Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Robimy mase - fakty nie mity by qaz

fiacik

Wysłana - 12 stycznia 2005 19:09    Edytuj  Cytuj
qazar - moglbys looknac na to??

"-Ektomorfik. Po prostu wcinaj
Założenia dietetyczne: ok. 3g (nawet do ponad 4g) białka na kilogram masy dziennie, 30% kalorii pochodzących z białka, 50% z węglowodanów oraz 20% z tłuszczy
Ilość i wielkość posiłków: Jedz 5 średnich wielkościowo posiłków. Jedzenie większej ilości mniejszych posiłków może przyspieszyć prawdopodobnie już i tak szybki metabolizm
Suplementy: Gainery, odżywka białkowa. Spożywaj gdy nie będziesz w stanie dostarczyć odpowiednich ilości składników odżywczych, jednak nie więcej niż 1-2 posiłki odżywkowe dziennie. Kreatyna czasem się również może przydać do zwiększenia Twojej siły i przyzwyczajenia mięśni do ciężkiej pracy
Rzeczy, których się wystrzegaj: Spalacze tłuszczu, stres
Info do zapamiętania: Nie opuszczaj posiłków-jedz co 2-3 godziny, pij przynajmniej 3-4 litry wody dziennie.
Korzystaj z wysokiej klasy produktów białkowych, spożywaj jak najwięcej pełnowartościowych węglowodanów oraz nie unikaj tłuszczy-powienneś dostarczyć nawet do 2000 extra kalorii by wyjść na 100% z deficytu kalorycznego i porządnie przybierać na wadze !!! Tak samo ważnym elementem w diecie ektomorfika jest posiłek przedtreningowy oraz potreningowy. Spożycie posiłku bogatego w węglowodany i białko przed treningiem pomoże Ci zredukować jak najbardziej katabolizm podczas ćwiczeń, podobny posiłek spożyj tuż po treningu (troche węglowodanów prostych+mała ilość białka od razu po treningu oraz później posiłek bogaty w węglowodany złożone oraz białko, taki sam jak przedtreningowy). Tak samo możesz dodać trochę tłuszczy nasyconych-jedzenie steku i jajek na pewno nie wyjdzie na złe-jednak ogólnie unikaj tego rodzaju tłuszczy. Jedz dużo, a będziesz duży. "

to jest zrodlo (art Norton'a z 2002 roku):
http://www.sfd.pl/temat39176/

bo ja jestem coraz bardziej pewien ze nie uloze sobie sam diety

www.pajacyk.pl - Kliknij w brzuszek Pajacyka,
a pomożesz nakarmić głodne dziecko.

MACIEJA21

Wysłana - 12 stycznia 2005 20:11    Edytuj Cytuj
quazar SOG 4you

Macieja
MY FOTO [http://www.sfd.pl/temat208080/] i strona 4

MACIEJA21

Wysłana - 12 stycznia 2005 20:11    Edytuj Cytuj
no juz kiedys dalem

Macieja

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 12 stycznia 2005 20:46    Edytuj  Cytuj
Wiesz ten post byl tu kiedys podwieszony i jak tylko dostalem do reki wladzeten post polecial,a wiesz dlaczego ?bo zawiera mase bledow i glupot,dieta to prosta rzecz ,potrzebne ci jest tylko wiedziec ile jesz kcal,b/ww/tl apozniej co sie nadajedo diety kulturysty i jazda,aj dalem wam wszystko,narzedzia(program w exelu) i wiedze(post) z reszta musice sobie sami radzic
Ekspert -

Wołek_16

Wysłana - 13 stycznia 2005 09:14    Edytuj Cytuj
siema mógłby mi ktoś dać jakiś link albo odpowiedzieć na pytanie: jak mam rozpoznać czy jestem hardgainerem czy może mam normalną przemianę materii??? Chcę ułożyć dietę właśnie według tego posta i musze określić czy jestem hardgainerem czy nie. A mógłby jeszzce któś wyjaśnić pojęcie ektomorfik???

Będziesz?
BĘDE!!! Twardy jak Tomi Li Dżons w "Ściganym"!!! ;)

KoZiK

Wysłana - 13 stycznia 2005 15:19    Edytuj Cytuj
qazar - co sądzisz o oleju z pestek winogron? Moze byc zamiast oliwy z oliwek jako zrodlo zdrowych tluszczy czy nie bardzo? Bo wlasnie sprawdzalem w spozywczaku i jest 2 razy tanszy

baczny obserwator %)

Przemo17

Wysłana - 13 stycznia 2005 17:48    Edytuj Cytuj
qazar świetny art, miałem jeszcze kilka wątpliwości, ale teraz już prawie wszystko jasne . wszycho co najważniejsze w pigułce . nieźle stary . podziwiam! ale jeszcze takie pytanko; w myśl zasady, że na noc najlepszym zestawem jest zdrowy tłuszcz i białko, bardzo dobrym wyjściem będzie też jajeczniczka z ODROBINĄ pieczywa, tak? a no i co powiedziałbyś na zastąpienie piersi z kurczaka serem chudym lub półtłustym w zestawieniu z ryżem/kaszą na obiad? chodzi, że łatwiejszy dostęp mam do sera w pobliskim sklepie niżeli do odległej masarni , no i cena pomiedzy tymi produktami też istotna. jeśli jadłbym co 3, 4 dzień na obiad jakieś zdrowe mięcho, a tak ser, to ok będzie? bo tak to wiadomo szynka z indyka czy inne chude praktycznie codziennie, więc zdrowe miecho jakieś jest. ale siem rozpisał..

ps odezwij się na gg, bo znów poszła mi lista, wiem, wiem to powtarzajaca się już masakra, ale obiecuję, że teraz nauczę się twojego nr gg na pamięć

Aligator20

Wysłana - 13 stycznia 2005 18:48    Edytuj Cytuj
Ściągnełęm ten program"plan posiłków" i niechce mi otworzyć tego.Jakim programem to otwieracie??

MACIEJA21

Wysłana - 13 stycznia 2005 18:50    Edytuj Cytuj
exel chiba

Macieja

buchu_88

Wysłana - 14 stycznia 2005 13:56    Edytuj Cytuj
łap soga

ch*j wie wszystko :D

Odpowiedzi jest na 169 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.