wiedziałem ze napiszesz grubszy. Wez to teraz powiedz komus ze tak jest naprawde to Cie wysmieja, szczegolnie tworcom tego projektu i pomyslu. Przeciez nie tak dawno to jeszcze w szkolach dzieci codziennie po litrze mleka dostawaly.
chyba miales na mysli do 30 g zoltego sera co ?
1164403737000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 24 listopada 2006 22:43
od 30g sera zoltego ale zkaldajac to co psialem, pikus umnie w sql dostaja mleko czekoladowe
"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."
1164404643000
Herman2003
Wysłana - 24 listopada 2006 23:15
hmm art ciekawy bo rozwieje wątpliwości niektórych userów.
co do picia mleka przez dzieci to jest to troche inaczej niz u dorosłych, gdzies czytałem (zdaje się że w "medycyna dla Ciebie") że dzieci lepiej tolerują kazeinę i laktozę, ponadto z wiekiem tolerancja ta się wyraźnie zmniejsza i prowadzi w późniejszym wieku problemy trawienne, kazeina zbija się w grudy (o tym już qaz pisał wyżej) i blokuje światło jelita powodując zaparcia.
jak znajdę tą gazetkę to zacytuję dosłownie bo kilka ciekawych rzeczy tam było
A ja znam lepsze "pij mleko bedziesz kaleka" ! W mojej rodzinie pilo sie zawsze mleko kartonami:) hmmm, ale moze dlatego organizmy sie przyzwyczaily, ja osobiscie znam sporo osob ktore maja problem po wypiciu mleczka. Ja czasami dolewam do kawy jak brakuje smietanki, a nabial uwielbiam, ale w postaci serka ziarnistego, jogurtow naturalnych, hi hi no i malibu:)