Proszę się nie śmiać! Na wstępie zaznaczę że dopiero od 2 miesięcy zająłem się tym sportem na poważnie. Tzn dieta, 0 alkoholu, porządne treningi, wiedza.
Byłem kiedyś młody głupi, dużo piłem i nic nie zyskałem. Teraz planuje to zmienić.
Wiem że mam ogromne braki w sylwetce, nie mam też aspiracji zostać kulturystą czy dużym pakerem. Chce poprostu schludnie wyglądać i się nie wstydzić ściągnąc koszulki.
Pytanie brzmi:
REDUKOWAĆ TEN FAT DALEJ? Czy PRZEJŚC NA DIETE MASOWĄ?
Mam identyczny wzrost jakieś 2 miechy temu się ważyłem i było coś ok 85, zacząłem masówe jak ważyłem 76 czyli jakieś 4 miechy temu. Przy naszym wzroście wycinka przy 80 kilku kilo to wg mnie strata czasu i tego co się poświeciło na złapanie tej wagi... Ja radził bym przymasować do 95 +/- i później wycinka, ale czekaj na inne odpowiedzi...
Straciłem sporo mięsa i fatu poprzez głupie podejscie do diety głodówkowej dlatego sie zastanawiam czy jakbym zmasował teraz to nie lepiej by mi było później ciąć.
Proszę o rady !
No tak jak s.m.p.a Masz dobrą sylwetkę, troszkę tłuszczu jest na brzuchu, ale nie ma dużo według mnie. Jak zmasujesz górę, a brzuch taki zostanie to ładnie będziesz się prezentował tylko musisz popracować nad klatą i szerokością pleców i nie zapominaj ćwiczyć brzucha :P Aeroby możesz dać w nietreningowe ze 2-3 razy, a bilans jak waga nie będzie skakać to + 100 kcal tygodniowo .
Zmieniony przez - misterjo w dniu 2010-02-07 16:00:15
To jak dokładnie. Dać 0 bilans, wyrzuce aeroby, zostawie FBW. Na minus i tak będzie z treningów siłowych i będę lukał. Podejrzewam że będę stał w miejscu. To wtedy może dodać +300kcal i podbić białko na 2.5g. Zobacze co będzię? Jak zacznie podlewać to włącze krótkie sesje po 20min po FBW.
Może tak byc?
To wrzucić 3000kcal? Ostatnio wychodziło mi jakies 170-180g białka dziennie. Czyli ok 2g. To podbije białko do 2.3 więc z białka ok 100kcal będzie więcej i kolejne 200kcal z węgli?
Do tej pory jadłem 125g sera bialego przed spaniem w posilku. Jak zwieksze do 250g czyli cala paczka w tym posilku o bedzie ok? nie za duzo bialka na jeden posilek ?