W moim pierwszym poście proszę was o sprawdzenie planu, oraz odpowiedzi na pare pytań. Moim zadaniem jest szybka redukcja tłuszczu. Na siłownię chodzę od paru dni, jak narazie zapoznawałem się ze sprzętem oraz próbowałem wykonywać ćwiczenia z planu moralesa_37.
"- przysiad - sztanga na barkach, sztanga na klatce - martwy ciąg - klasyczny, na prostych nogach - podciąganie na drążku - nachwyt, podchwyt, chwyt neutralny - wiosłowanie sztangą - nachwyt, podchwyt - pompki na poręczach - wyciskanie na ławce płaskiej/skośnej - wyciskanie żołnierskie - podciąganie sztangi wzdłuż tułowia"
Takie ćwiczenia jak podciąganie na drążku czy pompki na poręczach są dla mnie nie wykonalne. I tutaj kieruję do was prośbę. 1. Czym mógłbym zastąpić te ćwiczenia ? 2. Może mógłby ktoś pomóc w ułożeniu innego planu redukcyjnego ? 3. Czy warto zainwestować w spalacze (do 50zl) lub może plan SFD 0 tłuszczu ?
Co do diety. Mam, ale jak wiadomo czasami muszę zjeść to co mama poda...
Płeć : mężczyzna Wiek : 15 Waga : 70 Wzrost : 178 Obwód klatki : 86 Obwód ramienia : 28 Obwód talii : 86 Obwód uda : 57 Obwód łydki : 37 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : nie obliczalem Aktywność w ciągu dnia : szkola Uprawiany sport lub inne formy aktywności : zaczynam silownie pon-piatek Odżywianie : mam słabość do słodyczy, ale staram się ograniczać Cel : szybka redukcja Ograniczenia żywieniowe : nie ma Stan zdrowia : dobry, normalny Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tak Stosowane wcześniej diety : nie było   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 15   Waga: 70   Wzrost: 178   Obwód klatki: 86   Obwód ramienia: 28   Obwód talii: 86   Obwód uda: 57   Obwód łydki: 37   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: nie obliczalem   Aktywność w ciągu dnia: szkola   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: nic, praca siedzaca   Odżywianie: wszesniej jalem wszystko co zakazane, teraz to ograniczylem   Cel: szybka redukcja   Ograniczenia żywieniowe: nic   Stan zdrowia: dobry   Preferowane formy aktywności fizycznej: od poniedzialku do piatku   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: nic nie stosowalem   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: tak   Stosowane wcześniej diety: nie stosowalem nigdy diety
Zmieniony przez - nichitsu w dniu 2009-10-03 10:06:28
Zmieniony przez - nichitsu w dniu 2009-10-03 10:07:19
1.Pompek na poreczach nie musisz robic, jak masz juz wyciskanie w planie. Podciaganie probuj robic w miare mozliwosci. Sciaganie drazka, to dobre zastepstwo na poczatek. 2. Tu musisz sam sie wysilic, poczytac posty podwieszone, ulozyc i dac do sprawdzenia. 3. Za 50 zl nie kupisz dobrego spalacza, a po za tym jest zbedny... powodzenia,
Przy redukcji dieta jest b.ważna więc wypadałoby ją podać. Wg. mnie suplementy nie mają sensu, bo dopiero zaczynasz redukcję i warto spalić coś o własnych siłach. Poza tym dobry spalacz kosztuje więcej niż 50zł. Jak często masz zamiar chodzić na siłownie? 5 razy w tygodniu? Pamiętaj, że mięśnie potrzebują też czasu an regeneracje. Poza tym warto wprowadzić chyba jakieś aeroby. Co prawda nie są tak skuteczne jak np. FBW, ale możesz je potraktować jako relaks w dni nietreningowe.
Jeśli napisałem coś głupiego to sorry
1254557690000
bolek1970
Wysłana - 03 października 2009 10:18
Jeśli napisałem coś głupiego to sorry
Damianek, a ankiete to wogole przeczytales ???
Zmieniony przez - bolek1970 w dniu 2009-10-03 10:18:38
Jako cel napisał szybka redukcja, więc uznałem że aeroby mogą być. Swoją drogą przy takim wzroście to waga rzeczywiście mała.
1254567489000
Morales_37 Zdrowa Kuchnia
Wysłana - 03 października 2009 13:10
Zacząłeś chodzić na siłownię, masz 15 lat. Ten plan jest dla Ciebie za ciężki IMHO. Zrób sobie na początek ACT, w tym arcie masz linka do takiego planu. Zrób tak z pół roku ten plan. Przyzwyczaisz organizm do treningu oporowego, stawy, ścięgna i przyczepy mięśni się wzmocnią i dopiero wtedy zaczynaj cięższe treningi. Poza tym ACT też kształtuje ładnie sylwetkę. Tak ja to widzę. damianP6, 178/70, co tu widzisz do redukowania? To ma być kształtowanie sylwetki a nie wysuszanie małolata.
Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2009-10-03 13:12:55
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -
1254568202000
damianP6
Wysłana - 03 października 2009 14:43
Dobra mój błąd, już siedze cicho.
1254573835000
nichitsu
Wysłana - 03 października 2009 21:38
Dzięki panowie za odpowiedzi ;)
morales, zobaczymy przez ten tydzień, będę próbował wykonywać ćwiczenia z twojego planu, jeżeli będzie ciężko przejdę na ATC
A co do diety, to wygląda ona następująco.
Posiłek I -jajka i pomidory lub platki owsiane Posiłek II - w szkole - chleb zytni z wedlina z indyka lub salatka Posiłek III -pierś z kurczaka, paluszki rybne, zupy
***TRENING***
Posiłek V -ryż biały Posiłek VI -twaróg półtłusty -oliwa z oliwek
Czy mogę jeść w szkole kanapki z wędliną i salatki podczas redukcji. I czy mogę jadać zupy pomidorowe lub chinskie ? ;)
Pozdrawiam
Zmieniony przez - nichitsu w dniu 2009-10-04 09:06:07
Zmieniony przez - nichitsu w dniu 2009-10-04 12:14:48