Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

ROZWALONY METABOLIZM / dieta redukcyjna - HELP !!!!!!

kowal9891

Wysłana - 07 września 2008 08:16    Edytuj Cytuj
Jest mi za***iscie niedobrze- mam kuzwa za swojeMoje nowe postanowienia:
- zero fast foodow do odwolania
- o slodyczy (najwyzej od czasu do czasu gorzka czekolada lub zbozowy batonik)
- koniec z pepsi light !!! definitywny i na zawsze
- kurczaczki z kfc niech odlatuja bo ich wiecej nie tknę
- zero jedzenia po 20 .

a ja Ci dam rade, musisz zrobić to stopniowo, nie wierze żebyś żuciła to wszystko na raz, bo prędzej czy później znowu Cie dopadnie szał jedzenia, lepiej zrób to powoli a systematycznie, no najpierw nie pije gazowanych napoi, po jakimś czasie nie jestm fast foodów a jeszcze pozniej ograniczam aż wkońcu rzucam słodkie żarcie, zacznij od słodzenia , poprostu nie słodz i stopniowo wszystko Ci poleci z diety, nie zapomnij nabierząco zastępować tych posiłków pełno wartościowymi o których pisaliśmy Ci po 1000 kroć

@LeX

Wysłana - 07 września 2008 08:30    Edytuj Cytuj
kowal- może i masz rację, jednak dla mnie rezygnacja z pepsi i fast foodow nie bedzie strasznym wyrzeczeniem. Gorzej bedzie ze slodyczami. Poki co narazie postaram sie wogole nie jesc nic slodkiego a jak nie bede mogla wytrzymac to kupie zamiast czekolady batona zbozowego lub cos co nie ma tylko pustych kcal.

Hihihehe

Wysłana - 07 września 2008 08:35    Edytuj Cytuj
Na slodycze czasem wystarczy suplementacja chromem.

@LeX

Wysłana - 07 września 2008 08:38    Edytuj Cytuj
Hihihehe- probowalam juz z chromem, nic z tego

kowal9891

Wysłana - 07 września 2008 08:39    Edytuj Cytuj
baton mars czy baton zbożowy dla mnie to, to samo, jednak uważam że nie musisz być na tak ścisłej diecie, może poprostu łatwiej Ci będzie robić małe, powtarzam małe odstępstawa od diety np w sobote lub niedziele, pod słowem małe np. kryje się wypad z kimś na kawke i jakieś ciastko, teraz musisz skupić się żeby być zdrowa, robiłaś morfologie i badanie moczu?? jak nie to spadaj czym prędzej, może masz anemie albo inne świństwo, np. kobieta która jest chuda nie jest atrakcyjna ;/ a tym bardziej taka która nie może mieć dzieci, pomyśl o tym bo możesz później żałować nie których decyzji, wejdz jak najszybciej na diete okolo 2000kcal żadnego zwiekszania o 100 bo to za długo trwa a Ty nie masz za dużo czasu, nie jest trudne sobie gotować, a uwierz że taki styl życia zaraża innych, ja dzięki swojemu odchyłowi na głowie zaraziłem dietą całą rodzinke ;] i teraz już wszyscy jedzą owsiane rano xD

@LeX

Wysłana - 07 września 2008 08:44    Edytuj Cytuj
Skad ja to znam najpierw zdrowym odzywianiem zarazilam mame a potem cala rodzinę
Hmmm w sumie pomysl z jedzeniem czegos slodkiego np. w weekend to dobry pomysl. Bo predzej czy pozniej i tak bym cos zjadla a tak to chociaz bedzie zaplanowane i bez szalenstw

kowal9891

Wysłana - 07 września 2008 08:50    Edytuj Cytuj
dokładnie tak :) chodzi o to żebyś kontrolowała to co robisz, wtedy nie masz wyrzutów sumienia, po zjedzeniu i nie jesz więcej ze złości i przygnębienia, jesli masz zaplanowane że w sobote robisz wypad do ulubionej restauracji na kawe i loda czy cos tam innego to wiesz że możesz sobie na to pozwolić, pamiętaj jesteśmy tylko ludzmi a nie maszynami, wszystko jest nam potrzebne i ta odrobina przyjemności, ale najważniejsze jest to żebyś miała ten schemat i nie wychodziła za niego, Gwarantuje że wciągniesz się po tygodniu czasu i będziesz zadowolona z życia, miną napady obżarstwa bo poprostu będziesz dostarczać systematycznie posiłki co 2,5 - 3 godziny mogę Ci powiedzieć że to wystarcza bo ja np robie sobie jedzonko sam, i kiedy minie już 1,5 godzny muszę zabrać się za robote następnego, efekt jest taki że zabija mi to czas strasznie i wydaje mi się że ciągle jem a tak nei jest jem 5-6 posiłków ;) czasem jak mam wyjście robie sobie na wieczór na następny dzień i po kłopocie

@LeX

Wysłana - 07 września 2008 08:58    Edytuj Cytuj
kowal- prawda,mi przygotowanie jedzenia tez zabiera sporo czasu ale jakos sie tym nie przejmuje
Dzięki za pomoc

kowal9891

Wysłana - 07 września 2008 09:03    Edytuj Cytuj
nie dziękuj tylko zrób to :) a później zgadamy się na jakiś browar haha z karczkiem z grilla xD mam nadzieje że Ci pomagamy, bo tylko dlatego tu piszę, zawsze jedna osoba więcej która będzie zdrowa :P i propagowała NASZ rodzinny sfd styl życia :)
Pozdrawiam

mimi-mimi

Wysłana - 07 września 2008 10:39    Edytuj Cytuj
nie jestem expertem, ale wydaje mi sie, ze wiem co ci dolega. Otoz goni Cię efekt jojo i to z efektem kuli śnieznej. A wiesz na czym on polega? Na tym, ze masz organizm zmeczony reaguje znacznie bardziej zmysłowo (masz lepszy wech i smak) na słodkie i tłuste, a to po to by zgromadzic jak najwięcej tłuszczu w jak najkrótszym czasie. Stad te twixy, kurczaki, cole itd. nie chcesz sie roztyc? Ja mowie powaznie, bo niedlugo moze do tego dojsc, jak te wybryki zmienia sie w codzienny nalog. To zacznij słuchać co mówia specjlisci z tego forum, bo bez wzgledu na to, ze nie nie jest to zgodnie z obiegowymi mitami o jedzeniu maja racje i pomogli wielu osobom. pozdrawiam

Odpowiedzi jest na 47 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ROZWALONY METABOLIZM / dieta redukcyjna - HELP !!!!!!

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.