Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

ROZWALONY METABOLIZM / dieta redukcyjna - HELP !!!!!!

Szklanka86

Wysłana - 11 września 2008 09:49    Edytuj Cytuj
Oczywiście, że lepsze....
ale skoro lubi serki homo to nie ma powodu aby z nich rezygnować. Dieta to nie ma być męczarnia, będzie jadła to co jej smakuje jest mniejsze pradopodobieństwo, ze nie wróci do starcyh nawyków zywieniowych.

A co do homo: podałam wyżej btw naturalnego homo, który mozna kupić w kazdym większym markecie- bez dodatku cukru, owoców... itd.itd. Super btw.

A co do tych jajek- to można się kłócić- jak pewnie wiesz łączenie węglowoanów i tłuszczy nie sprzyja redukowaniu wagi, dodając żółko do płatków robimy to...

radosuaf

Wysłana - 11 września 2008 10:00    Edytuj Cytuj
A co do tych jajek- to można się kłócić- jak pewnie wiesz łączenie węglowoanów i tłuszczy nie sprzyja redukowaniu wagi, dodając żółko do płatków robimy to...

Mit...
"for the most part, studies where protein is adequate (or at least close to it), varying carbs and fats within the context of an identical caloric intake tends to have a minimal overall effect. What effect is occasionally seen tends to be small and highly variable (some subjects do better with one diet than another but there's no consistent advantage). With the possible exception of extreme conditions (folks looking for super-leanness or folks who are super-obese), caloric intake is the greater determinant of results than the macronutrient composition."

http://bodyrecomposition.com/Articles/calorieacalorie.html

Chodzi o to, żeby unikać wyrzutów insuliny do krwi - jeśli płatki są górskie i nie gotowane (mogą być nawet na chwilę zalane wrzątkiem, chociaż ja je wcinam na surowo w omlecie), ww rozkładają się powoli i nie ma problemu.

mimi-mimi

Wysłana - 11 września 2008 10:14    Edytuj Cytuj
znowu się wtracę, moim zdaniem to dobrze, że zaczyna zastanawiać się czym się odżywiać. A po drugie w jej przypadku to nie wystarczy sie zdrowo odzywiać i ruszać, bo jest bardzo szczupła. ja odzywiam się zdrowo, cwiczę i ogólnie dość duzo mam ruchu, co prawda nie tyję i nie mam problemow z waga, ale nawet jak sie dość mocno ograniczam (dla mnie to np, 1300 i sport) to i tak moja minimalna waga to 60-61 kg, a mniej nigdy nie zeszło. Gdybym chciała zejść poniżej to musiałabym mieć diete głodówkową, więc staram się jakoś zaakceptować tą wagę i wymodelować trochę sylwetkę ćwiczeniami. Co do jedzenia, @lex to zauważyłam postęp, brawo.

zluo

Wysłana - 11 września 2008 10:34    Edytuj  Cytuj
A ja znam taką, co na sniadanie nie je nic, na obiad wrzuca jajecznice na polowie kostki masla :D z jakimis tlustymi wedlinami, do tego zapiekanki; na kolacje paczke ptasiego mleczka... Ostatnio ogranicza słodycze, bo jej krosty wyskakują :DDD Waży jakieś 50kg. Mimo braku jakiejkolwiek aktywności fizycznej nadal jest b.sprawna fizycznie, czym się okazjonalnie popisuje ;p

Do tego nie jest pierwszej młodości ;]

Dziewczyny widze, że ciężko się wam pogodzić z własną genetyką. Albo będziecie wyglądać tak, jak "bozia" nakazała, albo czas na rozsądną, zdrową dietę. Ze względu na hormony i kilka innych spraw najlepszą opcją dla was będzie CKD. W zaprzyjaźnionym (mam nadzieje) dziale progress jest dyskusja na temat CKD dla kobiet, polecam.

Do tego ZAPLANOWANA aktywność fizyczna conajmniej 3x w tygodniu i zapewniam, że przeskoczycie swoje granice genetyczne.

dieta tez trening - musi bolec.

