Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Rękawice bokserskie do 200zł jakie wybrać?

Montana91

Wysłana - 16 stycznia 2010 22:22    Edytuj

Sprawdź swoje BMI

Siemka
Jakie wybrać rękawice w cenie ok. 200zł? Najbardziej znam firmę Everlat ze względu na Andrzeja Gołotę. Czy to oni robią najlepsze rękawice?

Zadam parę pytań w podpunktach:
1. Zauważyłem, że są rękawice na rzep i takie sznurowane jedyna różnica jaką zauważam to taka, że te sznurowane musiałby mi chyba ktoś wiązać. Które są lepsze?
2. Przed walką Pacquiao - Mayweather jr mówiono, że jeśli bokserzy użyją rękawic 12oz to znacznie zwiększy to szansę na nokaut. Czy różnica w wadze między 10oz a 12oz jest tak duża, że w tamtych drugich łatwiej znokautować przeciwnika?
3. Chyba moje najważniejsze pytanie. Skoro oznaczenie oz to waga w uncjach a nie rozmiar to jak mam dobrać odpowiedni rozmiar? Wydaje mi się, że mam niewielką dłoń jeśli chodzi o moje wymiary to są następujące: Wzrost:170cm Waga:60kg więc teoretycznie powinienem wybrać 10oz lub 12oz.
4. Do rękawic będę potrzebował owijek. Dopiero zaczynam treningi są one potrzebne, żeby nie nabawić się kontuzji tak? Trzeba więc chyba sztywno obwiązać nimi rękę, żeby po zawiązaniu była nieruchoma dobrze rozumiem?

Jeśli możecie to wklejajcie linki do aukcji lub do sklepów każdą propozycję rozważę, wybierzemy razem coś fajnego

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 stycznia 2010 22:37 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Balboa5

Wysłana - 16 stycznia 2010 22:37    Edytuj
Tu powinieneś zadać pytanie odnosnie rekawic:
http://www.sfd.pl/sprz%C4%99t_treningowy%3A_R%C4%98KAWICE_BOKSERSKIE__pytania_tylko_tutaj_%21-t479097.html

Rozjerzyj sie rownież za rekawicami firmy "Masters"

A co do pytań to:

1.Lepsze są na rzepy ponieważ można samemu sobie z nimi mozna "poradzić" i nie trzeba ciagle do trenera latać
2.Nie jest to aż taka rożnica ktora mogla by zaważyć na losach walki chyba że ktoś w ogole nie ma kondycji a walka trwa 12 rund
3.Weź 10oz
4.Dobrze rozumiesz. Najważniejsze to usztywinić nadgarstek i owinać kostki (czyli to czym bedzie sie uderzało)

Mam nadzieje, ze pomogłem

Zmieniony przez - Balboa5 w dniu 2010-01-16 22:39:04

SFD Fight Club & Uderzane

WISŁA KRAKÓW
"Chuligańskie życie przemocy świat wal mocno w morde bedziesz coś wart"
Znawca -

szary90

Wysłana - 16 stycznia 2010 23:07    Edytuj
1.tak samo jw uwazam ze na rzepy sa praktyczniejsze ;]
2. nie stawiasz raczej duzej uwagi na ko trenujac wiec to nie ma znaczenia
3. jesli masz mozliwosc poprostu przymierz oba warianty i zobaczysz w jakich lepiej sie czujesz , u mnie na sekcji tylko ja mam 10 reszta ma 12 ale jak przymierzalem rekawice ok kolegi 12 nie bylo roznicy w rozmiarze , o to sie nie marw nie wydaje mi sie zebys mial az tak mala dlon zeby rekawice byly zaduze . Postaraj sie kupic rekawice z naturalnej skory tak zeby przepuszczaly powietrze odradzam syntetyczne tworzywa z takiej racji ze z czasem zaczniesz narzekac na smrod ;D
4. co do owijek to skup sie ^^ tak , sa potrzebne zeby nie nabawic sie kontuzji nadgastka , nie powybijac palcow/palcy (nie jestem humanista ;p) ochraniaja kostki przed otarciami a poza tym maja zastosowanie czystko higieniczne ;D owijki najlepiej kup mozliwie najdluzsze jakie dostaniesz , nie wiaz tak zupelnie mocno zeby se doplywu krwi nie odiciac ;p ale czym dluzsze tym lepsze mozna dokladnie wszystko usztywnic jak trzeba ;]
5.jesli moglbym cos polecic , takie moje male skromne zdanie http://www.allegro.pl/item888469780_rekawice_bokserskie_air_maxx_dragon_wys_0zl.html te sa przyzwoite , nie sugeruj sie tym w 100 % to jest tylko moje zdanie mozesz je rozwazyc ;]

jak milo ze ktos nareszcie zadaje konkretne pytania i nie uczy sie sw z youtube ;]

pozdro

Zmieniony przez - szary90 w dniu 2010-01-16 23:15:33

" a w oczach tryskających męstwem, krył każdy zimną grozę..."

