Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Rekrutacja do WSO Wrocław, pytanie

kaczuch18

Wysłana - 03 marca 2010 15:29    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Mam do was kolejne pytanie. Dużo słyszałem, że aby dostać się do tej szkoły trzeba mieć "plecy". Mam np. takie trzy osoby, które mogłyby się za mną wstawić (major, jakiś podoficer - obce osoby, oboje na emeryturze - i wujek który jeszcze służy, jest chorążym po tej szkole właśnie). Co oni powinni zrobić? Napisać jakieś pismo? Czy może osobiście się wstawić? Jak to jest, był ktoś kiedyś w takiej sytuacji?

Klata i biceps ponad wszystko!!

Ups, zapomniałem o kachloryferze...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 03 marca 2010 16:01 
W większości przypadków polecamy:

Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Durielus

Wysłana - 03 marca 2010 16:01    Edytuj Cytuj
Coś takiego nazywa się korupcją o ile dobrze wiem ;) Zawsze najlepiej wybrać uczciwą drogę tj. poprzez dobre wyniki

QUEBLO

Wysłana - 03 marca 2010 16:08    Edytuj Cytuj
Kaczuch18 daj sobie spokój z tą szkołą.

"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"

www.pajacyk.pl
www.kundelpolski.pl
Ekspert -

kaczuch18

Wysłana - 03 marca 2010 17:29    Edytuj Cytuj
Dlaczego mam dać sobie spokój?

Dobra, jak regulamin tego forum zabrania pisania o tego typu rzeczach to o info proszę na maila: frankie020@wp.pl

Mam nadzieje Queblo, że napiszesz bo wiem, że ty znasz odpowiedź.

QUEBLO

Wysłana - 03 marca 2010 20:17    Edytuj Cytuj
tu nie chodzi o regulamin forum.

Sek w tym że jeśli nie wiesz jak załatwić taką rzecz to jak chcesz sobie poradzić w takiej szkole?

Przecież to chyba wiadome że jeśli chcesz coś zalatwić "nielegalnie",bo obejście egzaminów poprzez znajomości to nie jest legal, to raczej oficjalnym pismem tego nie załatwisz...

jak to w życiu i w każdej innej robocie bywa. Idziesz do tego co za przyjęcia odpowiada(a prywatnie zapewne kogoś z rodziny czy jakiegoś dobrego kolegę) i załatwiasz sprawę

www.pajacyk.pl
www.kundelpolski.pl
Ekspert -

pawelppk

Wysłana - 03 marca 2010 23:14    Edytuj Cytuj
Musisz zalozyc czarna koszulke z bialym napisem "PLECAK".

Ja bym na twoim miejscu zle sie czul. Lepiej dostac sie uczciwie i miec to samopoczucie, ze sie tam czlowiek nadaje.

kaczuch18

Wysłana - 04 marca 2010 12:17    Edytuj Cytuj
Wiele tu sie pisze na tym forum, że (z tego do tej pory czytałem) około 70% przechodzi właśnie z plecakiem, szkoda mieć stracony rok, czy dwa z tego powodu, że idzie się legalnie. Jest taka zasada, jak nie możesz kogoś pokonać to się do niego przyłącz, chociaż to i tak troche głupie by było, gdybym latał do komendanta z jakimiś papieruszkami. Może warto się zastanowić nad podoficerką? Musze sprawdzić, czy w tym roku przyjmują i czy wogóle można tam iść prosto po maturze. A do podoficerki jak wyglądają przyjęcia, też takie kombinatorstwo? I jakie są po tej szkole perspektywy?

Zmieniony przez - kaczuch18 w dniu 2010-03-04 12:22:02

QUEBLO

Wysłana - 04 marca 2010 12:55    Edytuj Cytuj
do podoficerki nie ma przyjęć z cywila(no chyba ze zmienią zdanie w ostatniej chwili)

Zmieniony przez - QUEBLO w dniu 2010-03-04 12:55:42

www.pajacyk.pl
www.kundelpolski.pl
Ekspert -

kaczuch18

Wysłana - 04 marca 2010 14:12    Edytuj Cytuj
To jeżeli po maturze, mam zamiar iść do szkoły wojskowej to co mi polecacie?

QUEBLO

Wysłana - 04 marca 2010 15:46    Edytuj Cytuj
szkołę oficerską

www.pajacyk.pl
www.kundelpolski.pl
Ekspert -

kaczuch18

Wysłana - 04 marca 2010 18:28    Edytuj Cytuj
Dobra, a poza tą na ulicy Czajkowskiego są jakieś inne szkoły oficerskie we Wrocławiu lub ogólnie w Polsce? Jestem zinteresowany jedynie piechotą niż, np. lotnictwo, marynarka, czy jednostki pancerne. W życiu to wogóle chciałbym służyć w jednostkach aeromobilnych, a kto wie w przyszłości może dam rade załapać się w GROMie. Ale nie o tym teraz, szukam jakiejś szkoły po maturalnej w Polsce, po której mógłbym zostać przynajmniej podoficerem.

@EDIT
Przejżałem w internecie wykaz szkół, to najlepsza jest tylko ta we Wrocławiu :/ . Jeszcze w Toruniu jest, ale to wojska zmechanizowane. Co powiecie o tym, gdybym się, np. załapał na tą szkołę w Toruniu (oczywiście po ewentualnej porażce we Wrocławiu), a np. po miesiącu nauki ubiegał się o przeniesienie do Wrocławia? Zadziałałoby?

Zmieniony przez - kaczuch18 w dniu 2010-03-04 20:00:53

Odpowiedzi jest na 9 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Rekrutacja do WSO Wrocław, pytanie

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.