@LeX

Wysłana - 11 września 2008 10:40    Edytuj Cytuj
szklanka- fajnie, ze wlaczylas sie do dyskusji Czytajac Twoje wypowiedzi poczulam ulge. Nie chce do konca zycia zywic sie wylacznie jajkami, chudym miesem, warzywami i twarogiem. Sa to jedne z wazniejszych produktow w diecie jednak nie chce popadac w przesade i jesc rowniez to co lubie. Wiem juz jak powinny wygladac moje posilki, ze kazdy bez wyjatku powinien zaw. bialka,tluszcze,wegle i ze jablko to nie posilek Zastosuje wiekszosc rad z tego forum, wiele sie tutaj nauczylam i bardzo sie ciesze ze tu trafilam.
Szklanka- jest tak jak napisalas. Jesli bede rezygnowac ze wszystkiego co lubie, mam na mysli np. ten serek homo(nie jem tych z cukrem-tylko naturalne) czy pieczywo ryzowe to rzuce sie wkoncu na taka czekolade.
Nie mam zamiaru jednak zaczac jesc tak jak kiedyś. Co to, to nie. Z reguly ludzie w moim wieku nie patrza na to co jedza,zapychaja sie smieciowym jedzeniem. Ja przyzwyczailam sie juz przez diety do zdrowego jedzenia i to nie jest dla mnie problemem. Moge spokojnie nie jesc bialego chleba, ziemniakow makaronu . Jednak sa pewne produkty t.j slodycze ktorych sobie odmowic nie potrafie. Uwazam jednak ze moge od czasu do czasu pozwolic sobie na batonika czy loda bez wyrzutow sumienia wkoncu tez chcialabym miec troche przyjemnosci Nie mowie ze jedzenie ktore spozywam jest niedobre ale taki skok w bok od czasu do czasu tez jest potrzebny.

Zmieniony przez - @LeX w dniu 2008-09-11 10:41:17

Zmieniony przez - @LeX w dniu 2008-09-11 10:42:06

radosuaf

Wysłana - 11 września 2008 10:56    Edytuj Cytuj
@LEX, ja potrafię w ciągu tygodnia obrócić kilka kubełków lodów (w moim blogu widać, jak się "wzorowo" odżywiam ). My Cię chcemy nauczyć modelowego podejścia i wyrobić właściwe nawyki, a jak już zorientujesz się jak to działa i na co możesz sobie pozwolić, hulaj dusza .

Aha, makaron razowy to samo zdrowie .

mimi-mimi

Wysłana - 11 września 2008 11:00    Edytuj Cytuj
zluo czy chodzi o cykliczne kalkulacje weglowodanami? Bo zrobiłeś mi nadzieję, że może zejdę poniżej 60kg, a od 17 roku zycia nigdy mi sie to nie udało.

radosuaf

Wysłana - 11 września 2008 11:04    Edytuj Cytuj
CKD to dieta ketogeniczna.

mimi-mimi

Wysłana - 11 września 2008 11:05    Edytuj Cytuj
oj to bede musiała poczytac dokładnie, bo na razie mam chaos o tej ketogenezie.

obliques SZEFOWA

Wysłana - 11 września 2008 11:09    Edytuj Cytuj
Acha, obiecanki cacanki na jedno wychodzi, nie ma znaczenia jaka sie diete stosuje, ponizej pewnych granic zejsc jest trudno, a wraca sie szybko, zwlaszcza po tak drastycznych dietach. Badania wykazuja bardzo porownywalny poziom chudniecia na wszytskich znanych dietach, z tym ze sa duze roznice w ilosci ludzi, ktorzy sa w stanie wytrzymac na danej diecie potrzebna ilosc czasu.

"Na diecie najszybciej traci sie cierpliwość"
Trening z pilka [http://www.sfd.pl/-t438773.html]
w ciazy [ http://www.sfd.pl/-t451674.html]
pytania? [http://www.sfd.pl/-t585708.html]
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 47 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ROZWALONY METABOLIZM / dieta redukcyjna - HELP !!!!!!

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47    ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.