Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 10006 razy
słowa kluczowe: stop  kreatynie 
Autor

STOP KREATYNIE!

jankiel88

Wysłana - 28 listopada 2006 22:42    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Co raz wiecej pojawia się pytań o stosowanie kreatyne od osób ćwiczących od 1 do 4 miesięcy...ale nie pytająo to jak diząła,co robi,tylko ile im skoczy w bicepsie i ile kg. przybędzie na wadze. Mimo tego postanowiłem podjąć się tej walki z wiatrakami i spróbować przekonać chociaż garstkę tych ludzi,że KREATYNA NIE JEST CUDOWNYM SUPLEMENTEM.

Wszyscy dobrze wiemy,że jest ona jednym z niewielu suplementów,których działanie możemy wyraźnie odczuć (chociaz 20-30% ludzi jej nie odczuwa-pechowcy) a pierwszy z cyklów jej stosowanie jest najefektywniejszy.

Sam niedawno zacząłem swojąprzygode z siłownią i wiem jak każdy na początku chce jak najwięcej wyciskać i brak postępów z treningu na trening zaczyna człowieka denerwować.Trenujemy ciągle na tym samm programie,bez diety i nawet podstawowej wiedzy. Wtedy pojawia się w naszej głowie pytanie "co tu zrobić,żeby to przełamac,żeby być jeszcze większym i jeszcze silniejszym?!". Na około same reklamy,wychwalające właśnie KREATYNE..."100% siły i 7kg masy w jeden miesiąc", "to dzięki tej kreatynie Mariusz P. został mistrzem świata". I jak w takim gąszcz komercji nie zaufać reklamie? naszczęście ja miałem szczęście i sklep w którym kupuje odżywki prowadzi dobry koleś (były zawodnik,reprezentant Polski). Popatrzył na mnie i spytał czy długo już ćwicze, odpowiedziałem mu,że 3 miesiące...gość bez zbędnych min,poprostu zaczął się śmiać I własnie wtedy dowiedziałem się:
-że jest coś takiego jak dieta
-że przy zastoju treningowym zminia sieplan ćwiczeń
-że odpowiednia progresja ciężąrku jest również bardzo ważna.

Co komuś ćwiczącemu tak krótki okres czasu da kreatyna?? założy większa zasisk na sztange?? Zmiany w sylwetce będą prawie żadne,a kasa którą można było spożytkowac na odpowiednie jedzenie się poprostu ZMARNUJE.

Napewno czyta to ktoś z początkujących,który jednak ma ułożoną diete i się jej trzyma i myśli czy on już może wziać kreatyne?! według mnie tutaj znów odpowiedź brzmi NIE! Warto z tym poczekać i dopiero gdy już nic nie bedzie pomagało zastosowac kreatyne. NA takim etapie treningów lepiej zrobić 7 dni całkowitego odpoczynku od siłowni niż próbowac kreatyny.

mam nadzieje,że ktoś to przeczyta i uwierzy w to co mówie.

pozdro.

[http://www.sfd.pl/temat273556/] --> lipcowe Total Rebuild (mój test supli)PODSUMOWANIE OD STRONY 8.
[http://www.pajacyk.pl/index_banery.php3] szybciej i łatwiej:)
Znawca -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 listopada 2006 22:51 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Emlo

Wysłana - 28 listopada 2006 22:51    Edytuj Cytuj
Brawo, ladnie to napisales. Bedzie gdzie odsylac ludzi, bo sami raczej tego nie przeczytaja. Dalbym soga ale niestety dalem wczesniej. Pozdro

"Amatorzy ćwiczą aż im wyjdzie, eksperci - aż nie może im nie wyjść."

Faith Duck

KokoWKS FARFOCEL

Wysłana - 28 listopada 2006 23:01    Edytuj Cytuj
ja tam wychodze z zalozenia ze lepiej niech biora kreatyne niz maja po tygodniu cwiczen omandren wbic.

Keep ya head up
Znawca -

teha0

Wysłana - 28 listopada 2006 23:05    Edytuj Cytuj
ja dam soga, duzo osob znam takich ktore na poczatku cwiczen, bez diety kupily super staki a potem nazekaly ze nic im nie daly

bad boy

Specjalista -

hator

Wysłana - 29 listopada 2006 01:32    Edytuj Cytuj
SONG
po krete powinni siegac ci kotrzy cwicza co najmiej rok albo nawet i dluzej wtedy najfajniej dzila

Wszędzie dobrze, ale najlepiej tam gdzie się czujesz dobrze )))
Specjalista -

r4q

Wysłana - 29 listopada 2006 04:54    Edytuj Cytuj
j/w

Od siebie dodam, ze zuwazylem ostatnio coraz mniej ludzi na forum wogole zwraca na to uwage.
Taki maly przyklad:
Poczatkujacy w dziale trening pyta czemu ma takie male przyrosty skoro cwiczy juz od 3 tyg
Wsrod innych danych na koncu podane suplementy w tym kreatyna.
Dziesiec podpowiedzi, w tym jedna "doradcy", na temat metod treningu,diety oraz tego ze to za krotki czas na efekty.
Zadna z tych osob nie zwrocila uwagi ze jeszcze za wczesnie na kraatyne!

