Jade oto takim planem... Nie mowcie ze jest lipny czy cos bo wiem ze jest dobry ;P Chodzi mi o to zebyscie mi doradzili ile cwiczen i serii robic ? Np na bicka 4 cwiczenia po 3 serie czy na odwrot by bylo olepiej czyli 3 cwiczenia po 4 serie?? A na te wieksze jak np plecy 4 cwiczenia po 4 serie? Mase robie
Nie gadajcie zebym cwiczyl 4 razy w tygodniu bo mnie nosi i musze poprostu to lubie ;D
kurde pomylily mi sie dzialy miale mto napisac w treningu dla poczatkujacych :x soz
Zmieniony przez - Rambose w dniu 2009-08-09 18:41:25
...
1249835959000
_Knife_
Wysłana - 09 sierpnia 2009 20:57
PLAN IDIOTYCZNY, poczytaj podstawy.
DOBRY jest może, do budowania dysproporcji i tracenia czasu
Najlepszy dzień: "brzuch, biceps, triceps" i to dwa razy!
Zmieniony przez - _Knife_ w dniu 2009-08-09 20:59:47
eh tylko ten plan zaproponowala mi osoba ktora cwiczy juz 11 lat+, wyglada naprawde dobrze i nigdy nie siegala po sterydy itp. No dobra przypusczajac ze jest do kitu co powiesz o takim planie? Chce 5 razy w tygodniu. Poniedziałek - klatka 4x4 triceps 4x3 Wtorek - nogi 4x4 barki 4x3 Środa - biceps 4x3 plecy 4x4 Czwartek - barki 4x3 Piątek - klata 4x4
Albo jak mozesz to zaproponuj cos na 5 dni. Przypomne ze robie mase. Moze lepiej bedzie jednak kazda partie raz na tydzien, w niektorych dniach sama a dokladniej?
...
1249850091000
_Knife_
Wysłana - 10 sierpnia 2009 10:17
Po pierwsze odsyłam do art. na 1szą stronę.
Wygląd nie musi być wyznacznikiem niczego. Znam ludzi co wyglądają dość porządnie, a nie mają większego pojęcia np. o diecie, o treningu też wielu ma mizerne pojęcie.
Po drugie: nic o tobie nie wiem i dlatego ciężko coś doradzić. Wypełnij ankietę z 1szej strony.
Skąd ten dziwny zakres powtórzeń?
Polecam ALBO
FBW (NOGI, PLECY, klatka, barki, BIC, TRIC - W TEJ KOLEJNOŚCI)
No tak sie sklada ze ta osoba cwiczy wiele osob i doradza im w sprawach diety i suplementacji :P No ale coz nie wiem juz kogo sluchac ale chcialbym cwiczyc 5x w tygodniu. A powotrzenia normalne np. 4x4 to oznacza ze 4 cwiczenia po 4 serie a serie to np 12-10-10-8. Oblokam ten artykul o splicie partia 2x na tydzien. 2x partia na tydzien zoancza ze kazda partia cwiczona 2x w tygodniu?
...
1249914549000
King_Odin Trec Nutrition
Wysłana - 10 sierpnia 2009 17:48
podwójnie dzielony, czyli np:
pon: klata+przód i bok barków+tric wt: nogi+plecy+tył barków+bic
czw: jak pon pt: jak wt
gdzieś tam dajesz brzuch i inne detale.
ale..jak jesteś początkujący to: fbw hst (też należy do treningów typu fbw) 5x5 j/w
aha no to 2x jedna partia w tygodniu to mi odpowiada :] No cwicze juz 3 miesiace plus wiec zaczne tym chyba :p No ale w sumie ten moj plan jest podobny do tego spltu partia 2x. Tylko ze troche sezonowo bo wszystko leci 2x w tygodniu a nogi i plecy. Boje sie przetrenowania troche nie wazne czy bede robil tym moim planem czy sprawdzonym partia 2x. Poprostu jak np patrze na ten artykul to widze ze np w poniedzialek gdzie sie robi klate+barki+triceps ze wszystkich cwiczen wychodzi ogolnie ok. 16 serii. A ja np robiac dzis klate na silowni zrobilem 32 serie :p 4 cwiczenia na klate po 4 serie i na triceps to samo 4 cwiczenia po 4 serie... Powtorzenia ok. 12-10-10-8. Zajelo mi to ok. poltorej godziny. Nawet jak bede jechal tym moim planem gdzie cwicze 2 partie a nie 3 w jeden dzien powinienem zdecydowanie zmniejszyc ilosc serii?
Zmieniony przez - Rambose w dniu 2009-08-10 19:51:45
...
1249924829000
King_Odin Trec Nutrition
Wysłana - 10 sierpnia 2009 20:20
ilość serii to ważna sprawa
w takim podwójnym dzielonym dałbym MAX 6 serii na klatkę, 6 na barki i 3 na triceps (przykład 1 treningu)
nie więcej!
nie zapominaj, że lepiej ćwiczyć z zapasem niż na maxa a potem przez pół roku wyrzucać sobie, że ma się stagnację. Bo machanie 32 serii to nic innego jak najprostsza droga do przetrenowania
zobacz jak wygląda HST - jak mało serii się robi. A efekty? SĄ! i to spore u większości
tym planem wykazuje moze troche ze was olewam czy cos... ale prawda jest taka ze kazdy ma plan przystosowany do swoich indywidualnych potrzeb, jednym cos lepiej wchodzi innym mniej, trzeba eksperymentowac na swoim ciele... patrzec na efekty w roznych rodzajach treningu...
Zmieniony przez - Rambose w dniu 2009-08-10 23:41:05