Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 8162 razy
słowa kluczowe: refleks 
Autor

Refleks

Damian91

Wysłana - 30 czerwca 2006 19:33    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam, zancie jakieś ćwiczenia na poprawe refleksu(szybkości reakcji na ruch)? Był już taki temat, ale nic konkretnego w nim nie było więc założyłem ten.
Jak narazie znam tylko te które pokazał mi mój Wf-ista. to one:

1.Kładziesz monete na kostkach dłoni podrzucasz i łapiesz jak najszybciej. Gdy opanujesz z jedną to potem rób z dwoma, trzema, czterema itd.

2.Potrzeba pałke gimnastyczną lub cos co ją przypomina. Łapiesz dwoma rękami pałke na samym dole, trzymasz ją przed sobą puszczasz, klaszczesz za plecami i lapiesz w dwie rece. Jak się to wyćwiczy to można zmienić pałkę na np. piłkę tenisową.

3.Ręce proste wyciągnięte przed siebie, pałkę kładziemsz na zgięciach w łogciach, wypychasz jak jak najmocniej i łapiesz dwoma rękami.

4.To wykonuje się z partnerem. Trzymasz ręce wzdłuż tułowia partner trzyma pałke na wyciągniętej rece w pewnym momencie puszcza a ty musisz ją złapać.

5. To samo co w 4 tylko z dwoma pałkami lub trzema. Z trzema to potrzeba jeszcze dwóch partnerów, puszczają dwie pałki na raz z trzech i trzeba te dwie złapać.

W miare zaawansowania zwiększamy ilośc przedmiotów.
Przepraszam za błędy i czekam na odpowiedz.
POzdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 30 czerwca 2006 20:42 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Kamil.16

Wysłana - 30 czerwca 2006 20:42    Edytuj Cytuj
temat dość ciekawy... można wykonywać te cwiczenia samemu w domu jeśli ktoś niema gruszki refleksówki, na treningu często cwiczylismy uniki, które tez wyrabialy refleks.

Gwjazdor

Wysłana - 30 czerwca 2006 20:46    Edytuj Cytuj
to raczej szybkość niż refleks
a ja polecam grę w łapki oraz taką wersje, że jedna osoba stoi z dłońmi złożonymi w "amen" tyle że jakby poziomo i wyciągniętymi w twoją stronę, a ty stoisz z opuszczonymi rękoma i musisz jedną reką trafić w te złożone ręce zanim partner zabierze swoje ręce. Jak nie trafisz - zmiana ról

Ulubieńcy - Wikibokser, ten od Yiu-Tubitsu, Sensei(99999), Jarzyn, Jaguar.

grom1234

Wysłana - 30 czerwca 2006 21:16    Edytuj Cytuj
"jedna osoba stoi z dłońmi złożonymi w "amen" tyle że jakby poziomo i wyciągniętymi w twoją stronę, a ty stoisz z opuszczonymi rękoma i musisz jedną reką trafić w te złożone ręce zanim partner zabierze swoje ręce. Jak nie trafisz - zmiana ról" - Gwjazdor - w tą gre za choja byś ze mną niewygrał, zawsze na przerwie gram w to z kumplami, ale teraz już niechcą ze mną grać bo za bardzo ich "biłem"

[http://www.sfd.pl/temat279968] - Wejdź i przyznaj SOG'a

*** Mafia Ślązaqf ***

Gwjazdor

Wysłana - 30 czerwca 2006 21:22    Edytuj Cytuj
mi też niekiepsko szło zwłaszcza jak zna się tajne metody (walisz obiema rękoma jedna w górze druga w dole, walisz z gory lub z dolu)

grom1234

Wysłana - 30 czerwca 2006 21:33    Edytuj Cytuj
Ja to robie inaczej

*** Mafia Ślązaqf ***

Gwjazdor

Wysłana - 30 czerwca 2006 21:39    Edytuj Cytuj
jak??powiedz powiedz powiedz to bede kozaczyl

grom1234

Wysłana - 30 czerwca 2006 21:46    Edytuj Cytuj
Tak jak byś próbował złapać muche tyle, że dłoń masz wyprostowaną i BARDZO POWOLI zbliżasz się do dłoni "przeciwnika" i w DOBRYM momencie ***

*** Mafia Ślązaqf ***

Gwjazdor

Wysłana - 30 czerwca 2006 22:11    Edytuj Cytuj
aaaa ja to robie zwykle taktak minimalnie do przou i starać ise ruszyć samą ręką ja zawsze patrze na twarz i ogólnie na górną część ciałą przeciwnika i jak wyczuje jakieś napięcie chociaż minimalne to zabieram ręke łapią mnie 1 na 10 prób

Jasiek_EKK

Wysłana - 05 lipca 2006 23:56    Edytuj Cytuj
hehehehe ale jestescie poryc*****i hehe o grze w łapki sobie gadaja :D the best normalnie;d hehehe humor mi poprawiliscie :D pozdro :D hehehee bede mial bede ze 2 dni hhahaha pa:)

"SZTUKA NIE CZYNI CZŁOWIEKA, ALE CZŁOWIEK CZYNI SZTUKĘ" (G. Funakoshi).

TRas

Wysłana - 06 lipca 2006 01:29    Edytuj Cytuj

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Refleks

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.