Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Pytanie o jedzenie (węglowodany)

janek88

Wysłana - 05 marca 2009 10:26    Edytuj  Cytuj

Przeniesiony przez georgu z działu 'Trening dla początkujących'.

Sprawdź swoje BMI

Witam

Oto mój temat na forum: http://www.sfd.pl/poprawa_sylwetki%2C_par%C4%99_pyta%C5%84_-_zdj%C4%99cie-t475354.html

Napisaliście mi, że zamiast diety na odchudzanie powinienem zacząć chodzić na siłownie. Tak więc zrobiłem.

Mam zamiar trenować naturalnie (kreatyna i białko odpadają). W związku z tym muszę się zdrowo odżywiać. Nie jem ziemniaków, makaronów (tylko z pełnego ziarna), dużo owoców itd.

Jednak po przeczytaniu tego artykułu mam mały mętlik w głowie:
Węglowodany złożone
Cukry złożone, zgodnie z nazwą, są zbudowane z wielu monosacharydów. Są one ważnym źródłem energii. Ze względu na złożoność cząsteczek, trawienie węglowodanów złożonych jest procesem długotrwałym. Dzięki temu nie następują gwałtowne wahania poziomu cukru we krwi.
Węglowodany złożone stanowią najlepsze źródło energii dla organizmu, ponieważ dostarczają najwięcej glukozy. Glukoza jest to preferewane przez mięśnie i inne tkanki bezpośrednie źródło energii. Ze względu na to, należy regularnie dostarczać w pożywieniu weglowodany złożone, aby zapewnić odpowidnią ilość glukozy.
Źródłami węglowodanów złożonych są między innymi: chleb, zboża, makarony, ziemniaki, fasola, ryż i owoce.

To w końcu co mam jeść?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 05 marca 2009 10:40 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

skl15

Wysłana - 05 marca 2009 10:40    Edytuj Cytuj
Po 1 primo: dział - odżywianie
Po 2 primo: na schudnięcie dieta redukcyjna oraz aeroby

A co do pytania: najlepiej jedz białko, cukry i takie tam duperele, które są potrzebne dla organizmu, a szczególnie dla mięśni.

Źródłami węglowodanów złożonych są między innymi: chleb, zboża, makarony, ziemniaki , fasola, ryż i owoce. - jedz to wszystko (ale nie na raz).

w moim przypadku jak trenuję siady mniej niż 2x w tygodniu to mnie kolana swędzą - VooDa

janek88

Wysłana - 05 marca 2009 10:45    Edytuj Cytuj
Racja, pomyliłem działy sory..

Chleb pełno ziarnisty, makaron z pełnego zboża tak? Czy to nie ma różnicy?

ed.
Co do samego białka, czy przed siłownią i po niej mogę wypić nie ścięte białko jajka? To coś da?

ed.2
dobra, poczytałem i widzę, że nie można

Zmieniony przez - janek88 w dniu 2009-03-05 10:49:04

Zmieniony przez - janek88 w dniu 2009-03-05 11:49:02

skl15

Wysłana - 07 marca 2009 16:40    Edytuj Cytuj
Chleb pełno ziarnisty, makaron z pełnego zboża tak? Czy to nie ma różnicy? - to nie ma znaczenia. Najlepiej jedz to i t o, ale w jakichś odstępach. Nie ma cudownej diety, która działa na każdego ;)

w moim przypadku jak trenuję siady mniej niż 2x w tygodniu to mnie kolana swędzą - VooDa

Rockerr

Wysłana - 07 marca 2009 16:50    Edytuj Cytuj
jedz roznorodnie bo nie mozna jesc tego samego caly czas, nie wszystko ma takie same witaminy, oraz kiedys ryz Ci sie znudzi jak bedziesz jadl go przykladowo caly czas

Rothen

Wysłana - 07 marca 2009 18:43    Edytuj Cytuj
błędne jest określenie iż cukry = węglowodany, bo wielu cukry kojarzą się z węglowodanami prostymi, a jak już ktoś napisze cukry złożone czyli węglowodany złożone to jest już zamieniasznie

Zmieniony przez - Rothen w dniu 2009-03-07 18:45:06

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pytanie o jedzenie (węglowodany)

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.