Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Pytanie co do treningów w domu

pysiow

Wysłana - 19 sierpnia 2008 23:09    Edytuj  Cytuj

Przeniesiony przez Mawashi z działu 'Trening w domowych warunkach'.

Sprawdź swoje BMI

Witam , mam 17 lat, jestem piłkarzem no i chciałbym poćwiczyć mięśnie nóg( aby polepszyć siłe strzału) no i ogólnie polepszyć swoją siłę i mam pytanie czy na początek taka ławeczka wystarczy
http://allegro.pl/item415079623_lawka_ironbody_zestaw_25kg.html
?? szukam czegoś do 350 zł , czy może kupić jakąś tańszą a porównywalną + ciężarki a reszte przeznaczyć na suplementy??

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 sierpnia 2008 11:40 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

gautatyr

Wysłana - 20 sierpnia 2008 11:40    Edytuj Cytuj
Kup lepiej zwykłą ławkę ze zmiennym skosem,gryf,stojak,obciążania i sztangietki.Suplementami się zajmiesz jak będziesz miał ułożoną dietę,bez diety nie ma co nawet zaczynać.

pysiow

Wysłana - 20 sierpnia 2008 12:27    Edytuj Cytuj
Ale ja chce bardziej na nogi trenować

stuniel

Wysłana - 20 sierpnia 2008 12:39    Edytuj Cytuj
Po pierwsze cwiczenie tylko jednej parti ciala jest bezsensowne, a zwlaszcza tylko nog. bedziesz wygladal nieproporcjonalnie, a powinienies juz w twoim wieku zaczac rozbudowywac gorne partie ciala.

po drugie jezeli chcesz cwiczyc nogi, a planujesz cwiczyc w warunkach domowych, nie musisz inwestowac takiej kasy an laweczke..
sproboj treningi na nogi z tego linku (jezeli rzeczywiscie nie interesuje cie gorna czesc ciala)

http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_os%C3%B3b_sredniozaawansowanych-t407011.html

pysiow

Wysłana - 20 sierpnia 2008 14:17    Edytuj Cytuj
Źle się wyraziłem , chce trenować dolne i górne partie ciała , ale jak już kupuję ławeczkę to chcę mieć możliwość ćwiczenia na niej mięśni nóg

gautatyr

Wysłana - 20 sierpnia 2008 14:50    Edytuj Cytuj
Widziałeś ile na tym co wkleiłeś linka jest max obciążenie na nogi?20kg to rzeczywiście potrenujesz,jak diabli.Jak pisałem gryf,obciążenie,sztangietki i robisz z nimi przysiady z różnym ułożeniem gryfu,przysiady z wykrokiem,syzyfki,martwy ciąg i wspięcia na palcach...No i oczywiście ćwiczenie jednej partii jest bezsensu...

Skerx

Wysłana - 20 sierpnia 2008 15:26    Edytuj Cytuj
Przysiady/wykroki i mase innych cwiczen mozna robic nie posiadajac laweczki. 20kg-prosze CIe, szybciej sie zmeczysz od machania nogami, zanim cokolwiek pocwiczysz.

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

pysiow

Wysłana - 20 sierpnia 2008 15:36    Edytuj Cytuj
No to zdaję się na was , może mi coś polecicie z allegro??

gautatyr

Wysłana - 20 sierpnia 2008 18:46    Edytuj Cytuj
Widzisz na forum jest tak,że jak ktoś poleci coś to zaraz 10 osób napisze Ci,że to g..wno,a kolejne 10,że jednak super.Zrobi się zamieszanie i sam już nic nie będziesz wiedział.Kieruj się cenami,popatrz na firmy np. Kelton,a nie jakieś pitolone ledwo co pospawane ławeczki co może sobie na nich dziadek z babką na ogródku posiedzieć,pod warunkiem,że babka 100kg nie waży...Nie ważne.Rozejrzyj się na Allegro jak stoją sprawy z cenami,wybierz na miarę swoich możliwości coś nie całkiem taniego,tanie to możesz wziąć obciążenia najwyżej rdzewieć zacznie.Jeśli sprzęt ma Ci służyć na długo lepiej coś dołożyć i mieć porządnego coś,zresztą jak ze wszystkim...

Drager

Wysłana - 20 sierpnia 2008 20:24    Edytuj Cytuj
Na łydki polecam to:)
(2serie)
Wykonujemy 30 wspięć na obu nogach ( bez obciążenia)
Następnie bez przerwy po 15 na każdej nodze z osobna.
Następnie na obu nogach 24
Następnie po 12 na każdej z osobna
Następnie 20 na obu nogach
Następnie po 10 na każdej z osobna
Na koniec 10 na obu nogach.

www.randori.tnb.pl

gautatyr

Wysłana - 20 sierpnia 2008 20:54    Edytuj Cytuj
Jak poleci z tym 2 serie to jak nie ma ćwiczonej stale łydki to parę dni chodzić nie będzie umiał,znam ten trening i na początek polecam zrobienie raz...

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pytanie co do treningów w domu

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.