Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 36022 razy
słowa kluczowe: redukcja  filmik 
Autor

Redukcja- filmik

bubel_pl

Wysłana - 06 marca 2010 14:59    Edytuj Cytuj
zainspirowałeś mnie, zrobie dokładnie to samo. Oleje wszystko na 100 dni będę tylko zajmował się redukcją. Fotki co tydzień i ciekawe czy będzie widać różnice.

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

prz3m0n

Wysłana - 06 marca 2010 16:31    Edytuj Cytuj
Na początku gratulacje - efekt rewelacyjny. Ile masz wzrostu?
100 dni - strasznie krótko. Mi zejście z 122,5kg do obecnych 92,5 (cel 83-84kg przy wzroście 187cm) zajęło od sierpnia 2008 do marca 2010 czyli 19 miesięcy. Ze sportów na początku był basen i rower, potem marszobiegi, poniżej 110kg squash i bieganie, zimą narciarstwo biegowe. Na siłowni tylko ogólnorozwojowy trening i aeroby. Dieta: osobno węgle - osobno tłuszcze chleb ciemny tylko rano (taki lekko zmodyfikowany Montignac). w wakacje miałem przerwę (pizza, wódka, piwo, słodycze) także przybyło 3-4kg ale po wakacjach powrót do zapieprzania. Nie smakują mi słodycze, po prostu są za słodkie. Gorzka czekolada która mi się wydawało gorzka teraz jest słodka. Małe ciasto u rodzinki to naprawdę wyjątek raz na miesiąc albo jeszcze rzadziej. Potem masa mięśniowa (no chyba że ktoś ma sugestie bym mógł zacząć teraz?) a potem redukcja.

Pozdrawiam

Ivesman

Wysłana - 06 marca 2010 18:06    Edytuj Cytuj
Heh, mam tak samo, teraz wszystko jest bardzo słodkie:) nawet gorzka czekolada. Mam 183 cm wzrostu. Teraz przybrałem 3-4 kg, ale to nawet dobrze(mam co robić, zacząłem siłownię, a na bieżni 7 km/h przez 1,5 h szybki marsz- uwazam, ze jest to lepsze od biegania i roweru, nie obciaza kolan, nie meczy się, a efekty takie same. Oczywiście dla mnie bieganie jest najwspanialsze, tylko te cholerne kolana...

prz3m0n

Wysłana - 06 marca 2010 23:43    Edytuj Cytuj
Ogólnie budowę i tak masz niezłą, bo boczki ci zeszły idealnie. No mi mięśnie :/ u mnie tak łatwo nie będzie. 79 to była przesada, ale 83 wyglądasz extra. Na twoim miejscu spróbowałbym siłowni i diety na masę do około 90-92kg a potem redukcja + aeroby do 83-84kg. Powodzenia. Napisz z jakiego miasta jesteś :)

Ivesman

Wysłana - 08 marca 2010 20:01    Edytuj Cytuj
przesada czy nie, najlepiej sie chyba wtedy czułem. najlepsze jest to, ze przy 79 kg wygladalem na zachudonego.. a jeszcze 4 kg wiecej i mialbym nadwage... chcialbm sie zwazyc kiedy na tych wagach pokazujacych mase kosci i miesni... bo cos tu nie gra jednak.. gdybym chcial zejsc do 75 kg czyli przy 183 cm wzrostu- wadze jak najbardziej optymalnej, bylbym wysuszony.

prz3m0n

Wysłana - 08 marca 2010 22:52    Edytuj Cytuj
Ja mam znowu inaczej. Widać bez koszulki, że przy tej wadze co mam jestem oblany tłuszczem. Kiedyś przy tym wzroście jak byłem chory i ważyłem 73kg dalej miałem boczki i brzuch (mały ale był). Optymalne BMI dla mnie to 83kg i do tego dążyć będę (tyle kiedy ważyłem i było bosko) i spróbuję zbilansować dietę i interwałów co by zredukować BF (teraz mam pewnie ze 20). Jak widać organizm organizmowi nie równy :) Pozdrowienia

Wiki84

Wysłana - 09 marca 2010 07:48    Edytuj Cytuj
nie sugerowałabym się samą wagą.... przecież mięśnie ważą o wiele więcej a zajmują o wiele mniej miejsca niż tłuszcz dlatego ważne są wymiary i to jak się czujemy w swojej skórze...

prz3m0n

Wysłana - 09 marca 2010 08:32    Edytuj Cytuj
No tak samą wagą się nie sugerujmy, ale w moim przypadku lepiej zejść z BF i wagą do przynajmniej górnej granicy BMI i potem coś z tym robić. Uwaga raczej do kolegi, który BF ma o wiele niższy no i mimo, że przy jego obecnej wadze ociera się o górna granice wygląda wg mnie b dobrze.

Ivesman

Wysłana - 09 marca 2010 13:03    Edytuj Cytuj
O tym wlasnie mowie, dla kogo sa te wszystkie wzory ??prawie kazdy sportowiec oprocz skoczkow narciarskich ma nadwagę według tych wyliczeń... Niektorzy ludzie pochlaniaja dziennie 5 litrow coca coli i sa chudzi, dla innych taka dieta bylaby zabojcza. Co daja wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego, jesli moj brat przy 174 cm wzrostu wazy 65 kg, a gdy policzylem mu ile kalorii srednio dziennie zjada, wyszlo ponad 5000. do tego zero sportu. przy takiej diecie jestem + 2 kg tygodniowo.

bartez_20

Wysłana - 09 marca 2010 13:26    Edytuj Cytuj
Ivesman myślisz ze moje 7kg w 23 dni to dobry wynik?? pierwszy raz czytam te wszystkie odpowiedzi tu i jem mniej więcej jak ty brak slodkiego brak jedzenia na noc warzywa + białka jakieś węgle i owoce-- lubie banany ale niewiem czy sa tak az dobre odpowiedz

Odpowiedzi jest na 25 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Redukcja- filmik

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.