tubart wpisal nawet za Ciebie w wyszukiwarke ... zadaj sobie minimum trudu i przeczytaj chociaz pierwsze 5 tematow ... bo pozniej napiszesz zeby ktos jeszcze za Ciebie na silke poszedl
chodzi mi o cały plan z priorytetem na barki , a nie sam trening na barki, nie dawajcie mi tych linków bo to juz czytałem, cho dzi mi o cały plan. ile razy barki walić wtyg. 1 czy 2?? jak rozplanować treningi na inne partie mięśni i jak intensywnie ćwiczyć je żeby sie nie przetrenować?? Niech ktos kto sie zna odp.
no dobra, wiec bede wspanialomyslny i napisze Ci jak ja robie - poczytalem troche z roznych zrodel ale glownie opieralem sie na doswiadczeniach i obserwacjach - ten plan dziala na mnie bardzo dobrze (zawsze mialem problem z barkami a teraz sa jedna z moim mocniejszych grup):
bary robie 2 razy w tygodniu: wtorek i piatek
wtorek wyciskanie sztangielek na minimalnym skosie (ok 80stopni) 4 serie 12-10-8-8 wznosy bokami 4 serie 12-12-12-10 wznosy w opadzie na tylni akton (takie jak robi Ronnie Coleman - nie na boki tylko troche do tylu) 4 serie 12-12-12-12
piatek unoszenie reki trzymajac linke wyciagu dolnego lub wznosy bokami 3 serie 12-10-8 wznosy w opadzie (tak jak we wtorek) 3 serie 12-12-12 szrugsy ze sztanga 4 serie 15-12-10-10
a co do innych partii to moj rozklad tygodniowy wyglada nastepujaco:
poniedzialek klata, nogi
wtorek bary, triceps
czwartek plecy, biceps
piatek klata, barki
Zmieniony przez - MotoManiak w dniu 2007-03-06 19:49:57
Jak człowiek wygra to dopiero ma coś z życia, naprawdę czuje jak wariuje w żyłach krew moje foty 12.2006 [http://www.sfd.pl/temat317825]