Witajcie mam pewien problem jeśli chodzi o wybór odżywki białkowej. Nie wiem co oznaczają niektóre oznaczenia np. 82 czy 62 lub WPC 60%, WPI 80%. kto pomoże laikowi dostanie soga i protekcje
wpi = whey protein izolat 95 % = czyli 95 g białka serwatkowego na 100g nie posiada laktozy a jezeli ona jest to w minimalnych iolościach (zależy od producenta) wpc = whey protein koncentrat 80 %= 80g białka serwatkowego 100g laktoza ok. 5% ( zależy od producenta)
Zmieniony przez - _=WaFeL=_ w dniu 2004-07-31 14:35:52
Na początku treningów... zrób sobie badanie krwi i kału.. wtedy przekonasz sie czy trening masz we krwi czy w dupie... _# SFD F!GHT CLUB #_
dudek wpi lepsze ale nie dla nas....niezauwazymy różnicy co innego zawodnicy przygotowujący sie do zawodów ale dla nas standardowych "pakerów" cena/jakość lepiej wychodzi WPC
Na początku treningów... zrób sobie badanie krwi i kału.. wtedy przekonasz sie czy trening masz we krwi czy w dupie... _# SFD F!GHT CLUB #_
1091277825000
DUDEK
Wysłana - 31 lipca 2004 14:49
Dobra poszło zamowienie już . Kupiłem Kreatyne 300g Vitalmaxa i 750g Whey protein 82 też Vitalmaxa
ja tylko dodam że wartości dotyczą suchej masy. No i jeszcze nie należy zapominać o tym że WPI ma działanie anaboliczna (które nie występuje w przypadku białek o BV poniżej 125, ergo w przypadku WPC)
wspomagające przyrost mieśni, w dużym uproszczeniu. Przy stosowaniu białek o wysokim BV urośnie ci więcej i bardziej ;) niż po białkach o niskim BV mimo, że białka zjadłeś tyle samo. Jest to tzw. efekt beczki (zaraz go wyjaśnię tylko musze painta odpalić )
On też może być sportowcem. www.dssk.pl
Znawca -
1091282937000
MUTRA
Wysłana - 31 lipca 2004 16:21
przyjmijmy że to ile zmieścisz w beczce bedzie oznaczać ile mięśnia wybudujesz. Beczka to białko budujące mięsień a klepki beczki to aminokwasy które je tworzą. Jak widać na obrazku Klepki beczki są długie(czyli aminokwasów jest dużo) i równe w związku z tym beczke można napełnić po brzegi.