Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Jestem obecnie na masowce (metka, antek, omka +odzywki). Po intensywnym treningu po uplynieciu 30-60 min doapadaja mnie straszne "słabości" ze musze usiąść i wydaje mi się ze zaraz zemdleje wtedy dopada mnie straszne gastro, jem co mam najblizej pod ręką gotowe zarcie, bo ciezko w tym stanie bylobymi cos konkretniejszego upichcić. Po chwili przechodzi. Domyślam się mniej więcej co to może być, ale wole sie upewnić jezcze. Miał ktoś coś kiedyś podobnego?
ja mam tak czesto gdy wysilek duzy, a przerwa miedzy posilkami wieksza np w pracy- jem co 4 h, przed praca, po 4 h pracy i po kolejnych 4 h pracy gdy wroce do domu
mozesz tez miec cukier zbyt wysoki
ale obstawiam to pierwsze bo mialem/czasami mam to samo
z reguły robie zarcie z wyprzedzeniem jesli pozwala czas
"... Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem..."
Specjalista -
1268171331000
jannowak99
Wysłana - 09 marca 2010 22:56
to narmalka po antku
1268171790000
Berserker.
Wysłana - 10 marca 2010 09:02
tylko ze jeszcze nie wszedlem na antka dopiero koncze metke
1268208147000
OwnaGe
Wysłana - 10 marca 2010 09:08
Mialem tak i bez koksu , gdy juz bylem za ciezki w dodatkowy balast
Imo chyba cukier skacze poprostu, tak czy siak po redukcji mi ten problem minal
OwneD
Off since 01-09-2010 r.
Specjalista -
1268208500000
3mm
Wysłana - 10 marca 2010 09:16
Jaka suplementacja i posiłki przed i po treningu?
yeah buddy...light weight baby!!
1268208977000
koksik1515
Wysłana - 10 marca 2010 09:18
Witam, kto laczy mete z antkiem nie dosc ze masz te slabosci jeszcze przed braniem antka, to co bedzie jak go zaczniesz szaamac
NO PAIN! NO GAIN!
1268209113000
Jendrek74
Wysłana - 10 marca 2010 09:19
To może być związane z cukrem we krwi - czyli raczej brakiem.
Albo z elektrolitami.
Jeśli miałbym radzić - to miej przy sobie zawsze banana, wtedy szybciutko można uzupełnić cukry lub elektro.
A znajomi najczęściej takie dolegliwości mieli na antku - ale skoro jeszcze nie brałeś - to co będzie jak weźmiesz.
Zmieniony przez - Jendrek74 w dniu 2010-03-10 09:20:25
Specjalista -
1268209157000
x_pulse_x
Wysłana - 10 marca 2010 09:27
w temacie dopingu się nie orientuje więc doboru środków czy cyklu nie zamierzam komentować
Moim zdaniem twój problem leży, jak już niektórzy koledzy wyżej zauważyli w nieprawidłowym rozplanowaniu posiłków około-treningowych i/lub wadliwym ich komponowaniu.
Pozdrawiam
Edit
Dodam, że kiedyś miałem ten sam problem. Spróbuj dodać (jeśli tolerujesz) jakiegoś gainera po treningu. Jeśli masz problem z bf spróbuj skomponować coś na bazie białka, ryżu i owoców. Następnie po około godzinie dopiero konsumować swój posiłek który zazwyczaj spożywasz po treningu.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Zmieniony przez - x_pulse_x w dniu 2010-03-10 09:33:39
"Training is like life, you get your ups and downs(...)"
1268209633000
marchewa11
Wysłana - 10 marca 2010 10:25
jakie odzywki bierzesz jesli carbo i gainera to nie dziw sie ze masz nagły spadek cukru najlepiej miej cos słodkiego + cola potem normalny posiłek
izik jesz co 4 godziny w pracy , jezeli nie mozesz trzymac diety to po kox walisz ;D
1268213148000
3mm
Wysłana - 10 marca 2010 11:53
"jakie odzywki bierzesz jesli carbo i gainera to nie dziw sie ze masz nagły spadek cukru najlepiej miej cos słodkiego + cola potem normalny posiłek "
Co to jakiś żart? Uważasz kolego Marchewa że ma na cyklu nie pic carbo i gainera... BRAWO
Cukier i coś słodkiego ... no jeśli chcesz się zalać i być tłustą świnią to jak najbardziej.
Jak masz pisać takie rzeczy to lepiej sobie daruj.