co to jest ZMA? a dlaczego uwazasz ze jakis spalacz jest w tym momencie zbedny?
gores
1236859405000
Sir_Lukasz
Wysłana - 12 marca 2009 13:07
bo jeśli nie masz ustalonej diety na minus, lub na 0 .. to kazdy spalacz bedzie tylko pobudzaczem. Tłuszcz spala się przy odpowiednio ustalonej diecie, spalacze tylko przyspieszają procesy które wtedy zachodzą. Spalacz zbędny ZMA - cynk+magnes+wit B6
ale dlaczego dieta w waszym przekonaniu to ciagle liczenie co do grama(bialka, tluszczy, weglowodanow) itd. Czy jezeli pozbede sie starych, niedobrych nawokow zywnieniowych, bede jadl miej a czesciej, dostarczal wiecej bialka(rowniez na noc) ogranicze weglowodany, tluszcze. Jadl wiecej jajek, kurczaka, warzyw, ryb(w tym tunczyka) pil 3 litry wody mineralnej dziennie to nie mam szans na schudniecie?? i nie ma sensu w takim przypadku brac np. jakiegos spalacza? Bo oczekujecie ode mnie wklejonej diety na forum z wartosciami co do grama ;/ przeciez to mozna zwariowac
gores
1236860099000
bolek1970
Wysłana - 12 marca 2009 13:24
Wklej swoj jadlospis, moze i ja sie czegos naucze...
Zmieniony przez - bolek1970 w dniu 2009-03-12 13:24:54
widzisz, problem w tym że aby spalać tk. tłuszczową / a nie tylko chudnąć/ należy spożywać określone ilośći składników pokarmowych. Owszem możesz robić to na oko, obserwując tylko swój organizm. Ale czy będzie to skuteczne? Napewno mniej, niż gdybyś dokładnie policzył czego i ile potrzebujesz. Pomimo mojego doświadczenia ja zawsze przy dietach redukcyjnych dość skrupulatnie podchodzę do tematu. Diety redukcyje są najtrudniesze. Wymagają wyrzeczeń i wytrwałości. Tobie już na wstępie brakuje jak widzę tych cech. Są na rynku super mocne spalacze /Venom/ które pewnie pomogą spalić tk. tłuszczową nawet przy błędach dietetycznych ale to produkty które bardzo mocno wpływają na organizm. I napewno pozostawią za sobą niemałe spustoszenie..
Wcale nie musisz obliczac gram do grama, ale poczytaj co i kiedy i w jakich ilościach spożywac. Naprawdę wystarczy trochę czasu poświęconego na czytanie i otworzą Ci się szerzej oczy na pewne sprawy.