Siema zacząłem dietę redukcyjną (7kg/7dni) i mam pytanie czy jak mam tą dietę mogę biegać by spalić jeszcze więcej kg? (i czy to nie wiąże sie z jakimiś mało pozytywnymi konsekwencjami )
_____________________________ Wyślij MMs'a z miejsca swojego wypadku, choj ze nie masz nogi ale sprzedasz to do faktu...
troche za duzo kg dziennie ja zrzucilem 18 ale w 3,4 miesiące
1233398130000
Misław92
Wysłana - 31 stycznia 2009 11:48
Raz sie żyje może nie umrę chodzi mi o to że slyszalem że jak sie nie dostarcza kcal i ćwiczy/biega to palą sie mięśnie i czy takie zjawisko jest możliwe czy to bajki?
_____________________________ Wyślij MMs'a z miejsca swojego wypadku, choj ze nie masz nogi ale sprzedasz to do faktu...
1233398882000
bolek1970
Wysłana - 31 stycznia 2009 12:06
To prawda ! Odchudzajac sie z miesni (co ty robisz), mamy najwieksze szanse na efekt jo-jo. Zacznij sie normalnie odzywiac, bo spadek wagi nie powinien przekraczac 1kg tygodniowo, jesli robimy odchudzanie z glowa...
robiłem juz tę diete i jakos nie odbiła mi waga, najwyżej zrobie 4 dni tej diety potem bede jadł normalnie... Zaczne biegac chodzic na kosza to moze tez cos zrzucę
...To jak w końcu z tym "spalaniem mięśni" zachodzi tylko wtedy gdy ma sie Głodówke+bieganie/silka czy nawet jesli ma sie samą głodówke
1233432523000
Morales_37 Zdrowa Kuchnia
Wysłana - 31 stycznia 2009 22:28
Mięśnie się pali wtedy, gdy spadek wagi jest zbyt szybki. Optymalne tempo spadku to 0,5-1kg na tydzień. Jeśli chudniesz szybciej, to lecą mięśnie.
Twoje 7kg/7dni to spalenie ok. 0,5 kg tłuszczu, reszta to woda i mięśnie.
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -
1233437323000
Misław92
Wysłana - 01 lutego 2009 11:17
dobra zniechęciłeś mnie do odchudzania... zaczynam biegać aż nie padne, i jeść w miare normalnie dzięki elo
1233483470000
Skalar.
Wysłana - 01 lutego 2009 11:31
On Cie zachęca do myślenia a nie zniechęca do odchudzania. Zastanów się co robisz, sprawdź czy dobrze to robisz i przemyśl to.
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -
1233484271000
Misław92
Wysłana - 01 lutego 2009 13:21
Hmm zamierzam tak robić... pon- siłownia(HST) wt- HIIT śr - siłownia(HST) czw - HIIT pt - siłownia(HST) sob - HIIT ndź- wolna od cwiczeń
+ Kosz teraz ok.1h(3x/Tydzień), od kwietnia ok.2h(7x/tydzień)
Odżywianie... Napewno nie oblicze co do kcal, ale mam zamiar jeść wyłącznie nabiał/mięso/warzywa/owoce(w szkole jakies kanapki)zamiast ziemniaków/kasza/makaron i postaram sie nie przekraczać dziennego zapotrzebowania. Jak myślicie plan dobry? w kosza musze tyle grać bo lubie więc go nie odstawie.