Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

STRACH PRZED WALKĄ ULICZNĄ!! NIE

Bayerant

Wysłana - 12 maja 2006 21:41    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

szperałem trochę po necie i przypadkiem natkonołem się na taki artykuł który może pomóc w strachu przed bijatykami

STRACH PRZED WALKĄ ULICZNĄ

U mnie funkcjonuje dość prosty mechanizm - strach zamienia się szybko we w****ienie i "żądze mordu"... Poza tym, już jako dziecko zauważyłem, ze gdy sobie powiem: "niech się dzieje co chce - najwyżej mnie za***ią", to strach znika i pojawia się coś w rodzaju euforii.

W sytuacjach "dziwnych", ma się do wyboru - uciekać lub walczyć. Gdy człowiek zdecyduje się na walkę, strach sam znika. Dopóki jesteś niezdecydowany, odczuwasz strach - ucisk w okolicy żołądka, sztywność, drżenie kończyn... W momencie gdy podjąłeś decyzję i ruszasz na przeciwnika - wszystko samo się "reguluje". To tak jak ze stanami przedstartowymi - w szatni ma się ciężkie nogi, w głowie pustkę, dziwne odczucia w okolicy splotu. Gdy wychodzisz na ring - wszystko to znika, pozostaje koncentracja i gotowość do działania.

Zauważyłem, że na ulicy zawsze potrzebny jest dobry motyw. Albo bronisz siebie, albo innych. Mając dobry motyw, jesteś w stanie wykrzesać z siebie o wiele więcej, niż walcząc "dla przyjemności" (są i takie po***y), lub jakiejś po******lonej idei (honor podwórka np).

Czyli reasumując: strach (to znaczy jego fizjologiczne objawy) jest rzeczą normalną. Strach znika gdy powiesz sobie: "proszę - za***cie mnie, tylko ja spróbuję przedtem za***ać kilku z was" (czy coś w tym stylu - każdy używa innego słownictwa w swojej "wewnętrznej mowie") i ruszasz na gościa (gości).

Praktycznie to jest tak, ze gdy pożegnasz się z życiem, to nie ma się już czego bać. Pojawia się euforia, masz wrażenie, ze twoje ciało samo wie co robić, bólu nie czujesz... (prawdopodobnie płyniesz na fali noradrenaliny, czy kij wie czego - to nawet dość przyjemne uczucie)

Gdy zaczynasz kombinować, wyobrażać sobie, co by się mogło stać, lub masz opory przed uszkodzeniem menela, lub zwracasz uwagę na otoczenie, to nie uzyskasz tego stanu.

"Jedz jak świnia poć się jak świnia, bądź jak świnia!!!"

... i nie będzie co ma być tylko będzie po mojemu...

ON

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 12 maja 2006 21:48 
W większości przypadków polecamy:

ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

grom1234

Wysłana - 12 maja 2006 21:48    Edytuj Cytuj
Czytałem i nawet wklejałem ten art na SFD kiedyś () pochodzi ze strony www.fighter.pl SOGiem niepogardze.

[http://www.sfd.pl/temat279968] - Wejdź i przyznaj SOG'a

*** Mafia Ślązaqf ***
Znawca -

Lisuu

Wysłana - 12 maja 2006 23:49    Edytuj Cytuj
Sog poleciał do was obu bardzo fajny tekst

OBELX

Wysłana - 13 maja 2006 00:45    Edytuj Cytuj
Praktycznie to jest tak, ze gdy pożegnasz się z życiem, to nie ma się już czego bać. Pojawia się euforia, masz wrażenie, ze twoje ciało samo wie co robić, bólu nie czujesz...

hehehehe looooool
dziekuje postoje

A little less conversation, a little more action please
All this aggravation ain't satisfactioning me
A little more bite and a little less bark
A little less fight and a little more spark

Jezi

Wysłana - 13 maja 2006 11:29    Edytuj Cytuj
No tak ale niekazdy tak ma.U niektorych pojawia sie odruch walki,a u innych ucieczki.Tak samo maja zwierzeta.To duzo zalezy od nastawienia.Jak czujesz sie jak ofiara,to zaczynasz *******lac.Jesli czujesz sie wazny,pewny siebie,wiezysz w swoje mozliwosci.To myslisz sobie co mi tu bedzie jakis smiec uliczny fikal i buch go w mazak.
Znawca -

AdamCienki

Wysłana - 13 maja 2006 12:07    Edytuj Cytuj
coś w tym jest bo jeżeli mam już zje*** kilka tyogdni cały czas chodze wku*** to np gdy wtedy mam sie bic, to nie interesuje mnie co sie wydarzy bo po prostu jestem zdesperowany i chce wyrzucic z siebie całą wściekłosc,wtedy naprawde moge sie bic z kims duzo wiekszym,bo mam najprosciej mówiąc wszystko w dup.e

I to jest dosyc podobne do tego uczucia kiedy sie sobie powie np "a co mi tam raz sie żyje" albo cos w tym stylu,także w tym artykule jest sporo prawdy.Pozdr

*** Mafia Ślązaqf ***

"...a ch*** warci tyle ile cisza w eterze.....ciiii....no i lipa frajerze..."
Znawca -

Bayerant

Wysłana - 13 maja 2006 12:24    Edytuj Cytuj
duży czynik odgrywa też otoczonie wiem z dośiwadczenia, że w swoim towarzystwie mogłem się nap*****lać z każdym, ale jak miałem sie lać z kims kto przyszedł z kolegami(nawet tylko jako obserwatorzy koledzy) a ja byłem sam, to jakos mniej zapału było.

nie wiem ja przynajmiej tak miałem

"Jedz jak świnia poć się jak świnia, bądź jak świnia!!!"

... i nie będzie co ma być tylko będzie po mojemu...

ON

grom1234

Wysłana - 13 maja 2006 12:52    Edytuj Cytuj
Strach przed jakąś walką jest normalną żeczą, ale można się z nim oswoić poprzez treningi i sparingi. Gdy człowiek jest zdesperowany i skoncentrowany na walce, niemyśli o konsekwencjach wynikającej z walki bije się lepiej i pojawia się właśnie euforia, którą daje się wyczuć i wyczuwa ją także przeciwnik. Artykuł jest BARDZO fajny i dobrze napisany .

*** Mafia Ślązaqf ***
Znawca -

MatekTBG

Wysłana - 13 maja 2006 13:47    Edytuj Cytuj
Ja równiez znam ten artykuł jednak uwazam ze jest on ciekawy i warty przeczytania wiec sog dla Bayeranta i Grom'a

"Myśl o Narodzie i bądź sobą! Nacjonalizm naszą drogą jest!"

Komora '91

carire

Wysłana - 13 maja 2006 14:49    Edytuj Cytuj
Artykul mnie zaciekawil i caly przeczytalem. Przyda mi ta wiedza
Thx
Ekspert -

grom1234

Wysłana - 13 maja 2006 16:50    Edytuj Cytuj
A mi to za co??

*** Mafia Ślązaqf ***
Znawca -

Odpowiedzi jest na 7 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

STRACH PRZED WALKĄ ULICZNĄ!! NIE

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.