Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Rezygnacja, wycofanie

J.Kesler

Wysłana - 10 marca 2010 07:17    Edytuj

Sprawdź swoje BMI

Po długiej przerwie, w czasie której na skutek rozmaitych przyczyn milczałem przed kilkoma dniami wysłałem poniższe pismo do Prezesa Federacji Karata Tsunami, poniżej jego treść:

Stanisławów, dn. 08.03.2010
Rezygnacja z członkostwa w Polskiej Federacji Karate Tsunami
Składam rezygnację z członkowstwa w Polskiej Federacji Karate Tsunami, tym samym proszę u usunięcie moich danych osobowych ze strony ******************** oraz ************************** w przeciągu 5 dni od otrzymania mojej rezygnacji.
Powód:
Nie zgadzam się z polityką agresji promowaną przez Prezesa Ryszarda *****a wobec tych, co ośmielają się mieć inne zdanie niż On. Zaczynając ćwiczyć karate tsunami miałem nadzieję, że będę mógł realizować marzenia i pasje, być zadowolonym z obcowania z innymi ludźmi i poznawać sztukę walki. Tymczasem pasja przerodziła się w tłumaczenie dlaczego mój prezes nie lubi osób, którzy mają swoje zdanie i mogą myśleć inaczej. Wojny internetowe i procesy sądowe stały się znakiem rozpoznawczym karate tsunami – nie chcę być kojarzony z agresywnym atakiem i nietolerancją na inność.
Z poważaniem
Jacek Kesler
-------------------
Jako że na SFD od wielu lat broniłem karate tsunami i wiele razy musiałem tłumaczyć, dlaczego jest coś tak a nie inaczej oraz dlatego, że dzięki temu, że udzialałem się na tym (i nie tylko tym forum) w obronie mojego stylu, składam to małe wyjaśnienie wszystkim tym, którzy interesują się tematem tsunami. Moim największym błędem było, to że wyszedłem przed szereg i chciałem pokazać, że tsunami to normalni ludzie, którzy nie walczą łopatami i sierpami, ale potrafią walczyć i wygrywać. Ludzie, którzy potrafią dojść do porozumienia, mimo różnic stylowych, poglądów i oczekiwań względem sztuk walki.To było moim błędem, bo od pewnego czasu taka otwartość nie była korzystna w czasie konfliktu między Internetem a moim szefem. Zostałem za to ukarany, między innymi władze lokalne, w których prowadziłem klub otrzymały donosy na mój temat. Ten post możliwe, iż spowoduje następne. Odchodzę z federacji tsunami, ale nie przestają być tsunamistą, jest to sztuka walki, której poświęciłem spory kawałek mojego życia i do której mam duży sentyment. W Federacji Tsunami mam wielu przyjaciół i nie chciałbym, by ktoklowiek miał do mnie żal za moją decyzję. Choć pewnie teraz zostanę nazwany zdrajcą i dewiantem. (i przypuszczam, że już to się dzieje). Moich przyjaciół i nie tylko przyjaciół, zapewniam, że nie zmieniam zdania o tsunami i powiem nic złego o naszym stylu i tsunamistach. Jednak nie mogę podpisywać się pod działaniami prezesa Polskiej Federacji Tsunami. Wiem, że być może wiele osób w federacji uważa podobnie jak ja, ale boi się tego powiedzieć głośno. Ja się odważyłem i nie zgadzam się z taką polityką. A skoro się z nią nie zgadzam i mija się to z oczekiwaniami stawianymi wobec mnie – rezygnuję. Mam nadzieję, że inni też zdobędą się na odwagę i powiedzą to wprost i głośno.
Jacek K.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 10 marca 2010 07:24 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

OloKK www.olokk.pl

Wysłana - 10 marca 2010 07:24    Edytuj
Gratuluję odwagi i podjęcia słusznej, chociaż na pewno niełatwej, decyzji.
Pozdrawiam i życzę powodzenia

OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie

ZAPRASZAM NA MOJE PORTFOLIO: [http://olokk.pl]
Ekspert -

J.Kesler

Wysłana - 10 marca 2010 07:25    Edytuj
Małe wyjaśnienie odnośnie poprzedniego posta, aby nie został źle odebrany i aby nie została dokonana nadinterpretacja. Nikogo nie namawiam do rezygnacji z tsunami. Każdy ma prawo trenować to na co ma ochotę,z kim chce, u kogo chce i jak chce. Każdy ma inne oczekiwania i preferencje. Powyższa wypowiedź miała na celu jedynie wskazanie, że każdy ma prawo do wydawania własnych opinii i poglądów. Moje okazały się niezgodne ze stawianymi mi oczekiwaniami, wobec powyższego wybrałem inną drogę

Bull PoTreningu.pl

Wysłana - 10 marca 2010 07:45    Edytuj
Gratulacje i jak zawsze wielki szacunek.

Niesamowita odwag i jaja, bo zapewne liczysz się z podkopywaniem, szkalowaniem każdym możliwym sposobem.
Tak jak ja i wielu innych będziesz ofiarą kłamstw i pomówień.

PARANOID POWER

cynik75

Wysłana - 10 marca 2010 07:45    Edytuj
No coż, decyzja jak mniemam niełatwa.
Powodzenia na dalszej drodze.

grappling record
6-10-0 słabiutko :( starość nie radość

Roman71

Wysłana - 10 marca 2010 08:03    Edytuj
Gratulacje. Powodzenia na dalszej drodze budo. Ja również wierzę że to nie była łatwa decyzja, tym bardziej otrzymasz przynajmniej słowa wsparcia od wielu ...

MarKosTSD Bushido24.pl

Wysłana - 10 marca 2010 08:21    Edytuj
Aż mnie zatkało!! ODWAGA!! SZACUNEK PANIE JACKU, SZACUNEK!!!!
Znawca -

Tenshin

Wysłana - 10 marca 2010 08:28    Edytuj
Gratuluję Jacku.

Choć nasuwa mi się pewna refleksja: dlaczego osoba chcąca zakończyć współpracę z jakimś stylem musi się liczyć z zastraszeniami, szantażowaniem czy publicznym wyciąganiem brudów (narobionych przez kogoś innego). To chyba pierwszy taki przypadek o jakim słyszałem. Kiedy Shigeru Oyama odchodził z Kyokushin Masutatsu Oyama wspierał go i pozostał jego przyjacielem, niestety ty Jacku chyba nie możesz na to liczyć, wnioskując z obecnych działań twojego byłego szefa... W wolnej chwili poczytaj sobie temet o sektach, ja przeczytałem i widzę sporo analogii do twojej obecnej sytuacji.

No chamy, wiązać się w pęczki...!
MANIPULATORS & DEVIANTS SQUAD :)

Jodan

Wysłana - 10 marca 2010 09:23    Edytuj
gratuluję i szacunek za odwagę
Znawca -

kopt

Wysłana - 10 marca 2010 09:33    Edytuj
Wielki szacunek. Trzymamy za Ciebie kciuki

"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Znawca -

enshindojo Bushido24.pl

Wysłana - 10 marca 2010 10:00    Edytuj
Wielki szacunek za odwage i podjecie trudnej decyzji.Mysle ze Wszyscy na tym forum sa pod wrazeniem.Pozdrawiam i zycze powodzenia na nowej drodze budo.

Nie ma zlych uczniow, sa tylko zli nauczyciele!!!

One Road.....One Enshin!!!!
www.enshinkarate.co.uk

Odpowiedzi jest na 15 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Temat zamknięty

Rezygnacja, wycofanie

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.