Witam, poszukuję chętnych do gry w którąś z powyższych dyscyplin sportu. Jeśli udałoby się spotykać regularnie i grać/trenować to może udałoby się założyć drużynę?? Wiem, że w Opolu są grupki, które sobie pogrywają no ale właśnie może by wkońcu zorganizować coś większego?? Co wy na to?? Nie trzeba mieć żadnych specjalnych warunków fizycznych ani sprzętu-poprostu chęci. Ewentualnie dobrze by było jakby ktoś miał piłkę do jednej z tych dyscyplin (ja mam do footballu). Można by się spotykać w soboty lub niedziele na jakimś boisku czy parku i poprostu zacząć, później możnaby zacząć treningi 2?/3? razy w tygodniu jakby była już taka stała grupka osób?? Byłby ktoś chętny, jeśli tak to proszę się wpiswać w temacie.
no oczywiście ja sie pisze na to Bardzo dobry pomysł Na razie nie mam dostępu do neta ale od 1 października bede. Jak coś to daj znać
I´m not human... I´m machine
1222098352000
Grzechuu89
Wysłana - 22 września 2008 18:10
gdyby treningi odbywaly sie w Krakowie to czemu nie :)...
1222099825000
mistrzu_2
Wysłana - 22 września 2008 19:10
no ja też teraz jestem chory ale tak myśle, że na początku października możnaby już coś zagrać jak się zbierze troche osób, także wpisywać się kto chętny z Opola, śmiało każdy mile widziany, duży, gruby, chudy, mały, silny, słaby, stary, młody (no tak te 15/16 lat żeby osoba miała bo wiadomo sport troche kontaktowy) każdy się nada
1222103421000
PstrongMan
Wysłana - 22 września 2008 20:05
To nie są gry dla dzieci tylko dla męszczyzn, co zrobisz jak wybiegną na ciebie dwa karki po 130kg? podpowiem ci, nic. Z tego co wiem w Opolu są jakieś treningi nawet, ale to spotykają się koledzy z siłowni i sobie cos tam grają, jak ktoś nie ma 2 metrów i 130 kg to musiałby byc naprawde bardzo dobry żeby z takimi klockami biegać po boisku.
1222106740000
mistrzu_2
Wysłana - 22 września 2008 20:43
Widze kolego, że średnio się orientujesz, nie chodzi mi o to żeby na boisko wbiegło 15 karków i zaczeli sie na******lać tu każdy znajdzie pozycje dla siebie, chciałbym raczej żeby była zorganizowana drużyna. Ty myślisz, ze ja nigdy w to nie grałem i pomysł wziął się od tak z dupy?? Przed wakacjami regularnie grywaliśmy w FA z nauczycielami z USA, którzy dawali korki z anglika w szkołach języków. Kiedyś trenowałem Judo, tam z kolei grywaliśmy w rugby i zdażało się lądować na glebie po szarży 100 kilowego zawodnika. Ale powtarzam nie chodzi tu o bezmyślną grę, a o to by wkońcu coś zorganizować.
1222109020000
PstrongMan
Wysłana - 22 września 2008 21:06
No dobra ty coś trenowałes i jesteś w temacie, ale jakis Jasiu z ulicy który po przeczytaniu twojego posta postanowił zacząć grać w rugby sobie nie poradzi, więc trzeba sobie otwarcie powiedzieć dla kogo to jest. Takie jest moje zdanie
1222110388000
DziAbaL13
Wysłana - 22 września 2008 21:09
Ja moge pyknąc w RUGBY ! od daqna mam na to ochote !!! w zimie bede pykać na WFie :D
Ale jeszcze raz zaznaczam, że nikt nie zostanie rzucony na głęboką wodę, zobaczymy kto do czego się nadaje i wtedy można coś tworzyć, a jak takiemu Jasiowi się spodoba to będzie się w to coraz bardziej wkręcał i bardziej aż osiągnie jakiś dobry poziom. Oczywistym chyba jest, że taki 70 kilowy przeciętny gość nie będzie się mierzył z wielkim kafarem ważącym 2X tyle. Rugby/FA to gry zespołowe, a jak to w grach zespołowych są różne pozycje i myślę, że każdy by się odnalazł.
To jest nas już 3, pstrong pisałbyś się na to wtedy byłaby 4. Jeszcze z 5? osób i można coś zacząć grywać, naprawde tu wiele nie potrzeba, a jakby ktoś popytał znajomych i kilka osób by wzieło jakiegoś swojego kumpla to byłaby już dobra ekipka. No panowie śmiało!!
Zmieniony przez - mistrzu_2 w dniu 2008-09-22 21:17:32
1222110646000
PstrongMan
Wysłana - 22 września 2008 21:19
Jest jeszcze kwestia trenera, bo z tego co piszesz mozna wywnioskować ze chcesz zacząć trenować. Sami sie raczej nie nauczycie niczego, tym bardziej jeżeli chodzi o chłopaków od 15 roku życia to już wogóle, myślę że ciężko było by im się zdyscyplinować i wszystko by się zamieniało w bójki.
ja bym się musiał zmasować troche
Zmieniony przez - PstrongMan w dniu 2008-09-22 21:19:52