Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 347 razy
słowa kluczowe: conie  kolana 
Autor

SKRĘCONIE KOLANA(WIĘZADŁA)

Bebik

Wysłana - 15 lutego 2010 15:17    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Dzisiaj na wfie , naderwałem prawdopodobnie więzadła LCM, nie wiem co to znaczy, ale miałem to już w maju gdzie lekarz wstawił mi noge w gips i tyle. Pewnie sie zle zroslo, i dzisiaj przy scięci pilki podczas gry w siatke, to samo sie odnowilo. Napoczątku pobolało, potem rozmasowalem i czułem napięcie, ale mogłem prawie że normalnie chodzić,troche utykalem. Gdy wrocilem do domu po przesiedzeniu 30 min, już nie moge na tej nodze opierać ciężar ciała.

I teraz chce was zapytać czy moge cwiczyć , gdyż biore już 8 dni cell pumpa, i szkoda mi to przerwać. Oczywiscie wszystkie cwiczenia bym wykonywal nie obciążając nogi.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 17 lutego 2010 16:20 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

braiquin

Wysłana - 17 lutego 2010 16:20    Edytuj Cytuj
Nie mozesz cwiczyc

Memento mori..

soltys88

Wysłana - 17 lutego 2010 16:29    Edytuj Cytuj
a czemu nie moze? cwicz w lezeniu, w siadzie...tak zeby nie bolalo i lec do jakiegos dobrego lekarza specjalisty niech oceni co sie stalo. Zadnego gipsu nie zakladaj nawet jak beda chcieli. Stabilizator/opaska na kolano to maks. Niech zrobi Ci jakies badanie usg czy zapisze na rezonans czy tylko lcm jest uszkodzone. Ogolnie ono samo sie zrasta jesli mu pozwolisz takze uwazaj mocno na noge i zakladac jw jakas opaske.

Jestem za, a nawet przeciw...

braiquin

Wysłana - 17 lutego 2010 16:40    Edytuj Cytuj
Chodzilo mi o to ze nie moze cwiczyc na nodze :D

USG - fuu.. A LCM zrosnie sie sam jak ktos mu pomoze czyli w jakims stopniu bedziesz mial mniejszy zakres ruchu. Moj kolega noil stabilizator z ograniczonym zgieciem do 60 stopni. A w gips sie nie dawaj.

A soltys jak tam Twoje kolanko?

Memento mori..

soltys88

Wysłana - 17 lutego 2010 16:51    Edytuj  Cytuj
hmm ja mialem zwykl stabilizator ktory zalozylem kilka razy, ogolnie szybko sie leczy taka kontuzja wydaje mi sie
usg akurat lcm stwierdzi dosc dokladnie, gorzej z reszta
moje kolano nie zapeszajac fajnie, ostatnio minal prawie rok od ostatniej operacji i w koncu zrobilem przysiadach na palcach pelny, rozumiesz o czym mowie? cos jak zabki pelny zakres mialem wczesniej po rozciagnieciu ale teraz juz jest prawie normalnie
no i ponad 100cm wyskoku wyciskam z nogi takze kwestia checi w tym wszystkim a mozna praktycznie zapomniec o kontuzji
pozdrawiam braiquin

braiquin

Wysłana - 17 lutego 2010 16:58    Edytuj Cytuj
Ja pelny zakres juz mialem jakis czas temu :P Wiem o co Ci chodzi :)

Hehe gratuluje :) No ja 100 cm nie mam i raczej nigdy nie bede mial chyba ze schudne 20 kg :D Ale ok 50-60 teraz mam spokojnie :D

Memento mori..

soltys88

Wysłana - 17 lutego 2010 23:13    Edytuj Cytuj
no u mnie jest lekki problem z rzepka przez co wlasnie trudniej bylo o pelny zakres...jakis przykurcz gdzies czy cos....mozliwe temu ze mialem dwie operacje jedna po drugiej i przed rekonstrukcja nie zdazylem zlapac pelnego zakresu...nic no, powoli do celu

Bebik

Wysłana - 20 lutego 2010 01:04    Edytuj Cytuj
Byłem u ortopedy. Poruszał nogą bólu nawet nie było, ale już w maju mówił że czeka mnie artroskopia, ale woli poczekać moze mi sie noga " naprawi " , albo już strzeli i po ptokach. Wracając to w wakacje czeka mnie artroskopia.

Chodze w opasce juz 5 dzien i jest poprawa, ale nie moge nadal wyprostować nogi do konca, bo czuje jakbym miał jakaś blokade w kolanie nie potrafie tego wytlumaczyć.

soltys88

Wysłana - 20 lutego 2010 01:09    Edytuj Cytuj
ale nie powiedzial Ci po co artroskopia? co jest nie tak? bo napewno nie wiezadlo boczne
jesli masz problemy z wyprostem moze byc lakotka...

Bebik

Wysłana - 20 lutego 2010 14:29    Edytuj Cytuj
własnie mam łakotke uszkodzoną też.

soltys88

Wysłana - 20 lutego 2010 15:21    Edytuj Cytuj
to rob arto jak najszybciej, po co czekac? rehabilitacja po tym jest bardzo krotka i noga nie musi byc w swietnym stanie przed tym zabiegiem
im szybciej zrobisz tym szybciej bedziesz mial z glowy i bedziesz mogl normalnie funkcjonowac cwiczyc biegac skakac...

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

SKRĘCONIE KOLANA(WIĘZADŁA)

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.