dzięki za soga ;) (mój pierwszy

) chyba zacznę tu częściej pisać :)
Gores słuchaj sprawa jest taka - nikt nie wchodzi tu po to żeby się z innymi kłócić ani Ciebie specjalnie krytykować. Nie wiemy nawet na jakiej podstawie sobie wyliczyłeś to zapotrzebowanie. Każdy robi inne treningi - musisz dokładnie stwierdzić jak dużo ćwiczyc i zrobić sobie
ujemny bilans kaloryczny jak chcesz schudnąć. Napisz tutaj może jakie ciężary podnosisz, dokładnie ile razy, ile serii. Jakie są te ćwiczenia na nogi,plecy przy jakiej intensywności, tętnie. Od tego wszystkie zależy ile spalasz. Na pewno osoba mająca wagę 100kg robiąca klasyczne treningi na masę z większymi przerwami i druga ważaca 100kg robiąca treningi np. trójboju siłowego albo na wytrzymałość pracują na siłowni inaczej i przez to inaczej spalają!!
Ba, nawet robiąc ten sam trening, ważac tyle samo można inaczej spalać, bo może być chociażby inny skład procentowy mięsni/tłuszczu/kości osób.
Genetyka ma spore znaczenie!
Nie jestem specjalistą co prawda, studiów nie kończyłem takich ale z mojej wiedzy każdy inaczej reaguje na różne bodźce - diete, treningi, regeneracje.
Słyszałeś moze o trzech podstawowych typach budowych??
Gdybyś był ektomorfikiem to byś prawdopodobnie nie przytył jedząc nawet tyle samo co mezomorfik, to jest bardzo ważne, aczkolwiek nie wiem co dokładnie dzieje się w organizmie że akurat mamy takie a nie inne proporcje, wyniki itd.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Jeśli któryś ze specjalistów może mnie oświecić w sprawie typów budowy, od czego to jest zależne

- czy jest to zapisane w genach czy raczej generuje się w dzieciństwie - to proszę o rady :)