Jako że w ogóle nie mam głowy to ułożenia sobie diety, przeszukałem gogle aby znaleźć coś, co pasowało by do mnie. Znalazłem to:
I Posiłek
300ml. Maślanki 0,5% tłuszczu z 100g twarogu chudego bułka grahamka z chudą wędliną + pół lub cała papryka 100ml. Sok marchwiowo - jabłkowy
II Posiłek
4x Plaster Szynki z piersi kurczaka (lub innej chudej) 2x kromki Chleb żytni razowy 2x Plaster Pomidor 2x jajka na twardo
III Posiłek
pierś z kurczaka (filet z mintaja) 200g (możesz na parze gotować) ryż brązowy, surówka z marchwi, pomidorów, natki pietruszki, ewentualnie kalafior, brokuły, brukselka do picia zielona herbata
IV Posiłek
tuńczyk z puszki w oleju (spożywany bez oleju)
V Posiłek Kromka ciemnego pieczywa ze 100g twarogu z papryką czerwoną (dużo) bez smarowania pieczywa
VI Posiłek może być jajecznica z 3 jaj, pół kromki razowca
może coś takiego Ci się spodoba, można zróbić zamianę wewnątrz produktów, powiedz co Ci nieodpowiada a napewno coś się pozmienia
post/dieta autorstwa Lewar'a z tego forum: forum.bodyzone.pl
Mam 16 lat, 72kg, 179cm wzrostu. Potrzebuję diety na redukcję. Aktywność fizyczna? 3x w tygodniu W-F w szkole, rower stacjonarny, hantle w domu + wszystkie ćwiczenia które można wykonać w domowych warunkach. Czy ta dieta powyżej, nadała by się dla mnie?
policz swoje zapotrzeboiwanie kaloryczne. nastepnie policz kcal tej diety i ogolnie ile jest w niej ww, bialka i tluszczy. bedziesz chudl jezeli bedziesz zuzywal wiecej kalorii niz dostarczal i jadl wedlug zasad zdrowego odzywiania. na pytanie wiec odpowiedz sobie sam, troche wysilku nie zaszkodzi.
pozdrawiam
1196278144000
Skalar.
Wysłana - 28 listopada 2007 20:35
Dieta i tak nie za dobra
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -
1196278526000
ORZELpl
Wysłana - 28 listopada 2007 21:09
Zapotrzebowanie ok. 2200 kcal Kalorie z węglowodanów [kcal] 444 Kalorie z białek [kcal] 665 Kalorie z tłuszczy [kcal] 1109
Z diety wychodzi: 2121 kcal w tym: alorie z węglowodanów [kcal] 202 Kalorie z białek [kcal] 209 <---- Tutaj nie jest coś nie tak? Źle wyliczyłem? Kalorie z tłuszczy [kcal] 51