolywany przez DHT, musisz ograniczyc jego aktywnosc to pozbedziesz sie tradziku, posluchaj moich rad

shaemuu

Wysłana - 03 marca 2010 16:06    Edytuj Cytuj
dht ? mozesz jasniej? co bys dokladnie radzil?

shaemuu

Wysłana - 03 marca 2010 16:15    Edytuj Cytuj
ja tradziku napewno nie mam hormonalnego bo wystepuje tylko na czole i to pojedyncze wypryski. Problem tylko w tym ze czasem wyskoczy wiecej i zle to wyglada. No i zazwyczaj sa to tzw "bolaki" czyli duze gleboko podskorne syfy ;)

frisky

Wysłana - 03 marca 2010 18:39    Edytuj Cytuj
tradzik jest zawsze hormonalny, nawet jesli wystepuje miejscowo, czasem tylko wywolany jest przez infekcje bakteryjne
witamina pp jeszcze pogarsza sytuacje, wyrzuc ja z suplementacji
sprobuj jakiegos blokera DHT i do tego sylimaron jako delikatny bloker receptorow androgenowych

shaemuu

Wysłana - 03 marca 2010 23:05    Edytuj Cytuj
jakos nie mam przekonania. Udowodnione jest ze witamina PP korzystnie wplywa na cere. A mozesz dac jakies przyklady tego blokera? wogole to na jakiej zasadzie sie to odbywa? normalnie kupuje jakies tabletki w aptece i po klopocie? bez recepty?>

shaemuu

Wysłana - 03 marca 2010 23:15    Edytuj Cytuj
aaa i jeszcze jedno. czy ma to jakies skutki uboczne? po tym "blokerze" nie chcialbym sie nabawic jakis problemow zwlaszcza jezeli jest to zabawa z hormonami ...

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

SUPLEMENTACJA ANTYTRADZIKOWA !!!

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.