Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

ROZCIĄGANIE - dotknięcie pełną dłonia podłogi

NISu

Wysłana - 16 czerwca 2009 20:36    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam,
Mam zamiar osiągnąć cel, którym jest dotknięcie pełną dłonią do podłogi, nie jest to łatwe w moim przypadku gdyż jestem dość drewniany :P mam problemy z dotknięciem palcami stóp...

Tu nachodzi moje pytanie:
Jake ćwiczenia powinienem wykonywać by wystarczająco się rozciągnąć i dotknąć rękoma podłogi?

Czy wystarczy parę razy dziennie po prostu próbować sięgnąć czy trzeba też inne partie rozciągać jednocześnie?

Dzięki za wszystko odpowiedzi i porady :)

Hip-hop Fan

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 czerwca 2009 21:03 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł
Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

HutnikNH

Wysłana - 16 czerwca 2009 21:03    Edytuj Cytuj
Ja sie rozciagam co 2 dzien i jest to wystarczajace wczesniej mi brakowalo jakies 20 cm do ziemi i chwila czasu uplynelo zanim byl widoczny progress.teraz po 10 min rozgrzewki normalnie dotykam ziemi . Bez rozgrzewki jakies 3-5 cm nad ziemia . Sklony do nog w stojce . siedzac na posladkach na ziemi w rozkroku i przy zlaczonych nogach jest cala masa cwiczen .DObrym cwiczeniem jest takze polozyc sie na brzuchu nogi wyprosowane i rece pod aktem 90 stopni wkladasz pod brode jak boli znaczy ze dziala :) Polecam wyszukiwarke .

Wychowany na Polskiej ziemi mych korzeni sie nie wypre

[http://www.sfd.pl/Moje_Skromna_Domowa_Si%C5%82ownia-t754975-s3.html#post11]

grzechmek

Wysłana - 16 czerwca 2009 21:06    Edytuj Cytuj
Pamiętaj przed rozciąganiem musowo rozgrzewka, 5min truchtu skipy przysiady wymachy nóg albo skakanka bez tego bardzo łatwo o kontuzję, rozciągaj się najlepiej po treningu albo w dni nietreningowe po lekkiej rozgrzewce

mobin2x

Wysłana - 17 czerwca 2009 22:59    Edytuj Cytuj
po czytaj sobie tu... http://www.kulturystyka.pl/atlas/
tam masz ćwiczenia do STRETCHING

czemon

Wysłana - 18 czerwca 2009 21:11    Edytuj Cytuj
pierwsze słsyze zeby dla kogos było problemem wogóle dotknięcie podłogi ,, nigdy sie nie rozciągałem a bez rozgrzewki na lajcie całe dłonie połoze na ziemi i se taK moge trzymAć i trzymać :D głowa kolan tez :D

2 kroki w przód jeden w tył i tak do usranej śmierci

Kolak333

Wysłana - 18 czerwca 2009 22:06    Edytuj Cytuj
Jesli chodzi o rozciaganie to jesli juz zaczynasz to nieograniczaj sie tylko do tego celu. Idz o krok dalej i próboj róznych wariantów. Tylko tak jak popzrednicy mowia to niezapominaj o solidnej rozgrzewce sam wiem co to znaczy bolesnie nadciagnienieta pachwina i inne urazy. Pozdro

NISu

Wysłana - 18 czerwca 2009 22:47    Edytuj Cytuj
No jakoś ja mam problemy ... :P
Od 2 dni jadę z rozciąganiem i dużych efektów nie ma , ale da radę.
Rozgrzewkę oczywiście robię i rozciągam jednocześnie też inne części (jw.)

Dzięki za odp. jak by ktoś miał jakiś magiczny sposób to niech pisze

Hip-hop Fan

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ROZCIĄGANIE - dotknięcie pełną dłonia podłogi

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.