Wysłana - 21 sierpnia 2007 12:31 Przeniesiony przez everr z działu 'Trening Extra'.
Sprawdź ile procent masz tłuszczu
Witam, otóż mój trening całego ciałą jest podzielony na 2 dni, z tym, że wśród tygodnia robię na przemian górną partie (klatka, plecy, grzbiet, ramiona, przedramiona, biceps, triceps, brzuch ...) i drugi dzień dolne partie (uda, łydki, ogólnie całego nogi) , weekend regeneracja
(trochę to źle wygląda, będe musiał podzielić to na 3-4 etapy bo wysiadam)
Otóż problem mam taki, że gdy już skończe ćwiczyć klate, bary itp. i pod koniec chcę pracować nad bicepsami, tricepsami, nie mam wtedy już siły ugiąć rąk :/ a dziś cholernie bolą mnie łapy.
PS. (czy to normalne, że po ćwiczeniach częsą mi się ręce tak, że nie mam nad nimi pełnej władzy ? np. nie mogłem utrzymać łyżki od zupy, którą wylewałem :] )
Zmieniony przez - dono loco w dniu 2007-08-21 12:33:26
jak priorytet na ręce to tak możesz: 1.Klatka+przód i bok barków 2.Plecy+tył barków 3.Nogi 4.Biceps+triceps
np. pon -1 wt-2 czw-3 i pt-4
priorytet na całe ciało ;] nie tylko ręce W sumie twój plan mi się podobam jest OK i zacznę go wykorzystywać od jutra.
dzięki !
1187811106000
Gwjazdor
Wysłana - 22 sierpnia 2007 22:16
Może: 1. Klatka, plecy, brzuch , kark klatka i plecy na jednym treningu? zajedziesz sie chlopaku zajedziesz... 2. regeneracja 3. ramiona, przedramiona, biceps/triceps ramiona rozumiem barki? jakbys wywalil byloby jeszcze w miarę.. ale i tak podzial glupi poza tym napiales ze chcesz 5 dniowy a rozpisales 3 dniowy 4. regeneracja 5. uda, łydki ... 6. regeneracja 7 regeneracja
zależy też od planu treninowego ja tak cwicze np i jest dobrze.. ale jak nie to proponuj zamienic biceps z tricepsem i zamienic plecy+triceps z barkami (chodzi o dni)
Ulubieńcy - Wikibokser, ten od Yiu-Tubitsu, Sensei(99999), Jarzyn, Jaguar.
Specjalista -
1187895317000
dono loco
Wysłana - 24 sierpnia 2007 10:56
Poukładałem to w całość:
poniedziałek: klatka + biceps + przedramię, środa: brzuch + całe nogi czwartek: plecy + triceps piątek: barki + kark // lub przedramię z poniedziałku wrzucić też tutaj, bo przy bicepsach ten mięsień też pracuje
co o tym sądzicie ?
Zmieniony przez - dono loco w dniu 2007-08-24 11:01:01