Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Pytanie - Pompki

Kasztan96

Wysłana - 26 stycznia 2010 15:37    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam. Mam 14 lat i postanowiłem zrobić coś ze sobą, mianowicie wpadłem na pomysł, aby zacząć robić pompki. Miało by to wyglądać tak:
1 Tydzień

Poniedziałek: [2 serie, 15 pompek, na klatke piersiowa][2 serie, 15 pompek, na tricepsy]

Wtorek: [2 serie, 15 pompek, na klatke piersiowa][2 serie, 15 pompek, na tricepsy]

Środa: [2 serie, 15 pompek, na klatke piersiowa][2 serie, 15 pompek, na tricepsy]

Czwartek: [2 serie, 15 pompek, na klatke piersiowa][2 serie, 15 pompek, na tricepsy]

Piątek: [2 serie, 15 pompek, na klatke piersiowa][2 serie, 15 pompek, na tricepsy]

Sobota i Niedziela: Odpoczynek, wolne jak kto woli.

Tydzień 2

Poniedziałek: [2 serie, po 16 pompek, na klatke piersiowa][2 serie, po 16 pompek, na tricepsy]

Wtorek: [2 serie, po 16 pompek, na klatke piersiowa][2 serie, po 16 pompek, na tricepsy]

Środa: [2 serie, po 16 pompek, na klatke piersiowa][2 serie, po 16 pompek, na tricepsy]

Czwartek: [2 serie, po 16 pompek, na klatke piersiowa][2 serie, po 16 pompek, na tricepsy]

Piątek: [2 serie, po 16 pompek, na klatke piersiowa][2 serie, po 16 pompek, na tricepsy]

Sobota i Niedziela: Odpoczynek, wolne jak kto woli.

itd.

Moje pytanie brzmi: Czy taki trening był by odpowiedni? I czy dawał by jakieś rezultaty?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 stycznia 2010 15:41 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Viren

Wysłana - 26 stycznia 2010 15:41    Edytuj Cytuj
Taki trening nie ma sensu, ćwiczysz tylko klate i trica.
Odwiedź dział Trening w domowych warunkach i ułóż plan w którym będziesz ćwiczył całe ciało.
Jestes młody więc na razie trenuj z obciążeniem własnego ciała.

Pzdro
Ekspert -

zaskron

Wysłana - 26 stycznia 2010 16:42    Edytuj Cytuj
Nie ma co układać planu na pompki potrzebujesz treningu wytrzymałościowego czyli z treningu na trening starasz się robić coraz więcej pompek ale do tego są potrzebne nie tylko ręce ale i klatka piersiowa zależy jeszcze od techniki i ułożenia rąk.

Nie mów mi jak mam żyć jeżeli za mnie nie umrzesz
Znawca -

Vanderley

Wysłana - 26 stycznia 2010 18:01    Edytuj Cytuj
No i potrzebny czas na regeneracje której w twoim planie nie uwzględniasz :]

Pozdrawiam Vanderley

jontek8

Wysłana - 26 stycznia 2010 18:53    Edytuj Cytuj
Ja robiłem kiedyś tak , że pompki trenowałem co drugi dzień , 3 serie z max liczba powtórzeń . Po niedługim czasie doszedłem do setki ;)

"Nie walczysz - przegrywasz ,walczysz - wygrywasz lub przegrywasz .Wybieram to drugie "

zaskron

Wysłana - 26 stycznia 2010 20:18    Edytuj Cytuj
@up bo to jedyna droga na dojście do takiego wyniku

pozdro

Znawca -

Kasztan96

Wysłana - 26 stycznia 2010 20:41    Edytuj Cytuj
Czyli najlepszym sposobem, jest robić tyle pompek, ile się da, a po zregenerowaniu sił, zrobić kolejną drugą i następnie trzecią serie. Taki trening co drugi dzień tak?

zaskron

Wysłana - 26 stycznia 2010 22:42    Edytuj Cytuj
Na przykład możesz tak robić i zobaczysz jakie będa rezultaty tutaj trening wytrzymałościowy z jak największą liczbą powtórzeń na serię 3 serie rób pompek. Rób co 2gi dzień i co trening możesz inaczej rozstawiać dłonie raz szeroko raz wąsko i tak kombinuj a będzie pozytywnie

pozdro

Znawca -

jontek8

Wysłana - 27 stycznia 2010 00:46    Edytuj Cytuj
dokładnie , zgadzam się z zaskronem
pzdr

"Nie walczysz - przegrywasz ,walczysz - wygrywasz lub przegrywasz .Wybieram to drugie "

Kasztan96

Wysłana - 27 stycznia 2010 09:58    Edytuj Cytuj
Dobrze, dziękuję Wam za sensowne odpowiedzi.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.