Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Redukować dalej czy masować?

Eltoro_KrK

Wysłana - 07 lutego 2010 15:22    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Proszę się nie śmiać! Na wstępie zaznaczę że dopiero od 2 miesięcy zająłem się tym sportem na poważnie. Tzn dieta, 0 alkoholu, porządne treningi, wiedza.
Byłem kiedyś młody głupi, dużo piłem i nic nie zyskałem. Teraz planuje to zmienić.

Wiem że mam ogromne braki w sylwetce, nie mam też aspiracji zostać kulturystą czy dużym pakerem. Chce poprostu schludnie wyglądać i się nie wstydzić ściągnąc koszulki.

Pytanie brzmi:

REDUKOWAĆ TEN FAT DALEJ? Czy PRZEJŚC NA DIETE MASOWĄ?

Życie :)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 lutego 2010 15:33 
W większości przypadków polecamy:

Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Stayer

Wysłana - 07 lutego 2010 15:33    Edytuj Cytuj
Mam identyczny wzrost jakieś 2 miechy temu się ważyłem i było coś ok 85, zacząłem masówe jak ważyłem 76 czyli jakieś 4 miechy temu. Przy naszym wzroście wycinka przy 80 kilku kilo to wg mnie strata czasu i tego co się poświeciło na złapanie tej wagi... Ja radził bym przymasować do 95 +/- i później wycinka, ale czekaj na inne odpowiedzi...

Eltoro_KrK

Wysłana - 07 lutego 2010 15:42    Edytuj Cytuj
Straciłem sporo mięsa i fatu poprzez głupie podejscie do diety głodówkowej dlatego sie zastanawiam czy jakbym zmasował teraz to nie lepiej by mi było później ciąć.

Proszę o rady !

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 07 lutego 2010 15:54    Edytuj Cytuj
wrzuciłbym jeszcze przez jakąś chwilę bilans na zero i obserwował co się dzieje potem powoli dokładał kalorii pozdr
Ekspert -

Eltoro_KrK

Wysłana - 07 lutego 2010 15:57    Edytuj Cytuj
Czyli przymierzać się do masówki?
FBW zostawie, co z aerobami? jak duży + bilans później? :/

misterjo

Wysłana - 07 lutego 2010 15:58    Edytuj Cytuj
No tak jak s.m.p.a Masz dobrą sylwetkę, troszkę tłuszczu jest na brzuchu, ale nie ma dużo według mnie. Jak zmasujesz górę, a brzuch taki zostanie to ładnie będziesz się prezentował tylko musisz popracować nad klatą i szerokością pleców i nie zapominaj ćwiczyć brzucha :P Aeroby możesz dać w nietreningowe ze 2-3 razy, a bilans jak waga nie będzie skakać to + 100 kcal tygodniowo .

Zmieniony przez - misterjo w dniu 2010-02-07 16:00:15

Eltoro_KrK

Wysłana - 07 lutego 2010 16:03    Edytuj Cytuj
To jak dokładnie. Dać 0 bilans, wyrzuce aeroby, zostawie FBW. Na minus i tak będzie z treningów siłowych i będę lukał. Podejrzewam że będę stał w miejscu. To wtedy może dodać +300kcal i podbić białko na 2.5g. Zobacze co będzię? Jak zacznie podlewać to włącze krótkie sesje po 20min po FBW.

Może tak byc?

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 07 lutego 2010 16:05    Edytuj Cytuj
białko zostaw na poziomie 2,3 g
Ekspert -

Eltoro_KrK

Wysłana - 07 lutego 2010 16:11    Edytuj Cytuj
W sumie to mam prace siedzącą. Co drugi dzień FBW, odrzuce aeroby.

24 x 90kg x 1.2= 2592kcal moje zapotrzebowanie wychodzi. LOL. Moja dietka redukcyjna miała 2700kcal.

To wrzucić 3000kcal? Ostatnio wychodziło mi jakies 170-180g białka dziennie. Czyli ok 2g. To podbije białko do 2.3 więc z białka ok 100kcal będzie więcej i kolejne 200kcal z węgli?

Posiłki węglowe miałem
1. wegle
2.
3. wegle
trening
4. wegle
5.
6.

To dodam po ok 20g węgli do tych posiłków z węglami?

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 07 lutego 2010 16:23    Edytuj Cytuj
ok możesz tak sprawdzić
Ekspert -

Eltoro_KrK

Wysłana - 07 lutego 2010 16:33    Edytuj Cytuj
Do tej pory jadłem 125g sera bialego przed spaniem w posilku. Jak zwieksze do 250g czyli cala paczka w tym posilku o bedzie ok? nie za duzo bialka na jeden posilek ?

Odpowiedzi jest na 5 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Redukować dalej czy masować?

Strony:  pierwsza  2  3  4  5   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.