Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

RTG Pluc - prosba o pomoc w interpretacji...

Akira

Wysłana - 10 lipca 2007 10:15    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Otrzymalem takie wyniki RTG pluc i bardzo wasz prosze o pomoc w intepretacji... czy ponizszy komentarz oznacza, ze wszystko jest ok :)?

"Miazsz plucny bez zageszczen. Wneki naczyniowe. Aorta prawidlowa. Serce niepowiekszone. Krazenie plucne wydolne. Katy przeponowo-zebrowe wolne".

Z gory wielkie dzieki za pomoc :)

"- E Eee Eeee Edi. To nie raaaaj ?
- A co to za raj, ktory dzis jest a jutro go nie ma"

"Pamiec innych o mnie jest moja wiara w siebie"

"Cialo jest domem mojej duszy"

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 10 lipca 2007 10:23 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 10 lipca 2007 10:23    Edytuj Cytuj
Płuca czyściutkie.

doping & zdrowie
Ekspert -

Akira

Wysłana - 10 lipca 2007 10:35    Edytuj Cytuj
Wielkie dzieki Krzykacz ) he he he na Ciebie zawsze mozna liczyc :) Mentalny sog )

W srode za tydzien mam jeszcze kardiologa (watek o denerwowaniu sie u lekarza i cisnieniu , ale mam nadzieje ze nie bede sie denerwowac )... Mieze sobie cisnienie w domu rozymi aparaami (tradycyjnym i elektronicznym na ramie) i mam cisnienie w granicach 119-129... oraz tetno 55-65 wiec jest w normie... no ale u lekraza dopada mnie stres i tetno idzie gwaltownie w gore i to cisnienie ).... no ale chyba juz nic nie wymysle w tym temacie... Powiedz mi tylko jeszcze jak mozesz czy branie magnezu obnizy troche stres i ogolnie korzystnie wplynie na uklad krazeniowy???

Mam jeszcze jedno pytanie... myslalem aby przed wizyta u kardiologa wziasc lek na obnizenie cisnienia... Zdobylem specyfik o nazwie Enarenal 10mg i mam pytanie czy takie jednorazowe wziecie leku na obnizenie cisnienia nie bedzei szkodliwe dla mojego organizmu? z tego co wiem to chyba jakbym przez jakis czas przyjmowal ten lek (powiedzmy co najmniej tydzien, dwa) to moj organizm mogby sie przyzwyczaic i wtedy moje cisnienie mogloby robic jakeis fikolki po odstawieniu tego leku ale taka jednorazowa akcja nie powinna chyba zaszkodzic??? planuuje kilka dni przed wizyta wziasc lek na probe i zobaczyc jak moj organizm zareaguje i o ile obnizylo mi sie cisnienie... planuje wziac 1/4 tabletki czyli jakies 2,5mg... o ile mozna sie spodziewac spatdku cisnienia ???

czy wziecie leku na obnizenie cisnienia moze jakos wplynac na wyniki ekg???

moj maks cisnienia spoczynkowegoto 130.. o ile moge sie spodziewac spadku p ozarzyciu leku???

Wiem ze jestem upierdliwy ale bardzo m ian ty mzalezy ) z gory wielkie dzieki za cierpliwosc i pomoc )

A moze ktos z Was byl w podobnej sytuacji i przed jakas komisja lekarska, badaniami robil podobne "fikolki" )???

jakryc ZASŁUŻONY

Wysłana - 10 lipca 2007 10:39    Edytuj Cytuj
rtg prawidłowe (nie tylko płuca czyste), samemu nie bierz żadnych leków.
ile masz lat?

Specjalista -

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 10 lipca 2007 10:50    Edytuj Cytuj
jakryc oczywiste

Akira jeśli jeszcze raz wspomnisz o przyjmowaniu leków na obniżenie ciśnienia przez wizytą u lekarza uznam, że opanowała Cię jakaś mania lub co gorszego jeszcze

doping & zdrowie
Ekspert -

Akira

Wysłana - 10 lipca 2007 10:57    Edytuj Cytuj
"nie tylko pluca czyste" ;) - he he he he te aluzje )

A tak an serio to rzeczywiscie nie tylko pluca czyste... ogolnie jestem czysty )

Co do mojego wieku to mam 26 lat... czemu odradzasz wziecie leku??? apropo masz moze jakas rade aby nie stresowac se u lekraza i miec ok cisnienie u niego ???

jakryc ZASŁUŻONY

Wysłana - 10 lipca 2007 11:01    Edytuj Cytuj
odradzam, bo od zalecania leków wydawanych na receptę jest lekarz (poczytaj sobie np. działanie i skutki uboczne leków).
a żeby się nie denerwować to melisę wypij.
jednorazowy skok ciśnienia (ze "zdenerwowania") praktycznie o niczym nie świadczy.

Specjalista -

kontrat

Wysłana - 10 czerwca 2008 15:45    Edytuj Cytuj

Dzisiaj otrzymalem wyniki RTG pluc z dziwnym opisem: zraz żyły nieparzystej, szukalem w googlach ale nie ma chyba czegos takiego, zakladam ze ta osoba miala na mysli URAZ ? A jesli tak to czy to cos powaznego ? Na zdjeciu blisko miednicy, po lewej stronie jest wieksza plama bialego pola, z tego co szukalem to chyba okolice wspomnianej zyly, mam sie tym przejmowac, czy to nic powaznego ? Umieszczam zdjecie z badan

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 12 czerwca 2008 01:09    Edytuj Cytuj
zraz żyly nieparzystej

Nie wiem ocb.

Na zdjeciu blisko miednicy, po lewej stronie jest wieksza plama bialego pola

Tzw talerze kości miednicy.
A to, że widać "nierówności" to albo źle wykonano zdjęcie, albo Ty źle stałeś / leżałeś (przekrzywiony - jedna strona uniesiona wyżej), albo masz jakąś wadę postawy.

doping & zdrowie
Ekspert -

Gosława98

Wysłana - 03 października 2008 19:22    Edytuj Cytuj
Witam,

proszę o pomoc w interpretacji zdjecia rtg pluc mojego męża.
"Pola plucne o wmozonym rysunu podścieliska. oba kąty przeponowo-zebrowe niewidoczne w calości. Wydłużony łuk aorty. wneki szersze, naczyniowe. sylwetka serca w granicach normy." Czy mamy sie czego obawiać?

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 04 października 2008 00:05    Edytuj Cytuj
Daj to zdjęcie...

doping & zdrowie
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 4 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

RTG Pluc - prosba o pomoc w interpretacji...

Strony:  pierwsza  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.