Wielkie dzieki Krzykacz

) he he he na Ciebie zawsze mozna liczyc :) Mentalny sog

)
W srode za tydzien mam jeszcze kardiologa (watek o denerwowaniu sie u lekarza i cisnieniu

, ale mam nadzieje ze nie bede sie denerwowac

)... Mieze sobie cisnienie w domu rozymi aparaami (tradycyjnym i elektronicznym na ramie) i mam cisnienie w granicach 119-129... oraz tetno 55-65 wiec jest w normie... no ale u lekraza dopada mnie stres i tetno idzie gwaltownie w gore i to cisnienie

).... no ale chyba juz nic nie wymysle w tym temacie... Powiedz mi tylko jeszcze jak mozesz czy branie magnezu obnizy troche stres i ogolnie korzystnie wplynie na uklad krazeniowy???
Mam jeszcze jedno pytanie... myslalem aby przed wizyta u kardiologa wziasc lek na obnizenie cisnienia... Zdobylem specyfik o nazwie Enarenal 10mg i mam pytanie czy takie jednorazowe wziecie leku na obnizenie cisnienia nie bedzei szkodliwe dla mojego organizmu? z tego co wiem to chyba jakbym przez jakis czas przyjmowal ten lek (powiedzmy co najmniej tydzien, dwa) to moj organizm mogby sie przyzwyczaic i wtedy moje cisnienie mogloby robic jakeis fikolki po odstawieniu tego leku ale taka jednorazowa akcja nie powinna chyba zaszkodzic??? planuuje kilka dni przed wizyta wziasc lek na probe i zobaczyc jak moj organizm zareaguje i o ile obnizylo mi sie cisnienie... planuje wziac 1/4 tabletki czyli jakies 2,5mg... o ile mozna sie spodziewac spatdku cisnienia ???
czy wziecie leku na obnizenie cisnienia moze jakos wplynac na wyniki ekg???
moj maks cisnienia spoczynkowegoto 130.. o ile moge sie spodziewac spadku p ozarzyciu leku???
Wiem ze jestem upierdliwy ale bardzo m ian ty mzalezy

) z gory wielkie dzieki za cierpliwosc i pomoc

)
A moze ktos z Was byl w podobnej sytuacji i przed jakas komisja lekarska, badaniami robil podobne "fikolki"

)???