Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Opakowania wielkość: - 20 g żelu, - 50 g żelu, - 100g żelu.
Cena tego pierwszego odstrasza niejednego chętnego na zakup tego specyfiku. (20g cena około 33zł). Porównywalnie podaje się zawsze polski odpowiednik krem Cepan koszt około 11zł za 35g). Z tym, że posiadam te obydwa środki i między zachodnią produkcją i polską zachodzi spora różnica (nie tylko w cenie). O dziwo Contractubex i Cepan mają podobny skład identyczny prawie,to spora różnicą jest już w rozsmarowywaniu. Contractubex to żel a Cepan to krem.Ten pierwszy wchłania się doskonale,a Cepan zostawia tłuste plamy. Druga sprawa zapachu Cepan pachnie mi cebula, (jeżeli można nazwać to zapachem),a zachodni odpowiednik łagodny przyjemny zapach. Najważniejsza jednak sprawa to to, że rozstępy po 1-2 dniach smarowania Contractubex’em stają się bledsze,a Cepan nic nie zmienia, chociaż to ten sam skład. Nie wiem, czym to jest spowodowane. Po tygodniu stosowania widoczna zmiana w głębokości i kolorze rozstępu.W przypadku Cepanu znikoma i można powiedzieć niewidoczna. Wszystkie inne kremy Fissan itp. Nie dają rezultatów. Pamiętajcie to są kremy przeciwko rozstępom a nie powstałym już. Zobaczcie na obrazek to jest maść na blizny. Warto ją kupić, chociaż za taką cenę. Polecam stosuję ją już 3 tydz. I jestem bardzo zadowolony. Acha pomimo małej tubki to jest żel, więc starcza na więcej niż krem.
Zastosowanie: Blizny ograniczające ruch, powiększone, obrzmiałe oraz nieestetyczne blizny pooperacyjne, po amputacjach, blizny oparzeniowe i powypadkowe, usztywnienia stawów (przykurcz), a także przykurcze ścięgien spowodowane urazami oraz kurczeniem się blizny.
U mnie wszyscy smarują się cepanem i nie nażekają a i jest jeszcze inna maść też bardzo dobra ale nazwy nie pamiętam. A tak to fajny art napewno przyniesie wiele dobrego.
Pij Mleko Będziesz Wielki !!!
The future is coming on......
>>> Doping Division Force Crew <<<
Specjalista -
1065608539000
orzelek
Wysłana - 08 października 2003 12:59
Dzeki za słowa uznania.Fajnie by było jakbys podał nazwe tej maści. Nie narzekaja bo moze nie uzywali Contractubex'u.Dla kazdego dobre mogą być rózne rzeczy.Chodzi mi o rozstepy szerokie i głebokie ktore wygladaja jak blizny po rozcieciu nozem...
Zmieniony przez - orzelek w dniu 2003-10-08 13:01:53
Nie marnuj czasu,idź na trening..!
Pozdrowienia !
1065610796000
Beast23
Wysłana - 08 października 2003 21:07
no fajny post. Orzelek mozesz napisac jaki jest efekt stosowania tego zelu? rozstepy staja sie mniej widoczne przez rozjasnienie, czy staja sie mniejsze? ja mam wlasnie takie szerokie i dosc glebokie na brzuchu i barkach aha i mozesz ten art wkleic tez tam --> http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=23985
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man"
ignorance is bliss
1065640026000
orzelek
Wysłana - 08 października 2003 21:17
Rozjasniają sie szybko,szybciej o wiele niz przy Cepanie i głebokosć ich takze sie zmniejsza takze polecam.Głebsze blizny tez Cepan redukuje chociaz tak jak napisałem to wole Contractubex. Wkleiłem juz...
Pozdrowienia !
Pozdrowienia !
1065640622000
Lucyper
Wysłana - 09 października 2003 11:19
Też tego używam - działa, ale rewelacji proszę się nie spodziewać. Rzeczywiście lepszy niż cepan.
mafia.doping.full-hardcore.pl
Znawca -
1065691143000
orzelek
Wysłana - 09 października 2003 13:46
Przy rozstepach trzeba uzbroic sie w cierpliwość.To długotrwały proces nawet kilkumiesięczny ale sie opłaca...
Pozdrowienia !
Pozdrowienia !
1065700007000
malyNA
Wysłana - 09 października 2003 20:25
czyli co warto stosowac ten zel co jest na zdjeciu jezlei sie juz ma rozstepy i to nie male... ?
malyNA
1065723946000
Thiell
Wysłana - 10 października 2003 12:53
Prawdziwy mężczyzna nie boi się rozstępów
"Ha! Mam młot Thora! - Czy teraz będę mógł rozmawiać z rybami?" Sportsmen don't do drugs - they do use steroids Nie dbam o aprobatę. Żądam braw.
"Ha! Mam młot Thora! - Czy teraz będę mógł rozmawiać z rybami?" ********** [[http://romb.org.pl]]
1065783197000
orzelek
Wysłana - 10 października 2003 18:01
Warto go stosować i wypróbowac go na własnej skórze :) A męzczyzna tez powinien zadbac o to zeby rozstepy były jak najmniej widoczne,nawet jak piszesz ze prawdziwy...Ale kobiety maja zdanie wyrobione jak ma rozstepy to sterydy itd...
Pozdrowienia !
Pozdrowienia !
1065801679000
Thiell
Wysłana - 11 października 2003 00:22
Oczywiście, nie mówię tu o rozstępach jak tygrysie futro, ale kilka rys na naramiennym, czy najszerszym grzbietu to czysta duma. Tak powiedzmy ograniczając się na poziomie Maurice'a Green'a - nie bardziej. A dbać trzeba o siebie ogólnie - w końcu nasze kontakty z kobietami nie kończą się na plaży.
"Ha! Mam młot Thora! - Czy teraz będę mógł rozmawiać z rybami?" Sportsmen don't do drugs - they do use steroids Nie dbam o aprobatę. Żądam braw.
"Ha! Mam młot Thora! - Czy teraz będę mógł rozmawiać z rybami?" ********** [[http://romb.org.pl]]