Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 870 razy
Autor

Refluks-zdrowie vs trening

Zandar

Wysłana - 07 lutego 2010 16:20    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam
Niestety jakieś dwa miesiące temu stwierdzono u mnie refluks biliaris, którego drobne objawy zaczęły się jakiś rok temu...miałem bóle żołądka i problemy z przyswajanie pokarmu(w moim przypadku wymioty po płatkach owsianych)a w czasie choroby schudłem jakieś 20kg w miesiąc co dla osoby ćwiczącej na siłowni jest porażką ponieważ z takim wielkim trudem jeszcze przed chorobą budowałem masę ...Ogólne moje złe samopoczucie zaprowadziło mnie na badanie gastrologiczne wykazało że mam tą chorobę i helicobacter Po czym poddano mnie leczeniu antybiotykami...Pomogło, ale niestety nie na długo...po skończeniu leków koszmar od nowa się zaczyna tzn. nie mam wymiotów ale reszta bez zmian...Wydałem już sporo kasy (no, ale zdrowie najważniejsze)próbowałem nawet "magicznych" miodów manuka, ale dziadostwo strasznie drogie nie wiem czy to coś dawało bo brałem w trakcie leczenia antybiotykami...
Przechodząc do sedna kiedy mi się poprawiło zacząłem lekkie ćwiczenia na siłowni, bo już nie mogłem wytrzymać bez kochanego żelastwa i niemocą z utratą wagi...co było chyba błędem gdyż bakterie jak widać jeszcze nie poszły w cholere Więc z jednej strony chciałem wyzdrowieć, a z drugiem chciałem nadrobić ubytki w masie co niestety nie wyszło Czy znacie może jakieś naturalne sposoby leczenia tej choroby lub mieliście podobny problem i się wyleczyliście? oraz czy da się w końcu pogodzić ćwiczenie oraz życie z tą chorobą bo widzę że przy wysiłku ona powraca Proszę o pomoc w tej sprawie

Pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 lutego 2010 18:10 
W większości przypadków polecamy:

Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

piter_wwy

Wysłana - 07 lutego 2010 18:10    Edytuj Cytuj
czyli refluks( zarzucanie treści żołądkowej do przełyku) masz spowodowany bakterią helicobakter pylori dobrze myśle??

Zandar

Wysłana - 07 lutego 2010 19:49    Edytuj Cytuj
Tak dobrze myślisz...Czytałem coś o soku noni czy coś wiesz może na ten temat?

Pozdrawiam

piter_wwy

Wysłana - 07 lutego 2010 21:50    Edytuj Cytuj
aa to lipe masz jak to bakterie bo ja mam przepukline rozworu przełykowego i też mam refluks.o tym noni to nic nie słyszalem ale jak masz kase to możesz spróbować choć wątpie żeby pomogło.mój kumpel też miał bakterie to jemu pomogoły antybiotyki.a jak chcesz naturalnie to spróbuj citrosept,balsam kapucyński,cytyna,picie melisy z dziurawcem,pić siemie lniane i unikać ostrych przypraw.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Refluks-zdrowie vs trening

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.