Przy takim podejsciu do tego forum niedlugo posty na tym forum beda wygladaly jak z tekstu nizej:

Wywiad z pewnym polskim zawodnikiem przylapanym na koxie, mowil ze wie jak sie bierze itp i ze zglaszaja sie don rozni ludzie po rozpiski.

Dzwoni pewnego razu chlopaczek ok 14 lat sadzac po glosie i sie pyta:
-Koxuje juz od 3 miesiecy...
-I???
-Czy moge juz zaczac cwiczyc na silowni?

pozdrawiam
sog oczywiscie poszedl

nic na siłę - weź większy młotek!

RuDy_17

Wysłana - 29 listopada 2006 07:54    Edytuj Cytuj
Sog za pomysł, osobiście uważam, że kretke powinno się zacząć brać po około 8 miesiącach przemyślanych treningów no i oczywiście posiadając diete

Żyje sie tylko raz...Wiec korzystaj z życia... wiec życie wykorzystaj!

Pitt Bull ActivLab

Wysłana - 29 listopada 2006 08:27    Edytuj Cytuj
sam zaczalem kreatyne bardzo szybko jesc...
w sumie to nie widze juz zastrzezen zeby ja zjesc np po 3 miesiacach treningu... lepiej to niz zalamac sie ze nic nie idzie i brac sie za koks , to juz wogole paranoja
Ja osobiscie nie jestem przeciwny zeby ktos bral kretynke po np 2 miechac cwiczen , jezeli trzyma w miare diete i ma pojecie o treningu
Art napewno sie przyda
Sog

"Mniejsi i więksi,równi i równiejsi,jedni używają mózgu drudzy używają
mięśni,lub obu jednocześnie,Ci są tu najlepsi bezsprzecznie,a i tak nie żyją wiecznie ... "
Ekspert -

Ronin1310

Wysłana - 29 listopada 2006 08:33    Edytuj Cytuj
Bardzo fajny artykuł. Ja w tym dziale dopiero zaczynam coś czytać.
I wydaje mi się, że pasuję do tego ostatniego typu odbiorcy artu.
Trzymam dietkę itp, niestety ćwiczę dopiero pół roku tak na serio. A dietka dopiero 3-4 funkcjonuje i już chciałem wziąć kiedyś, ale się powstrzymałem, bo pomyślełem sobie, że wtedy przestanę być "naturalny".
Na szczęście zaczynam rosnąć znowu
SOG

Jeśli opuszczasz trening, to ktoś inny kto pragnie zwycięstwa bardziej ma wtedy trening życia i
już nigdy go nie dogonisz...

Animal

ellis ZASŁUŻONY

Wysłana - 29 listopada 2006 09:13    Edytuj Cytuj
Ja bym się do czegoś przeczepił, do czegoś co mocno się przyjęło w tym dziale, do czegoś o czym pisałem w swoim poście podwieszonym:

Jak już nic nie pomaga, to znaczy dieta i trening(praktycznie zawsze można tak to zmodyfikować by pomagało) to już nic nie pomoże!

"Jeśli na swojej obecnej diecie i treningu nie `rośniesz` to nie zmieni tego, żaden suplement, jeśli natomiast `rośniesz` na swojej obecnej diecie i treningu to suplementy dodadzą trochę do efekt"

To jest właśnie to co staram się podkreślić, większość jednak ma inne zdanie: uznają, że na pewnym etapie już nic więcej nie osiągną modyfikując dietę i trening - szkoda na to czasu, czas na suplementy! - to błędny sposób myślenia.

Specjalista -

King_Odin Trec Nutrition

Wysłana - 29 listopada 2006 09:24    Edytuj Cytuj
ludzie biorą bo boją się, że bez tego ani rusz.W sumie normalna reakcja.
W zasadzie lepiej, że sięgają po kreatynę niż po koxy.Ale racja, lepiej poczekać i wycisnąć bez krety tyle, ile się da.

HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:[http://www.sfd.pl/-t589381.html]
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: [http://www.sfd.pl/-t655403.html]
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:[http://www.sfd.pl/-t654560.html]
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 7 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

STOP KREATYNIE!

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.