Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Robienie masy a aeroby

Beny_S

Wysłana - 06 października 2005 19:18    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Robie mase, biore kreatyne, przybyło mi ostatnio 10kg ale brzuch coraz większy się robi.
Ma jakiś sens robienie aerobów i branie kreatyny?
Nie wiem co mam robić

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 06 października 2005 19:43 
W większości przypadków polecamy:

Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł
Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe ,  odżywki na masę

kp11

Wysłana - 06 października 2005 19:43    Edytuj Cytuj
może pierwsze się zastanów z czego ci ten brzuch się zrobił co???

Andrzey

Wysłana - 06 października 2005 19:52    Edytuj Cytuj
jak kp11 Poza tym nie martw sie tym tak bardzo. Przyjdzie czas na redukcje to brzuch zmaleje...

sra ta ta ta ta...
Specjalista -

Xaero85

Wysłana - 06 października 2005 19:59    Edytuj Cytuj
"Przybyło mi ostatnio 10 kg"- tutaj masz odpiwiedź dlaczego brzuch ci urósł. Po prostu otłuściłeś sie jak świnia i to co przyszło to tłuszcz a nie mięśnie. Przykładaj sie bardziej do treningu i daj więcej białeczka i ogranicz kalorie. Aktualnie radzę przejść na redukcję żebyś spalił ten tłuszcz.
Jeżeli w jeden miesiąc przybywa więcej jak 3 kg to jest niedobrze, bo wtedy każdy dodatkowy kilogram to czysty tłuszcz.

Beny_S

Wysłana - 06 października 2005 20:37    Edytuj Cytuj
Brzuch mi urusł bo poszło mi wszędzie.

Xaero85 jak masz nic ciekawego do powiedzenia to się zamknij.

Natan33

Wysłana - 06 października 2005 20:54    Edytuj Cytuj
Xaero ma rację niestety.
przyszło 10kg,przyszedł brzuch i jest tłuszczyk, ale aeroby możesz robić spok. 3x w tyg będzie ok ale musiał byś jeszcze zadbać o dietę żebyu nie nabierać zbędnej wagi.

Zdjecia stare ,profil nie wypełniony...
[http://www.sfd.pl/temat215501/] str.1,2,3-bic,5,6,21nogi,23tył,24 brzuchst.2830-33str.38>>ZAWODY
[http://www.sfd.pl/temat229096/] coś pysznego dla każdego

Xaero85

Wysłana - 06 października 2005 22:52    Edytuj Cytuj
Beny to po cholere zakładasz temat jak nie chcesz pomocy. Zdobędziesz jeszcze raz 10 kg w szybkim tempie to sie przekonasz że to jest sam tłuszcz. Redukcja i jeszcze raz redukcja!

Beny_S

Wysłana - 07 października 2005 00:09    Edytuj Cytuj
Te 10kg to w większości mięśnie. 3cm w ramionach itd.
Diete ma, bo bez tego to raczej bym tyle nie przybrał w niecałe 2 miechy.

Chodzi mi o robienie aerobów podczas zdobywania masy i brania kreatyny.
Czy to ma jakiś sens, bo to co przybiore to zaraz strace na rowerze?

Xaero85

Wysłana - 07 października 2005 08:44    Edytuj Cytuj
2 razy w tygodniu to jak najbardziej można, ale oczywiście uwzględnij to w bilansie kalorycznym. Aeroby wykonuj minimum 30 minut, bo dopiero po 20 minutach spalamy tłuszcz, ale nie przesadzaj też z długością aerobów, 45 minut to jest górna granica.

Podejrzewam, że przed cyklem kreatyny ważyłeś już z jakieś 90 kg, z Twojego profilu widzę, że masz ładne obwody i dość sporą wagę, więc tym bardziej mnie zastanawia jakim cudem zrobiłeś 10 kg w większości masy mięśniowej w 2 miesiące. Przy wadze ~90 kg przy wzroście 174 cm to baaardzo trudno jest o jakiekolwiek kilogramy masy mięśniowej i to nawet w cyklu sterydowym. No cóż, może masz jakieś rewelacyjne predyspozycje do tego sportu.

Zmieniony przez - Xaero85 w dniu 2005-10-07 08:50:53

filar53

Wysłana - 07 października 2005 09:03    Edytuj Cytuj
Witaj Beny_S. Jeśli chcesz robić aeroby to musisz to uwzględnić w bilansie kalorycznym. Pozatym najefektywniej jest robić aeroby przed śniadaniem i po treningu siłowym w momencie kiedy zaczyna Ci brakować glikogenu.
Ważne też abyś utrzymywał tętno między 220 - wiek x 0,6 a 220 - wiek x 0,8.
Uzyskasz wtedy najlepsze efekty spalania tkanki tłuszczowej. Pozdrawiam
Specjalista -

qbsztyk

Wysłana - 07 października 2005 09:40    Edytuj Cytuj
Tylko nikt nie zauważył jakie było pytanie - "Ma jakiś sens robienie aerobów i branie kreatyny?" - oczywiście że ma, polecam jabłczan

-->Motto<-- :)[http://www.youtube.com/watch?v=gxvNGy5jUeA&feature=player_embedded]

"Poprostu czwicząc rozrywam te miesnie i one musza rosnąc, nic innego im nie pozostaje ;]"

Odpowiedzi jest na 4 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Robienie masy a aeroby

Strony:  pierwsza  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.