cwiczyłem tak mało systematycznie zacząlem dwa lata temu cwiczylem 3 miechy później 3 przerwy później znów trz miechy cwiczen i tak caly czas.. teraz chce zabrac sie bardziej za to! jednak przyznam ze to nie łątwe z ta dieta i jedzeniem... nie chce zebyscie mi ukłądali tylkloo zebyscie mi dali jakies rady... bo niby juz troche wiem a nei wiem jak za wszystko sie zabrac...
REDDRAGONTERRORTEAM TO NIE PRZEDŁUŻENIE MOJEGO CHOOJA TO MÓJ TRABI I PO MIEŚCIE SIE NIM BUJAM...
1102593867000
Sachem
Wysłana - 09 grudnia 2004 13:05
jak jestes hardgainerem to polecam 4, gora 5 posilkow
Wzros - 175cm, waga - 71kg, staż - rok, ektomorfik, ciężko łapię masę, oprócz siłowni 3x w tygodniu mam treningi kickboxingu.
Daję dietę do oceny:
śniadanie (7.00) płatki kukurydziane - ok 80-100g mleko 2% - 500ml rodzynki - ok 30-40g
w szkole (9-14) szynka z indyka - 100g bułki/chleb razowy - 300g masło roślinne - 25g
po szkole (15) ryż - 100g tunczyk - 135g do tego pomidor, ogórek lub papryka, dla smaku
trening - (16)
po treningu carbo z wodą
posilek potreningowy (18)
kasza gryczana - 100g (czasami jem tez ziemniaki zamiast kaszy) piers z kurczaka/kotlet z piersi z kurczaka/tuńczyk - 140g pomidor, ogórek, papryka, grzyby lub kukurydza
kolacja (20.30) twaróg/serek wiejski - 200g
na noc (22) białko sojowe - 40g
Łącznie wychodzi 3500kcal/190g białka/76g tłuszczy/480g ww
I teraz pare pytan - sniadanie strasznie mi nie idzie, praktycznie moge zjesc nic poza platkami, bo je sie po prostu łyka. Ale może dodać jakieś jajko, chociaz jedno? Mam jeszcze sporą ilość gainera - moze go dorzucić? W międzyasie zjadam jabłko, albo banana, chyba nie zaszkodzi? Od wrzesnia zaczalem trenowac KB - po treningu carbo oczywiście, ale wydaje mi się ze mam za mało kalorii dziennie przy tak duzym wysilku. Z drugiej jednak strony jak zwieksze kcal to podniesie sie zapewne ilosc ww, ktorych i tak chyba jest sporo?