Pytanie do qazara: jezeli powiedzmy po dodaniu 500kcal do bilansu i tak wydaje mi sie to za malo i dodaje kolejne 500kcal (razem +1000) to dodac glownie ww i zostawic b: 1.8g/kg tl 1.5g/kg czy tez zachowujac stosunek makroelemntow do siebie odpowiednio zwiekszy g/kg mc kazdego z makroskladnikow ?
Mase buduje sie na dwa sposoby: szybko albo dobrze
Swietne opracowanie szczególnie mie cieszy ,ze znalazłem wreście pożądny sposób na obliczenie dzienego zapotrzebowania kcal (BMW z współczynikiem aktywności ciezko to wszystko w kupuie wyszukać a tu naprde rozsądnie Obliczyłem se bez problemu i z pomoca tabeli którą tu znalazlem i która mialem (tabela kalorczna) bardzo ladnie se ulozylem diete. THX
FORUM JEST ADRESOWANE DO LUDZI DLA KTÓRYCH MUZYKA JEST SPOSOBEM NA ŻYCIE , A CZYSTE BRZMIENIE JEST CELEM NIE ZALEŻNIE CZY W RAPIE , HIP HOPIE , JAZZIE , SOUL , HOUSE CZY TECHNO , CZY FANÓW SCRATCH-U .reszta info na forum Pozdro:)
1127766350000
HOTVIG
Wysłana - 26 września 2005 22:32
A o to dieta którą sobie ułożyłem :
1. Posilek godz. 8.30 - 100g platkow owsianych - 300ml mleka 2% - 3 jaja cale gotowane - 100ml soku z marchewki - maly banan
B: 46g (w tym 33g pochodzenia zwierzecego) W: 117g T: 28g kcal: 904
FORUM JEST ADRESOWANE DO LUDZI DLA KTÓRYCH MUZYKA JEST SPOSOBEM NA ŻYCIE , A CZYSTE BRZMIENIE JEST CELEM NIE ZALEŻNIE CZY W RAPIE , HIP HOPIE , JAZZIE , SOUL , HOUSE CZY TECHNO , CZY FANÓW SCRATCH-U .reszta info na forum Pozdro:)
1127766778000
HOTVIG
Wysłana - 26 września 2005 22:39
Trenuje systemem 4 dniowym (pon , sr , pt , sob)mam mase teraz około 73 KG przy wzroscie ok. 186 CM jestem już na tej dziecie ponad tydzień i już przybrałem znacznie (z wagi 71 Kg) Moze dlatego że mialem duże zapotrzebowania a diety brak szczuply same mieśnie bez masy ,ale teraz odzczuwam zmiany i mam powerka ladnego Jeśli jakis doświadczony mod ma propozycje slucham Mam nadzieje ,że rosądna diete ułożyłem...czuje sie git w od czasu jej stosowania
1127767177000
domer KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 27 września 2005 10:24
W posilku po treningu brak ww zlozonych. Brak omega 3, daj tran, tluste ryby, orzechy wloskie, olej lniany. Wiecej warzyw.
Moderator działu Odżywianie
Ekspert -
1127809476000
HOTVIG
Wysłana - 27 września 2005 15:18
Oki dzieki niedawno zaczelem trening skoro mówisz ,że warzyw za mało (chociaz w 3 z 6 posiłkach występuja) no i omega 3 też nie powina zaszkodzć bo tylko karbo i proteiny biore (wkońcu to poczatek) ,ale jak zaczne brać omege 3 to tran chyba zbyteczny , wkońcu on tez jest oparty na oleju rybim ??
1127827098000
ellis ZASŁUŻONY
Wysłana - 27 września 2005 16:31
dobra dieta
jak dodasz suplementacje omega-3 to z tranu możesz zrezygnować, możesz też dać tylko tran
orzechy ziemne możesz zamieniać na inne: laskowe, włoskie itd. lub na pestki dyni.