Opeth

Wysłana - 16 stycznia 2010 23:24    Edytuj
1.rzepy
2.roznica to ok 350g(moge sie mylic)
3.10oz
4.Zawiazac sztywno, ale tak zeby Ci krew doplywala do palcow
Co do rękawic, wziąlbym jakieś everlasty, adidasy, lonsdale ew. masters

Ogień w pięściach, garda chroni skronie.

Montana91

Wysłana - 17 stycznia 2010 00:39    Edytuj
Bardzo podobają mi się te rękawice http://allegro.pl/item862304516_rekawice_bokserskie_skora_raja_boxing_gratis.html jak również i te http://massport.pl/index.php?products=product&prod_id=189

Wyglądają naprawdę porządnie i na forum są o nich dobre opinie. Tylko pytanie czy warto kupować taki sprzęt kiedy dopiero zaczynam przygodę z tym sportem? Nie wiem jak z żywotnością takiego sprzętu ale w innych tematach pisali, że szkoda dobrych drogich rękawic do obijania worka.

Opeth sprawdziłem i 1 uncja to ok. 28 gramów więc różnica nie jest tak wielka myślę, że nawet jej się nie odczuwa.

Mam jeszcze parę pytań:
1. Znalazłem takie owijki http://allegro.pl/item859895305_tasmy_owijki_bandaze_lonsdale_4_5m_sklep_markowo.html
Mają 4,5 metra, kojarzę firmę lonsdale nie wiem jak z jakością ich produktów ale te owijki chyba dadzą radę?
2. Gdyby rękawice, które zamówić okazały się trochę za duże to dłuższymi owijkami można chyba zniwelować tą niedogodność? Gdy kupię owijki 4,5 metra to mam większe pole manewru, niż np. z długością 3 metry.
3. Zauważyłem również, że są rękawice zarówno sparingowe jak i przyrządowe. te przyrządowe mają jak najlepiej amortyzować uderzenia i służą do treningu na worku i łapach. Zastanawiam się które wybrać wybrałbym te przyrządowe ale chcę posparować troszkę z bratem, który uczęszcza na muay thai no i chyba w klubach praktycznie wszyscy trenują na worku w zwykłych rękawicach, w których także mają sparingi choć co do tego mogę się mylić. Proste pytanie które wybrać?

OloKK www.olokk.pl

Wysłana - 17 stycznia 2010 02:13    Edytuj
Sogi poszły

Raja to dobra firma, ale faktycznie może lepiej zainteresować się na początek rodzimymi Mastersami?
Jesteś chudy, więc 10 będą ok. Sam mam 10 a ważę 30kg więcej. Chociaż planuję przy okazji kupić 12, bo te są czasem trochę za twarde.

1. Dadzą radę.
2. Rękawice są raczej uniwersalne. Cięższe z reguły większe, ale fakt, że owijki powiększają Ci tą dłoń
3. Sparingowe wybierz.
Przyrządowe są własnie do bicia w worek.
W klubach ci, którzy dłużej trenują mają po dwie pary

OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie

ZAPRASZAM NA MOJE PORTFOLIO: [http://olokk.pl]
Specjalista -

szary90

Wysłana - 17 stycznia 2010 09:20    Edytuj

1.o jakosc owijek sie nie martw musialy byc nie wiem jak*****owe zebys zalowal zakupu
2.jw rekawice sa raczej uniwersalne i nie beda ci za duze nie boj sie , kup sobie 10 bedzie ok
3.normalne rekawice sparingowe . czasem robia tez tak ze kupuja normalne rekawice , a kiedy sa juz bardzo rozbite kupuja nowe a starych uzywaja jako przyrzadowki ;]

Czemu brata nie zapytasz o te wszystkie rzecz? ;]
;p

" a w oczach tryskających męstwem, krył każdy zimną grozę..."

Pikus0700

Wysłana - 17 stycznia 2010 10:55    Edytuj
dołóz troszke kasy i kup twinsy . Z doświadczenia wiem że te polskie marki i pseudo inne marki sie nie opłaca gdyż aby w nich pocwiczyc tyle co w twinsach byś musiał ze 4 pary kupić:)

Przegląd tygodnia | Temat zamknięty

Rękawice bokserskie do 200zł jakie wybrać?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.