Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Rower treningowy i opór magnetyczny ?!?!

kuler

Wysłana - 06 marca 2005 08:32    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Mam pytanko, ale nie wiem czy to dobry dzial. Mysle jednak, ze w nim dostane najszybszą odpowiedz. Jesli chce kupic rowerek to jaki opór przetrwa najdluzej? Slyszalem, ze pasy sie rozciągają i dlatego mam zamiar kupic z oporem MAGNETYCZNYM - czy to dobry wybór ????? Dzieki!!!!

Pozdrawiam
Kuler

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 06 marca 2005 09:06 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

_BIGuś_

Wysłana - 06 marca 2005 09:06    Edytuj Cytuj
dobry wybór, pasy sie nie przecierają- nie trzeba wymieniać, jazda jest bardziej płynna przy większym obciążenie nie ma takich "skoków" o wiele mniej hałasu robi magnetyczny rower.
Jak kupiłem magnetycznego na promocji za 200zł było urwane mocowanie licznika i czujnika obrotów nie było, koszt naprawy 2zł zaoszczędziłem jakieś 200zł

Napis na grobie by mnie cieszył: Nie byle kto,bo byle czym się cieszył

- mafia tadkow niejadkow -

kuler

Wysłana - 06 marca 2005 11:49    Edytuj Cytuj
Gadalem z kolesiem ktory mi chce sprzedac ten rower i mowi, ze to jest pasek cierny, czy to chodzi wlasnie o magnetyczny? - co to ozncza? Czy szybko sie zużywa?

Pozdrawiam
Kuler

_BIGuś_

Wysłana - 06 marca 2005 13:15    Edytuj Cytuj
pasek cierny czyli do koła zamachowego jest owinięty pasek, regulując docisk, im większy tym większe tarcie koła o pasek i trudniej się jedzie
W magneto wokół koła zamachowego jest magnes zbliżając go, pole magnetyczne utrudnia pedałowanie w tym przypadku magnes się nie zużywa

A ile pasek pociągnie to zalezy od paska z czego jest itd. ale problem z wymianą raczej nie ma, nawet w pasmanteriach można kupić podobne paski plecione i założyć w razie przetarcia starego

kuler

Wysłana - 06 marca 2005 13:43    Edytuj Cytuj
Dzieki - Łap soga ;)

Pozdrawiam
Kuler

zakrześ

Wysłana - 07 marca 2005 07:16    Edytuj Cytuj
Biguś ty mi lepiej powedz gdzie moge dostać pasek klinowy bo miałem jakiś lipny zaczął mi się przecierać a jak chciałem go naciągnąćto pryknoł i orbiter stoji narazie bez urzytku , musiałem pwrócić do rowerku
orbiter firmy sport life a pasek długości 77cm a w necie tej firmy nie mogę znaleść

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]

_BIGuś_

Wysłana - 07 marca 2005 08:45    Edytuj Cytuj
pasek jest pleciony? z włókien sztucznych ( taki jak paski od torb czy plecaków) jeśli tak kup metr o podobnej szerokości, z tamtego zerwanego weź mocowania, załóż na nowy wtedy długość dobierz przytnij i będzie śmigać

zakrześ

Wysłana - 07 marca 2005 13:19    Edytuj Cytuj
ale ja mam klinowy od koła zamachowego nie parciany

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]

zakrześ

Wysłana - 07 marca 2005 13:34    Edytuj Cytuj

zakrześ

Wysłana - 07 marca 2005 13:35    Edytuj Cytuj

_BIGuś_

Wysłana - 07 marca 2005 19:12    Edytuj Cytuj
chwila chodzi o pasek klinowy ten który przenosi napęd na koło zamachowe?
czy o ten pasek który powoduje opór,
ze zdjęcią myśle że chodzi o ten pierwszy
a wtedy pozostaje odwiedzić sklepy motoryzacyjne i szukać podobnego paska klinowego

Odpowiedzi jest na 4 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Rower treningowy i opór magnetyczny ?!?!

Strony:  pierwsza  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.