uwagi nie były złosliwe, ale skoro tak uważasz to rób to co robisz obecnie, a jesli obawiasz sie złosliwych uwag to nie zakładaj tematów i nie prowokuj złosliwych wypowiedzi, nigdy nie mozesz miec pewnosci że usłyszysz to co chcesz usłyszec i ze nie bedzie uwag zlosliwych albo chcesz cos zmienic- zakladasz temat, pytasz , wyciagasz wnioski, ukladasz diete , ksztalcisz sie czytajac inne tematy (zw. podwieszone)i działasz albo robisz to co obecnie a wowczas nie widze sensu tego typu tematow i pytan skoro boisz sie krytyki i skoro nie bardzo chcesz sie zastosowac do porad, mysle ze majac problemy z tarczyca powinnas pojsc do lekarza to tyle ode mnie, mam inne problemy niz twój metabolizm (moj podkreca niesamowicie zielona herbata, a o czerwonej czytalam kiedys ze wypłukuje potas-nie wiem czy to prawda ), wracam do pracy,
pozdrwiam
1220862655000
kowal9891
Wysłana - 08 września 2008 10:33
monika spokojnie :) lepiej niech pyta niż ma jeść jakieś badziewia, ale fakt mogła byś poczytać więcej forum tu wszystko jest a w razie potrzeby dopiero pytać dziękuje za soga
1220862815000
@LeX
Wysłana - 08 września 2008 10:38
Słow krytyki sie nie obawiam , gdyby tak było to raz - nie zakladalabym tu zadnego tematu bo wiem ze musze duzo zmienic w swoim dotychczasowym jadlospisie i bez tego sie nie obędzie a dwa to czytam pozostale watki. Amen.
1220863120000
@LeX
Wysłana - 08 września 2008 10:39
kowal- ty masz 19 lat? hehe nie spodziwałam się jestem rok starsza
1220863165000
kowal9891
Wysłana - 08 września 2008 10:45
heh a no 19 :P hm może lepiej piszmy na na gg albo coś bo widzę że są tu osoby dość nerwowe, nie dziwię im się :P sam się na Ciebie wkurzam :P no ale jak widzę że coś trafia do Ciebie to poprostu mam ochote odpisywać
1220863558000
ellis ZASŁUŻONY
Wysłana - 08 września 2008 10:57
owoce powinno się jeść ze względu na węglowodany proste rano lub po treningu ja ograniczam się tylko do rana do owsianki czy omlecika, po za tym po ww, prostych chce się jeszcze więcej jeść więc na pewno nie je się ich na wieczór
Po spożyciu produktów zbożowych np: chleba, również we krwi pojawiają się cukry proste, wzrost glikemii zazwyczaj jest bardziej istotny, co prowadzi do znacznego wyrzutu insuliny, a wynika to z tego, że produkty zbożowe w porównaniu do owoców zazwyczaj mają wyższy indeks i ładunek glikemiczny. Poza tym owoce mają niską gęstość energetyczną i wysoki indeks sytości, dlatego nie bardzo rozumiem, takie zalecenie, że owoce należy spożywać tylko rano i po treningu, tym bardziej skoro takie ograniczenie nie jest nakładane na produkty zbożowe...
Zmieniony przez - ellis w dniu 2008-09-08 11:06:10
1220864270000
kowal9891
Wysłana - 08 września 2008 11:09
Po spożyciu produktów zbożowych np: chleba ciekawe o jakim chlebie mówisz po za tym ja wcale jej nie proponuje żeby jadła chleb, ale musi pewnie w racy też coś jeść a że nie może jeść pełno wartościowych posiłków taki jak kasza ryż brązowy niech je chleb pełnoziarnisty , również we krwi pojawiają się cukry proste, zazwyczaj w sposób bardziej gwałtowny, co prowadzi do bardziej znacznego wyrzutu insuliny, a wynika to z tego, że produkty zbożowe zazwyczaj mają wyższy indeks i ładunek glikemiczny. Przepraszam bardzo ale owsiane z rana z bananem można śmiało jeść raz że rano można dostarczać różnych węgli i prostych i złożonych dwa że po takich dostarczonych węgli sytość jest bardzo duża a trzy że ona wchodzi na inny tryb spożywania posiłków i jeśli nie wczytałeś się w jej historie nie zabieraj głosu Poza tym owoce mają niską gęstość energetyczną i wysoki indeks sytości, dlatego nie bardzo rozumiem, takie zalecenie, że owoce należy spożywać tylko rano i po treningu, tym bardziej skoro takie ograniczenie nie jest nakładane na produkty zbożowe... a no z tego powodu że w owocach jest fruktoza - węgle proste które właśnie prowadzą do dużego wyrzutu insuliny i energia jest dostarczona szybko ale i szybko się kończy, jeżeli jesz owoce zamiast węgli złożonych to życzę radości z życia, następna kwestia to spożywanie ich po treningu ja tam i tak ich nie jem po treningu tylko przychodze i i jem biały ryż lub makaron ale jak zje do 30 min po wysiłku to nic się nie stanie i dostarczy w pierwszej kolejności węgli po stratach treningowych
1220864973000
kowal9891
Wysłana - 08 września 2008 11:12
a wracając jeszcze o dodawanie owoców do owsianych czy omleta jest to duża kwestia smaku, mi lepiej smakuje owsianka z bananem.