Hmm... więc jak to jest - jak jest się bardzo chudym to dawać 1,8 białka, i więcej tłuszczyku (np. 2), czy pozostać lepiej przy nieśmiertelnych 2g białka i tłuszczu jednak mniej?
1122404023000
domer KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 27 lipca 2005 11:04
Mozna tak i tak. Ale po co tyle białka dawac skoro mozna mniej
Moderator działu Odżywianie
Ekspert -
1122455074000
Cabra
Wysłana - 28 lipca 2005 12:04
Takie pytankjo neico z innej beczki- czy kefir moze byc z powodzeniem zastepowaney 2% mlekiem-w sumie to zarowno ilosc makroel jak i kcal jest bardzo podobna-jest jakis powod dlaczego kazdy do platkow woli dodac kefir a nie mleko ???
A drugie pytanie to - czemu jogurty owocowe uwazane sa za "niezdrowe"-jaka wzgledem nich jest przewaga jogurtow naturalnych ?
Mase buduje sie na dwa sposoby: szybko albo dobrze
1122545097000
Rothen
Wysłana - 28 lipca 2005 12:40
kto powiedział że więcej osób dodaj kefiry a nie mleko ??? Mylisz się ja np. daje mleko i chyba większośc robi podobnie.....
jogurty owocowe są dosładzane sacharazą czyli cukrem którego unikamy
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -
1122547217000
ronin40
Wysłana - 28 lipca 2005 15:47
to moja niby "dieta" na mase ! :D jak beda jakies kategoryczne bledy to niech ktos to sprostuje :)
Sniadanie : kefir, troche rodzynek, platki owsiane, ser bialy
2 sniadanie w szkole : chleb razowy z szynka, jablko (tak jak edziu)
obiad : piers z kurczaka, ryz/kasza gryczana/ziemniaki, salatka z oliwa z oliwek - obiad ogolnie zalezy od mamy :}
po treningu : 2 banany
po 1 godzinie : ryz bialy z dzemem
kolacja : chleb z tunczykiem/makrela
i teraz moje najwazniejsze pytanie - to jest plan na 1 dzien... to oznacza ze codziennei mam to samo jesc? czy jakos zmieniac sklad posilkow?