Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

SEEEZON - opracowanie najczęściej zadawanych pytań dot. supli i treningu by _knife_

aaaroe

Wysłana - 09 grudnia 2009 14:53    Edytuj Cytuj
Witam :) pisze tutaj poniewaz mam male pytanko, a nie chcialem zasmiecac forum tworzac nowy temat wiec sie wpisuje tutaj.
Mam 20 lat, wzrost 180 waga 80 kg, ale jest troche tluszczyku na brzuchu. trenuje od 3 miesiecy muay thai 2 razy w tyg. czasem sparuje tez z kolega w sobote. Wszczesniej trenowalem MMA przez ok 1,5 roku. Mialem przerwe miedzy MMA a MT ok 3 miesiace. Od pol roku chodze takze na silownie, przez caly czas cwiczylem na sucho 3 razy w tyg. Chcialbym od stycznia zaczac cykl, ktory mialby mi dac glownie sile, a takze energie i ogolna wytrzymalosc przy takim treningu jaki teraz mam ( 2 razy w tyg MT, 3 silka ). Sporo czytalem na SFD i sie zastanawiam czy dobym cyklem byloby polaczenie - kreatyna - jablczan, BCAA i HMB ? cykl ok 4 tyg... prosze o opinie na temat cyklu.
Pozdrawiam

kg.

Wysłana - 10 grudnia 2009 09:18    Edytuj Cytuj
Prośba o polecenie Glutaminy o wysokim stężeniu w proszku w jakiejś rozsądnej cenie.

Hart ducha i siła woli

Unknown125

Wysłana - 06 stycznia 2010 18:27    Edytuj Cytuj
Fajnie teraz wiem duzo wiecej na temat kreatyny i supli fajnie SOG!!

Chcesz Miec Duże bice

Rób przysiady !!

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 07 stycznia 2010 17:05    Edytuj Cytuj
Kg. co oznacza "o wysokim stężeniu"?

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

devil02

Wysłana - 08 stycznia 2010 14:37    Edytuj Cytuj
Bardzo przydatny ART SOGACZ!!

To co masz zrobić jutro, zrób dziś!
[http://www.sfd.pl/Devil%2Fdziennik%2FMasa_i_definicja_na_lato!!!-t596135.html] - Dziennik:)
[http://www.sfd.pl/Split_4x%2Ftyg_do_oceny-t532904-s2.html] - Split 2x dana partia w tygodniu!

rangar

Wysłana - 17 stycznia 2010 16:30    Edytuj Cytuj
Moje dane to :
wiek 29
wzrost : 179 cm
waga: 63 kg
poziom tkanki tłuszczowej : 14,5 %
obwód w pasie: 85
brzuch : 77
klata: 91
zapotrzebowanie kaloryczne: 3002
nadwyżka : 600; razem około 3600

Krótko mówiąc:Ektomorfik

Cel : Wzrost masy do około 80kg.

Po kilku dniach czytania forum doszedłem do ogólnych wniosków że podstawa to:

1) Odpowiednia Dieta + ewentualnie Gainer+ białko serwatkowe z 80g białka na 100 (nie obierek z

Rolmierza).

cyt:"Gainery są nieocenione dla osób które mają ogromne zapotrzebowanie kaloryczne.... czy

mniejszy apetyt."

2) Dobry trening-
"oparty powinien być na ćwiczeniach podstawowych(przysiady, wyciskania, uginania i wyprosty

ramion, itp.)z wolnymi ciężarami(sztanga, sztangielki)-ilość serii kształtować się powinna

następująco: na duże grupy mięśniowe(np. klatka, grzbiet, uda) ok.12-16 serii, na mniejsze(np.

łydki, bicepsy, tricepsy) ok. 9-12 serii(ponadto 1-3 serii rozgrzewkowych w obu

przypadkach),ilość powtórzeń 6-12,przerwy pomiędzy seriami ok.2-3 minut. Każda grupa mięśniowa

trenowana raz w tygodniu. Czas trwania:4-8 tygodni. "

3) Po 6 - 9 miesiącach : monohryt kreatyny + ewentualnie BCAA

4) realizacja, weryfikacja i opracowanie następnego planu
==============================

ps.Suplementy zakupione w sklepie sfd a nie na Allegro.

=================================

Jeżeli się mylę to mnie poprawcie...

hilde

Wysłana - 01 lutego 2010 22:59    Edytuj Cytuj
Jeju, ale mi pomogłeś. Oczywiście SOG i wielki podziw.

Tyle odpowiedzi w paru słowach-pięknie.
Dzięki Ci bardzo.

Marcelos

Wysłana - 24 lutego 2010 12:06    Edytuj Cytuj
PRAWIE IDEALNY ARTYKUŁ
BRAKUJE TYLKO
OBRAZKÓW I FILMIKÓW Z NP. OTWIERANIA , PRZECHOWYWANIA I DAWKOWANIA SUPLI :D
Taki tutorial dla nieczytających :D

hehe
super!

Calentador

Wysłana - 05 marca 2010 14:29    Edytuj Cytuj
sog za naprawde dobry artykul...
bardzo mi w tym pomogl przy okazji =]

Rafl_1986

Wysłana - 08 marca 2010 08:58    Edytuj Cytuj
Rangar - ja tam wielkim znawcą nie jestem, ale powiem Ci co mysle :) tak jak mówisz dieta to podstawa (regularne posiłki co 2-3 godziny + ewentualnie ten gainer ale jak masz mozliwosc to lepiej zjesc normalny posiłek zamiast gainera pic) co do treningu tez masz racje (12-16 duze partie 9-12 mniejsze + nie zapominaj o brzuchu :) ), napisałbys tylko jeszcze jaki masz staz bo jesli dopiero zaczynasz to na poczatek trening ACT lub FBW gdzie cwiczysz całe ciało na kazdym treningu, i co do przerw to 1-1.5 minuty wystarczy miedzy seriami i miedzy cwiczeniami tylez samo...ale tak jak mówiłem to jest tylko moje skromne zdanie niech sie wypowiedza więksi :D pozdro

Odpowiedzi jest na 23 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

SEEEZON - opracowanie najczęściej zadawanych pytań dot. supli i treningu by _knife_

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.