Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 424 razy
słowa kluczowe: redukcja 
Autor

Redukcja ze 98kg na 80

Xsawier20

Wysłana - 18 lutego 2010 21:18    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam!
Bardzo chciałbym zrzucić 20 kg. Ostatnio nie miałem czasu na ruch, trochę się zaniedbałem i w ciągu pół roku przywaliłem z 90 na 99(a wczesniej ważyłem jeszcze mniej). Jest to też po części wina tego, że nauka zmusiła mnie do przerwania ćwiczeń. Wcześniej uprawiałem lekką atletykę i kick boxing. Trening 5 razy w tygoniu przez cały rok szkolny i głodowe racje żywnościowe. Poza tym ok. 2 letnie doświadczenie na siłowni. Zrzuciłem bardzo dużo, ale i tak dużo mi brakowało do wymarzonego wyglądu. Po części to wina genów (wszyscy w rodzinie są grubi, a ja byłem zawsze najgrubszy w szkole), złego planu treningowego oraz napewno złej diety, która była źle zbilansowana. Teraz to nieprzemyślane odchudzanie odbija mi się takim jojem, że nie mogę spojrzeć w lustro, nie mówiąc o znalezieniu dziewczyny. Bardzo, ale to bardzo proszę was o pomoc!

Nigdy nie układałem sobie szczególnej diety, mniej więcej wiedziałem co jest zdrowe i jakie składniki zawiera, ale to nie działa.

Jutro, albo pojutrze uzupełnie post o dietę, foty oraz dane, które pominąłem w ankiecie.
Jeszcze raz proszę o pomoc

Waga : 98
Wzrost : 188
Obwód klatki : 107
Obwód ramienia : 38
Obwód talii : uzupełnię
Obwód uda : uzupełnię
Obwód łydki : uzupełnię
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : uzupełnię
Aktywność w ciągu dnia : Nauka
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 5-6 razy w tygodniu brzuszki na ławce plus interwały na tricepsy, bicepsy i barki, wcześniej biegałem, po zimie też zamierzam
Odżywianie : wiem, że może być lepiej, ale generalnie odzywiam się w miare dobrze, jem dużo płatków owsianych, nabiału, chleb biały ograniczam do minimum, fast foody maksymalnie raz na miesiąc, ale mam słabość do słodyczy
Cel :redukcja rozłożona w czasie ok. 3 miesięcyOgraniczenia żywieniowe :nie posiadam
Stan zdrowia :dobry
Preferowane formy aktywności fizycznej :siłownia, bieganie, rower
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : HMB, L Karnityna, Kreatyna, odżywki białkowe, pare reduktorów, nie pamiętam dokładnie
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : owszem, ale takie które w minimalnym stopniu obciążą wątrobe
Stosowane wcześniej diety : parę, niezbyt mądrych

EDIT: Zdjęcie w awatarze jest moje z czasów kiedy wyglądałem najlepiej. Konto ma sporo czasu i trochę o nim zapomniałem, ale patrząc na brzuch muszę sobie je szybko przypomnieć
BTW. Nazwa tematu powinna brzmieć, redukcja Z 98kg. na 80, ale dopisuje to dla czepialskich

Zmieniony przez - Xsawier20 w dniu 2010-02-18 21:25:48

Zmieniony przez - Xsawier20 w dniu 2010-02-18 21:31:47

"Już po fakcie przychodzi żal, że ma sie za dobre serce"
A.Hitler 27 kwiecień 1945

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 19 lutego 2010 08:36 
W większości przypadków polecamy:

Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł
Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł
Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

akneraj

Wysłana - 19 lutego 2010 08:36    Edytuj Cytuj
Xsawier, rozumiem cie dobrze ;)

Na początek ułoż sobie diete. Piszesz, ze wiesz mniej wiecej co jest zdrowe, a co nie, więc nie bedziesz mieć problemów z jej ułożeniem. Dla pewności poczytaj sobie "10 wskazówek żywieniowych" oraz "Podstawy ukłądania diety". Artykuły dają ci niejako zobrazowac jak dieta powinna wyglądac i tego należy się trzymać. Ułoż ją i daj do sprawdzenia. Dieta w redukcij to podtawa. A także dobre nastawienie psychiczne jest również ważne ;)

Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne. Wzory znjadziesz w "Zbiórze linków działu odchudzanie". Przyjmij 2.5g białka na kg masy ciała, weglowodany i tłuszcze według potrzeb. Ja proponuje po równo, czyli te kalorie, które zsotaną po odjęciu kalorii z białka podziel na W i T.
Znawca -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Redukcja ze 98kg na 80

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.