Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Redukcja, silownia i dieta

bartekoza

Wysłana - 11 marca 2009 14:34    Edytuj  Cytuj
w jednym temacie jest napisane ze najlepsze na redukcje treningi na mase w innym ze FBW... :)
co jeden mądrzejszy :)

Sir_Lukasz

bartekoza

Wysłana - 11 marca 2009 14:51    Edytuj Cytuj
apokalipsa
NUTRIFARM
Wysłana - 9 listopad 2006 21:02

RODZAJE TRENIGU Z PUNKTU WIDZENIA REDUKCJI TKANKI TŁUSZCZOWEJ W OGÓLNYM ZARYSIE
I UKIERUNKOWANYM NA SPALANIE TŁUSZCZU U KOBIET

Rodzaje treningów przydatnych w okresie redukcji tłuszczu.
do takich treningów należą;
trening siłowy,
trening wydolnosciowy HIIT
trening tlenowy/aerobowy/

zadaniem pierwszego rodzaju treningu jest przede wszystkim wpływ na rozwój muskulatury,
która w efekcie prowadzi do przyśpieszenia podstawowej/spoczynkowej/ przemiany materii.
Wpływ treningu siłowego na termogenezę utrzymuje sie nawet do kilku
dni po zakończeniu ćwiczeń siłowych.
w tym kontekście jest to rodzaj treningu w najwiekszym stopniu pobudzajacym metabolizm.
Dzieje sie tak przede wszystkim dzieki zapoczątkowaniu zmian anabolicznych prowadzących
do wzmożonego wykorzystania dla celów budowy i regeneracji mieśni zawartych w organiźmie tłuszczy.

apokalipsa
NUTRIFARM

Wysłana - 12 luty 2008 12:12 [zgłoszenie]

wląsciwie może się okazać,żebez róznicy- jednak warto szukac "własnej drogi"- na poczatku zastosowalbym treing bardzo zblizony do typowej masówki- warto w tym okresie jednak stopniowo starac sie skracac przerwy pomiedzy seriami- oczywiście nie kosztem wielkości obciążeń czy ilości powt., czy serii- dlatego mowa o stopniowym i rozwaznym "zintegrowaniu" tych elementów.
to tak ogolnie- bo w szczegółach nie znam twojej "sprawy"

Sir_Lukasz

Wysłana - 11 marca 2009 15:04    Edytuj Cytuj
zadałem Ci pytanie co to jest trening masowy..
Po co wklejasz tekst apokalipsy? On odpowiada na moje pytanie?

Stormy

Wysłana - 12 marca 2009 09:53    Edytuj Cytuj
Uwierz ludziom i po prostu czytaj podwieszone posty.

Nie wierz w różne magiczne urządzenia czy jakieś płatki fitness, szkoda na to kasy. Nie jestem specjalistą, ale z tego co zdążyłem tu załapać, to im prostsze rzeczy tym lepiej.
Na śniadanie jedz zwykłe płatki owsiane na mleku, ja jem około 50 gr płatków, do tego łyżka otrębów i 2 łyżki zwykłego musli z rodzynkami i 150-200 ml mleka.
Generalnie węglowodany jedz na śniadanie w formie tych płatków i przed treningiem w formie węgli złożonych takich jak ryż brązowy, makaron brązowy, chleb pełnoziarnisty. Poza tym unikaj węgli jak się da. Szczególnie na wieczór, tak od 4 godzin przed snem nie tykaj żadnych węgli, bo wszystko pójdzie w tłuszcz. Nieważne ile ich zjesz. Na wieczór najlepsze ryby, nawet te tłuste, tuńczyk z puszki, makrela wędzona, albo po prostu ser biały chudy, lub serek wiejski. Uważaj na owoce, one też mają proste węgle w formie fruktozy, nie jedz ich za dużo.
I nie przesadzaj z ograniczaniem kcal bo będziesz chudł za szybko co się skończy efektem jojo potem. No i stracisz trochę mięśni też. Białko to podstawa.

Cóż mógłbym tu pisać i pisać. Ale skoro jesteś taki zmotywowany jak piszesz, to weź się do roboty i przeczytaj te posty podwieszone!!!

Przy Twojej wadze radziłbym basen, nie obciąża stawów i angażuje wiele partii mięśni. Tylko nie że idziesz sobie i połowę czasu stoisz przy brzegu tylko pływaj w kółko najlepiej bez przerw. Pierwsze 20 długości będzie ciężko, ale potem organizm się przyzwyczaja i można pływać i pływać ;) Ja jak już się rozkręcę to mogę półtorej godziny bez przerwy, ostatnio tak 3 kilometry przepłynąłem. Najlepiej kraulem pływaj.

Powodzenia.

gores87

Wysłana - 12 marca 2009 12:27    Edytuj Cytuj
dzieki stormy za info, w koncu ktos napisal cos konkretnego

gores

gores87

Wysłana - 12 marca 2009 12:31    Edytuj Cytuj
jeszcze jedno, jakie suplementy w moim przypadku moglbym stosowac? czy jakies białko, aminokwasy, spalacz wchodzi w gre? jezeli tak to podajcie cos konkretnego :)

gores

Sir_Lukasz

Wysłana - 12 marca 2009 12:43    Edytuj Cytuj
"dzieki stormy za info, w koncu ktos napisal cos konkretnego "

ignorant...

gores87

Wysłana - 12 marca 2009 12:47    Edytuj Cytuj
nie, nie ignorat tylko uwazam ze podal jakies konkrety ktore moga mi sie przydac

gores

Sir_Lukasz

Wysłana - 12 marca 2009 12:50    Edytuj Cytuj
uwież mi że rady Bolka są znacznie bardziej pomocne, tylko że tobie nie pasują i nie chcesz ich posłuchac.

Jesteś ignorant

Odpowiedzi jest na 8 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Redukcja, silownia i dieta

Strony:  pierwsza  1  2  4  5  6  7  8   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.